יום שישי, 20.02.2026 שעה 20:49
ליגה ספרדית 25-26
6019-5324ריאל מדריד1
5825-6424ברצלונה2
4826-4524ויאריאל3
4521-3824אתלטיקו מדריד4
4129-3924בטיס5
3533-2924אספניול6
3427-3224סלטה ויגו7
3135-3424ריאל סוסיאדד8
3134-2724אתלטיק בילבאו9
3028-2824אוססונה10
2928-2024חטאפה11
2938-2424ג'ירונה12
2639-3124סביליה13
2630-2124אלאבס14
2637-2524ולנסיה15
2535-3124אלצ'ה16
2530-2123ראיו וייקאנו17
2439-2924מיורקה18
1841-2624לבאנטה19
1636-1323אוביידו20

התלמיד עלה על רבו: מאחורי נפילתו של מודריץ'

ריאל יצאה מהמשבר בזכות הניהול המופלא של אנצ'לוטי והקסמים של בלינגהאם, שבשקט בשקט דוחף את המורה שלו החוצה. וגם: המנהיגות בבארסה שייכת לילדים

|
בלינגהאם ומודריץ' (רויטרס)
בלינגהאם ומודריץ' (רויטרס)

ריאל מדריד שוב מסתכלת מלמעלה על כל הליגה הספרדית, אבל זה לא אומר שעברה עליה תקופה קלה, אפילו בכלל לא. ההפסד בדרבי מילא את הבלאנקוס ואוהדיהם בחששות, אבל בכדורגל של היום ההזדמנויות לא מפסיקות להגיע ואחרי כמה ימים הכל חזר לקדמותו והלבנים שוב שמחים.

מה שהתחיל להיראות כמו המשבר הראשון בקבוצתו של קרלו אנצ’לוטי העונה הפך לשני ניצחונות והשבת המקום הראשון בליגה הספרדית, והרבה מזה בזכות האיטלקי שפשוט נפלא בניהול משברים. כן, יש ביקורות נגדו, אבל במועדון סומכים על המאמן ועושים זאת בכבוד, תוך דיאלוג מלא מול פלורנטינו פרס. ככה עושים את זה נכון.  

ריאל חיכתה לבלינגהאם בידיים פתוחות

אחרי המנוחה מול לאס פלמאס, האנגלי חזר להרכב ושוב נראה מצוין. מסירה קסומה שלו אותה בוודאי למד מהצפייה הממושכת בלוקה מודריץ’ סידרה שער, והוא כמובן גם הבקיע בעצמו. אורליאן טשואמני וטוני קרוס פרחו בקישור והראו שהם ראויים ל-11, בלינגהאם פרח וג’ירונה עשתה כל שביכולתה כדי להישאר בפסגת הטבלה, אבל פשוט לא הייתה איכותית מספיק.

הפתיחה החלומית ממשיכה. בלינגהאם (רויטרס)הפתיחה החלומית ממשיכה. בלינגהאם (רויטרס)

זה מדהים שבלינגהאם אמר שהוא מגיע על תקן “ספוג” קצת אחרי שחתם בריאל ותוך זמן קצר הפך לכוכב הבלתי מעורער שלה. הוא לא מפסיק להתנועע במגרש, רעב, עקשן ופשוט מצדיק את זה שאסור לשים תקרה לגבולות שהוא עוד יכול לפרוץ. 

החדשות הפחות טובות מבחינתה של הקבוצה מהבירה מגיעות מכיוונו של לוקה מודריץ’, שללא ספק מאוכזב מהפיחות במעמדו. אנצ’לוטי סיפק הצהרה בכך שלא שיתף את הקרואטי הוותיק אפילו לדקה בצמד המשחקים אחרי הדרבי. המאמן ממשיך להגיד שיהיה לקשר תפקיד חשוב, אבל גם רומז שהסגל הולך ונהיה תחרותי. 

לוקה מודריץלוקה מודריץ' וג'וד בלינגהאם (רויטרס)

אגב, חברו הטוב של מודריץ’, קרוס, מאמין שזה מוזר שהוא והקרואטי סופגים יחד את כל הביקורות ומכך שבתקשורת “תופסים מהם כצמד”, כאשר למרות מערכת היחסים הנפלאה שלהם, מבחינת הגרמני הם עדיין שחקנים שונים וגם הגילים שלהם שונים.

אחרי שני משחקים על הספסל, באירופה כבר החלו לפרסם על עניין של דייויד בקהאם ואינטר מיאמי במודריץ’ המתבגר, שבינתיים רוצה להילחם על מעמדו וממשיך לקבל שבחים משחקני ריאל, כמו למשל פדריקו ואלוורדה שאמר עליו אמש: “הוא דוגמה בחדר ההלבשה אפילו אם הוא לא משחק הרבה. הוא אף פעם לא עצוב, הוא הכי תחרותי, הוא לוחם ואנחנו מעריצים אותו. הצעירים מסתכלים עליו ולומדים ממנו”. למרות כל זה, לא נראה שהקרואטי ימהר לרצות הארכת חוזה כפי ששאף לקבל בסיום העונה שעברה, והרבה מזה בגלל התלמיד המצטיין שלו.

