יום חמישי, 25.12.2025 שעה 21:38
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

בית"ר נקנסה ב-10,000 ש"ח על חולצות המחאה

בית הדין קנס את הירושלמים ב-10,000 ש"ח על חולצות "דין לבית"ר ודין לשאר" בנוסף ל-50 אלף ש"ח ע"ת. הקבוצה ספגה עוד 9,500 ש"ח על התפרעות אוהדים

|
שחקני בית
שחקני בית"ר ירושלים עם חולצות המחאה (אורן בן חקון)

בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל הודיע היום (חמישי) על העונש של בית”ר ירושלים בעקבות חולצת “דין לבית”ר ודין לשאר” – קנס של 10,000 שקלים, בנוסף לקנס של 50 אלף שקלים על תנאי לשנה בכל הרשעה חוזרת בעבירה של ביזוי מוסדות ו/או ממלאי תפקידים. בנוסף, הירושלמים ספגו קנס של עוד 9,500 שקלים על התפרעות אוהדים. 

למעשה, הקבוצה מהבירה נקנסה ב-10,000 שקלים על מה שבית הדין מגדיר כ”ביזוי מוסדות ובעלי תפקידים” בלבישת החולצות “דין לבית”ר ודין לשאר” לפני המשחק מול הפועל חיפה במסגרת המחזור הראשון של ליגת העל, כאשר יתר הסכום שספגה הקבוצה הוא 7,000 שקלים קנס על בגין התפרעות אוהדים (מצתים וכפכף שהושלכו מיציע אוהדי הקבוצה לכר הדשא) ועוד 2,500 שקלים בגין התנהגות בלתי ספורטיבית (לייזר מהקהל שסינוור את שחקני הפועל חיפה).  

שחקני בית"ר ירושלים עם חולצת המחאה (אורן בן חקון)שחקני בית"ר ירושלים עם חולצת המחאה (אורן בן חקון)

בנימוק של הדיין הראשי, ישראל שמעוני להחלטה נכתב: “אשר לחולצות נושאות הכיתוב ‘דין לבית"ר ודין לשאר’, אף כי המילים כפשוטן אינן מתלהמות הרי עסקינן בכיתוב המייחס אפליה ויחס לא שוויוני במכוון של בתי הדין לנאשמת זו. נציג המועדון הבהיר כי מאחורי מחאה זו עומדים העונשים אשר הושתו על הקבוצה בגין אירועי גמר גביע המדינה בעונה שעברה בסיומם המון של אוהדי המדינה פרץ לכר הדשא, גרם להברחת נשיא המדינה, חיבל במתקני המגרש (שרף רשתות וכד') ואף גנב מדליות שנועדו לשחקנים וממלאי תפקידים”.

עוד נכתב: “הקבוצה לא הצליחה לשכנע כי יש ממש בטענה; נהפוך הוא, האירוע הנ"ל היה כה חריג וכה יוצא דופן (ואף הביא בגין כך להרשעה ראשונה תקדימית בעבירה שנועדה במיוחד למקרה כזה) עד כי לא ניתן להשוות בינו לבין כל הרשעות אחרות של איזה מהקבוצות (לרבות, הנאשמת) בשנים האחרונות ובהתאמה לא ניתן לבסס טענה לאפליה כמיוחס לביה"ד. זאת ועוד, אם סבורה הנאשמת כי לקה ביה"ד בהחלטה זו או אחרת, הדרך להתמודד עימה היא במסגרת המוסדות המשפטיים (וכידוע עניין הגביע נדון ב-3 ערכאות). גם אם ביה"ד יכול להבין כי נאשמים מורשעים יכולים לחלוק על החלטותיו ולהחזיק בעמדתו זו גם בהמשך, התייצבות שחקני וממלאי התפקיד בקבוצה עם חולצות המייחסות למערכות השיפוט של ההתאחדות מניעים זרים ואפליה היא ערעור על הלגיטימציה של המוסדות הללו וככאלה הם בגדר ‘דברי עלבון ו/או כזב נגד מוסד ממוסדות ההתאחדות ו/או חבר מבין חבריה, בכל עת, באמצעי התקשורת ו/או בפומבי’ תוך הפרת הוראת תקנה 20 (כט) לתקנון המשמעת”.

אגב, גם הפועל חיפה לא יצאה נקיה מבית הדין. הקבוצה מהכרמל ספגה עונש קנס של 6,000 שקלים על הדלקת אבוקות ורימון עשן. 

אבוקות ביציע של אוהדי הפועל חיפה (אורן בן חקון)אבוקות ביציע של אוהדי הפועל חיפה (אורן בן חקון)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */