יום שישי, 19.12.2025 שעה 23:36
ליגה סקוטית 25-26
3813-3417הארטס1
3213-2616סלטיק2
2913-2316גלאזגו ריינג'רס3
2715-2517מאת'רוול4
2419-2717היברניאן5
2417-1816אברדין6
2126-1917פלקירק7
2026-2317דנדי יונייטד8
1422-1415סט. מירן9
1331-1517דנדי10
1232-1717קילמרנוק11
931-1716ליבינגסטון12

"קוראים לתרום לעזה, מחזקים את הפלסטינים"

לאחר הגינוי מהמועדון, ארגון אוהדי סלטיק קרא להניף דגלי פלסטין מול אתלטיקו: "חיי אוקראינים חשובים יותר מפלסטינים? העולם מפנה גבו לפשעי מלחמה"

|
אולטראס סלטיק עם שלטי פלסטין (טוויטר)
אולטראס סלטיק עם שלטי פלסטין (טוויטר)

נראה שלמרות הודעת הגינוי של המועדון, ארגון אוהדי סלטיק ממשיך לתמוך בטרור כשהיום (שלישי) הם הודיעו שהם ממשיכים לתמוך בפלסטין וקוראים לכל אוהדי הקבוצה להניף דגל פלסטין במשחק של אלופת סקוטלנד מאוחר יותר החודש מול אתלטיקו מדריד.

בהודעה של ארגון הבריגדה הירוקה נכתב: “תשוחרר פלסטין. בעקבות ההודעה האחרונה של סלטיק, אנחנו רוצים להבהיר את האמונה שלנו שלא לוחצת ידיים עם ראיית המועדון, כמו גם אוהדי כדורגל אחרים. יש לנו את הזכות לבטא את ההשקפה הפוליטית שלנו כמו כל האזרחים הרגילים שעושים זאת בכל חברה. הכדורגל נשאר אחד האזורים היחידים בחיי הציבור שבו למעמד הפועלים יש אמירה פוליטית ולא נהיה מוכתבים על ידי הנהלה אליטיסטית שהפגינה באופן חוזר בוז כלפי ההיסטוריה של מועדון הכדורגל סלטיק”.

“הצביעות הנוכחית של המועדון באה לידי ביטוי בדוגמה של אוקראינה – אז מסרים פוליטיים היו מבורכים בסלטיק פארק, אבל כעת לא מקובלים. השאלה שתהיה למי שחושב בהיגיון היא למה? למה חיי האוקראינים חשובים יותר מחיי הפלסטינים?”.

“הברגידה הירוקה ממשיכה בתמיכה המלאה והעקבית בפלסטין. תמכנו בפרויקט הזה של פלסטין לאורך כל ההיסטוריה שלנו ולמעלה מעשור פיתחנו עם מחנה הפליטים איידה מערכת יחסים קרובה. אנחנו שולחים חיזוק ותנחומים לחברים שלנו בפלסטין בזמן הטראומתי הזה שהם חווים כעת בזמן שהעולם שוב מפנה את גבו אליהם בזמן פשעי מלחמה”.

אנחנו קוראים לסלטיק לעמוד לצד ההיסטוריה, עכשיו יותר מתמיד הם צריכים שם את התמיכה שלנו. ב-25.10 מול אתלטיקו אנחנו מבקשים מכל אוהדי סלטיק להניף דגל פלסטין ולהראות לעולם את התמיכה. חייבים ללמוד מהאפרטהייד בדרום אפריקה, אם מישהו ניטרלי הוא תמיד צריך לבחור בצד המדוכא. בינתיים, אנחנו מחזקים את האוהדים לתרום לעזה”.

שחקני סלטיק (רויטרס)שחקני סלטיק (רויטרס)

כאמור, בסלטיק גינו את שלטי התמיכה שהונפו על ידי אולטראס סלטיק במשחק האחרון של הקבוצה ומסרו בין היתר: “הבאנרים שהוצגו בחלק מסוים בסלטיק פארק לפני המשחק בשבת אינם מייצגים את הדעות של מועדון הכדורגל סלטיק ואנו מתנתקים מהם. אנו מגנים הצגת מסרים כאלה בסלטיק פארק”. 

אקס הקבוצה ניר ביטון תקף את ארגון האוהדים מספר פעמים באינסטגרם והציג בפניהם עובדות, כשקרא להם להתבייש, בעוד שליאל עבדה המשחק בקבוצה פרסם שהוא נמצא במצב לא פשוט”.

ניר ביטון (איציק בלניצקי)ניר ביטון (איציק בלניצקי)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */