יום שלישי, 23.12.2025 שעה 12:03
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

"החלטת המוסד למעמד השחקן רצופה בפגמים"

ביקורת חסרת תקדים ע"י ביה"ד העליון בהתאחדות לכדורגל נגד המוסד שביטל פסיקה נוספת שיש לשלם להפועל חיפה דמי השבחה של 250 אלף ש"ח בגין סער פדידה

|
סער פדידה (ראובן שוורץ)
סער פדידה (ראובן שוורץ)

בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל מתח ביקורת חסרת תקדים על התנהלות המוסד למעמד השחקן ואף ביטל פעם נוספת פסיקה שלו בנוגע לסער פדידה, שדרש שישולמו דמי השבחה בסך של כ-250 אלף שקל להפועל חיפה ויואב כץ. בית הדין העליון קיבל את הערעור המקצועי, מנומק עם כל ההוכחות של עורכי דינו של השחקן, רועי רוזן ומוחמד ריזקה.

דייני בית הדין העליון: עו"ד אסף הדסי, עו"ד אורטל קליין ופרופ' יניב ואקי כותבים בין השאר בהחלטתם כי: "בבואנו להכריע בערעור זה נתנו דעתנו בראש ובראשונה להוראות התקנון, כמו גם לפסיקות קודמות של בית הדין העליון, לפיהן אין בעקרון זכות ערעור על החלטות הוועדה למעמד השחקן אלא במקרים נדירים של חריגה מסמכות ו/או פגיעה בכללי הצדק הטבעי”.

“יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם מהעובדה כי הן ההחלטה הראשונה והן ההחלטה השנייה של המוסד למעמד השחקן מותירות תחושה לא נוחה, בין היתר בשל העובדה שההחלטה השנייה של המוסד הינה רצופה סתירות - הן סתירות פנימיות והן סתירות לעומת ההחלטה הראשונה”, הוסיפו.

עו"ד רועי רוזן (חגי מיכאלי)עו"ד רועי רוזן (חגי מיכאלי)

“במילים אחרות התוצאה אליה הגיע המוסד למעמד השחקן בשתי החלטותיו הינה תוצאה זהה, אך זאת מנימוקים סותרים בין שתי ההחלטות", הוסיפו.

עוד כותבים הדיינים: "לא נוכל שלא לחזור על המלצתנו למתקין התקנון, לפיהן טוב יעשה באם יבחן מחדש את מכלול ההוראות התקנוניות הנוגעות למוסד למעמד השחקן, על מאפייניו הייחודיים, ויבצע את השינויים הדרושים אשר יבהירו את המצב לכל הקבוצות והשחקנים הנדרשים לשרותיו".

מי שגרמו לביטול הם גם עורכי הדין של השחקן, רועי רוזן ומוחמד ריזקה, שעתרו פעם נוספת לביטול החלטת המוסד וכתבו בין השאר בערעור כי: "בהמשך לעוד החלטה מקוממת במיוחד, מעוותת להדהים, לקונית וכמעט בלתי נתפסת בחוסר הגינות שבה, בחוסר האחידות עוד ועוד כיו"ב כשלים קשים מבית מדרשו של המוסד למעמד השחקן מתכבד העותר, שחקן הכדורגל הצעיר סער פדידה, להגיש, בצער ובלבד כבד, עתירה נוספת לביטול החלטת המוסד מיום 9.3.2023”.

סער פדידה (הטוויטר של אולימפיה לובליאנה)סער פדידה (הטוויטר של אולימפיה לובליאנה)

“במסגרת ההחלטה, לאחר שההחלטה השערורייתית הקודמת בוטלה על ידי בית הדין הנכבד, נקבע שוב כי העותר נדרש למועדון הפועל חיפה דמי השבחה בסך של 250 אלף שקלים, מקום שלא היה צריך לשלם מאום להפועל חיפה. העותר יקדים אחרית לראשית ויטען כי ההחלטה מושא העתירה זו הינה לא פחות מאשר דגל שחור העולה כדי עיוות דין קיצוני וחמור אף יותר מזו שבוטלה על ידי בית הדין העליון הנכבד”, הוסיפו.

“החלטה זו בעיקר צריכה להדיר שינה מכל "השחקנים" בענף הכדורגל ובספורט הישראלי בכלל, בהיותה מבהילה לא פחות. זאת, באשר היא ניתנה תוך חריגה מסמכות, בניגוד לכללי הצדק הטבעי ובניגוד לתקנת הציבור. ההחלטה גם רצופה אי דיוקים למכביר ועמוסה בסתירות מביכות ופגמים מהותיים היורדים לשורשו של עניין, במטרה להגיע לתוצאה הרצויה (ההחלטה)", סיכמו.

בהמשך לכך, זו תגובת הפועל חיפה ע"י עורכי דינה אריאל מנור ומרב רוזנפלד-מנור: “חבל על הצהלה בראש חוצות על כך שהצליח להתחמק מתשלום דמי השבחתו לקבוצה שאימנה וקידמה אותו, הפועל חיפה והעומד בראשה, מר יואב כץ, התורם ממיטב כספו וזמנו לקידום הפועל חיפה, שחקנים צעירים והספורט בישראל בכלל. השמחה מוקדמת מידי ולא נאמרה המילה האחרונה”.

“בשתי החלטות מפורטות ובהירות קבע המוסד למעמד השחקן (הדן בהרכב 3 דיינים מומחים) כי על השחקן וקבוצתו הקולטת לשלם להפועל חיפה 250,000 ש”ח וזאת לאחר שקיבל את עמדתם המפורטת של כל הצדדים ובאי כוחם. פסק דינו של בית הדין העליון של ההתאחדות ניתן בחוסר סמכות, נוגד את תקנת הציבור, גורם לעיוות דין, מאיין את המוסד למעמד השחקן ומשנה את תקנון ההתאחדות תוך התערבות חסרת בסיס בחקיקה. את מכלול טענותיה תעלה הפועל חיפה בפני בית המשפט המוסמך במסגרת בקשה מתאימה”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןלאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
לאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
/* LAST / NEXT ROUNDs */