אנצ'לוטי דיבר במפגש מתוח עם מאמנים בהתאחדות הספרדית. צ'אבי ("חשוב שיהיה כבוד") הציע: קבוצות שלא ישלמו פיצויים אחרי פיטורים - לא יוכלו לשחק

צ’אבי תמיד היה אחד שלא חושש לומר את מה שהוא חושב לשופטים. זה היה כך גם בתור שחקן וקפטן ברצלונה, והוא נותר כזה גם כמאמן שמתווכח לא מעט ולעתים סופג כרטיסים צהובים. אתמול (שלישי) הוא קיבל הזדמנות נוספת להביע את דעתו במפגש עם השופטים בספרד.
צ’אבי הגיע למשרדי ההתאחדות הספרדית לשני מפגשים – אחד עם מאמני הליגה והשני עם השופטים. האווירה הייתה מתוחה דווקא מכיוון קרלו אנצ’לוטי שהוא ודייגו סימאונה עזבו את המקום אחד המפגש הראשון, זה של המאמנים.
האיטלקי שטען שיש לו אימון ולכן היה צריך לעזוב, אמר לפני כן: “אני לא צריך לכבד את השופטים כי הם לא מכבדים אותנו, אנחנו החוליה החלשה". צ’אבי שהתנצל על המחאות שלו נגד השופטים במשחקים, אמר: “זה חיובי שהמאמנים והשופטים נפגשים, חשוב שתהיה תקשורת, כבוד ואמפטיה". הוא גם ביקש שהשופטים יסבירו את החלטותיהם.
| Today at the meeting, the coaches demanded more respect from the judges when they spoke. Xavi talked a lot and often demanded the referees explain their decisions and talk. [@sport] #fcblive pic.twitter.com/my07DqIMg9
— BarçaTimes (@BarcaTimes) November 14, 2023
נושא נוסף הועלה על ידי קיקה סטיין שישב מאחורי צ’אבי. המאמן שפוטר מוויאריאל דרש שמועדונים יכבדו חוזים שהם חותמים עם מאמנים וקיבל תמיכה מהקולגות, כולל אנצ’לוטי שטען שצריך לכבד יותר את המאמנים. גם צ’אבי תמך ואף הציע לערוך מסיבת עיתונאים משותפת של המאמנים, בה הם יבקשו שקבוצות שלא יעמדו בחוזים ולא ישלמו פיצויים במקרה של פיטורים, לא יוכלו לשחק בליגה.