מפריש את מודריץמפריש את מודריץ' לאט לאט. בלינגהאם (רויטרס)

מנהיגות? קטע של ילדים

גאבי, לאמין ימאל ופרמין לופס, שמות שעד לפני מספר שנים הרוב המוחלט של אוהדי ברצלונה לא שמעו עליהם, הם הגיבורים בקבוצה של צ’אבי בתקופה האחרונה. הקטלונים עשו שיעורי בית בהגנה אחרי המשחק הלא טוב במיורקה, כאשר הצעירים היו מעל כולם במפגש האחרון מול סביליה.

גאבי, בן 19 למי ששכח, הרשה לעצמו לגעור ברוברט לבנדובסקי בסרטון שהפך לוויראלי בספרד: “רוברט, לעזאזל, לא צריך את זה שם, לעזאזל בן אדם”. החלוץ הפולני מבוגר ממנו ב-16 שנים, אבל האמת היא שזה כל הקסם. צ’אבי כבר אמר על הקשר הצעיר שהוא “הנשמה של הקבוצה” – ומי יודע – אולי בעתיד יהיה אחד מהמועמדים לקבל את סרט הקפטן שלה, בגיל צעיר במיוחד.

לאמין ימאל ופרמין לופס (La Liga)לאמין ימאל ופרמין לופס (La Liga)

המספרים של המחזור, בקטנה

# הפעם האחרונה שאתלטיקו מדריד לקחה נקודות אחרי פיגור 2:0 הייתה בינואר 2022 מול ולנסיה, אז הקולצ’ונרוס ניצחו 2:3. במחזור האחרון הם הצליחו לעשות זאת גם מול קאדיס ולחזור מפיגור כפול לניצחון.

# קרלו אנצ’לוטי ניצח לפחות פעם אחת את כל אחת מ-27 היריבות שפגש בליגה הספרדית כמאמן ריאל מדריד.

# ברצלונה ניצחה רק בפעם השנייה במאה ה-21 בתוצאה 0:1 בזכות שער עצמי, כשהפעם הקודמת הייתה מול מיורקה באפריל 2007. עבור סרחיו ראמוס מדובר בשער עצמי שלישי בקריירה בלה ליגה, שני הקודמים היו בריאל מדריד ושניהם הובקעו דווקא מול סביליה.

ראמוס ברגע הבקעת השער העצמי (רויטרס)ראמוס ברגע הבקעת השער העצמי (רויטרס)

למי כדאי לשים לב?

הדרבי הבאסקי היה חד צדדי לחלוטין. ריאל סוסיאדד הביסה 0:3 את אתלטיק בילבאו, חלפה על פניה בטבלה וסיפקה מספר רגעים ויראליים, כאשר בנוסף לחגיגת האוהדים ואוהד אחד של האריות שסירב להצטרף, קיבלנו חגיגת “טוורק” של טאקה קובו המצוין, לשעבר בריאל מדריד וברצלונה. היפני כבש את השער השני במשחק, כשלפניו כבש רובין לה נורמן ואחריו נעל את התוצאה מיקל אויארסבאל. צפו בהצגה:

הבסקית הבכירה: סוסיאדד משפילה את בילבאו

בואו נראה כמה אתם בעניינים

טבלת הפיצ’יצ’י העדכנית

1 – ג’וד בלינגהאם, ריאל מדריד, 6

2 – רוברט לבנדובסקי, ברצלונה, 5

- טאקה קובו, ריאל סוסיאדד, 5

אלברו מוראטה, אתלטיקו מדריד, 5

3 – חוסלו, איניאקי וויליאמס, אבדון פראטס, ודאט מוריצ’י, סרחיו אריבאס, אלכסנדר סורלות’ ולואיס סוארס, 4

ולקינוח, ציטוט המחזור 

ריאל מדריד התביישה בעקבות התיקול החריף של נאצ’ו נגד פורטו, שגרם לפציעתו של שחקן ג’ירונה ולהרחקה מוצדקת של שחקן ההגנה. קרלו אנצ’לוטי, שבהמשך התקשר לשחקן להתנצל, אמר על התקרית: “נאצ’ו מרגיש עצוב מזה, הוא היה צריך להימנע מזה ואנחנו מצטערים”. גם מאמן ג’ירונה מיצ’ל הודה: “אנצ’לוטי התנצל על התיקול הזה, הוא לא הבין אותו”.

אדום לנאצאדום לנאצ'ו (רויטרס)

משחקי הליגה הספרדית משודרים בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */