יום ראשון, 21.12.2025 שעה 23:45
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2214-2614מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

"השנאה הולכת ועולה, יש חשש לשחק באירופה"

ייני שביקר ילדים מהעוטף עם זהבי שיתף: "משתדלים לעשות כמה שיותר עבור החברה. מבחינת הקבוצה פולין היא המקום הטוב ביותר". וגם: חזרת זהבי לנבחרת

|
ערן זהבי ושרן ייני (רדאד ג'בארה)
ערן זהבי ושרן ייני (רדאד ג'בארה)

בימים אלה שחקני הכדורגל מבקרים את משפחות הקורבנות, את המפונים מיישובי הגדר בצפון ובדרום, ובעיקר מנסים לעזור לאזרחים בתקופה הקשה הזו בעקבות המלחמה. גם שחקן מכבי תל אביב, שרן ייני, מבקר בימים אלה ברחבי הארץ את האזרחים.

“אנחנו גם מתמלאים ברגשות טובים מכל ביקור שכזה כשאנחנו באים לעזור”, שיתף שרן ייני. “לפעמים אני לא מאמין כמה כוח יש לנו כשאנחנו הולכים לדבר איתם ומשחקים איתם כדורגל, משהו שעוזר להם לשכוח לכמה רגעים והם צוחקים איתך. משתדלים לעשות כמה שיותר עבור החברה. אנחנו בני מזל כי לא עברנו זוועות כאלה ויכולים רק לשמח, אבל אנחנו כמו כל המדינה רק מתנהלים מיום ליום ועסוקים בחיזוק המשפחות. אשתי במטה האזרחי להחזרת החטופים ואנחנו כל הזמן בעשייה”.

על החזרה המתקרבת למגרשים: “הכדורגל הוא משני כרגע, אנחנו חווים אבל לאומי אחרי כל מה שעברנו. אני מאוד מקווה שהחטופים יחזרו ושלא נאבד חיילים, זה הדבר הכי חשוב. זה הדבר הראשון אנחנו שומרים עליו, לא על כדורגל. ביקשנו ממכבי לדחות את המשחק הראשון כי מבחינתי אנחנו עדיין בתקופת אבל, אלא שאי אפשר לדחות יותר וצריך לקבל החלטה. דיברתי עם חבר’ה מכפר עזה והם אמרו שהם רוצים שנחזור לשחק, רוצים לצפות בנו ורוצים לראות קבוצות שמייצגות את המדינה. זו הדרך שלהם לברוח מהזוועות שעברו”.

על החזרה למשחקים במסגרת אירופית בצל מקרי האנטישמיות בעולם כלפי ישראלים: “הקבוצה בדקה את כל העניינים שקשורים בביטחון ופולין היא המקום הטוב ביותר לצאת אליו מבחינתם. אני רוצה להאמין שהכל יהיה טוב, אבל האם יש חשש? כן, דיברנו כולנו בקבוצה על כל מה שקורה שם כי השנאה כלפינו בעולם הולכת ועולה, וזה משהו שצריך לשים לב אליו. גם לפני הלחימה נתקלנו בזה, אבל כמות כזאת כמו ברוסיה? לא נתקלנו בכזה דבר”.

ייני: יש חשש לשחק בחו״ל כרגע

על החזרה של ערן זהבי לנבחרת: “הקאמבק הזה הוא טוב מאוד לנבחרת וגם לערן, כי יש לו לו תשוקה גודלה לנבחרת. כשקרה מה שקרה, ערן היה באנרגיות שליליות כי הוא רצה לעזור. זה לא ברמת הרווח האישי, הוא עשה הכל מהכל, שבר שיאים במכבי תל אביב ובנבחרת. הוא בא לעזור למדינה, הוא יעשה הכל למען המדינה ואני בטוח שיעשה את זה כמו שצריך. אני מקווה שנצליח ונוכל לשמח את האנשים”.

שרן ייני (רדאד גשרן ייני (רדאד ג'בארה)

על האמירות של דודו דהאן לגבי כדורגלנים מהמגזר הערבי והתגובות שלהם למצב: “האוכלוסייה הערבית כרגע במצב לא נעים, כי בטח אנשים נותנים להם תחושה פחות טובה, אבל אני חושב שיש התנהגות מדהימה של האוכלוסייה הערבית בינתיים והסיבה לזה היא שטוב להם בישראל והם לא רוצים שלטון כמו חמאס. אנחנו יכולים להרוויח ממערכת היחסים הזאת. עדיין עלולים להיות מקרים כאלה ואחרים פה ושם, אבל זה לא מייצג את האוכלוסייה של ערביי ישראל שיודעים שזה המקום הנכון והטוב ביותר לגור בו במזרח התיכון”.

“לא באתי לחנך אזרחים ואוהדים איך להתנהג, אני מנסה לשמש דוגמה וכשחקנים אין לנו בעיה עם שחקנים ערבים. יש לנו את סייד בקבוצה וכולנו אוהבים אותו ומחזקים אותו, גם אם אני שם לב שהוא די שקט בתקופה הזאת ואנחנו מנסים לדובב אותו כך שהוא לא מרגיש שום דבר שלילי מאיתנו. זה מה שחשוב, שנתייחס לכולם כמו בני אדם. האחרים שעשו את הזוועות? כמובן שזה לא מעשים של בני אדם ואנחנו יודעים לעשות הפרדה טוב מאוד בין האנשים”, סיכם.

זהבי וייני עם הילדים (רדאד גזהבי וייני עם הילדים (רדאד ג'בארה)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */