תומר חבז
|

ינאל אשמוז עם צוות המנתחים ד״ר חגי אורבך וד״ר איתמר ברזינס (פרטי)
לוחם ה-UFC הישראלי, ינאל אשמוז, נותח במרכז הרפואי “העמק” לאחר שנפצע בקרב בלונדון במהלכו נלחם 3 סיבובים עם אמה שבורה, אותה שבר במהלך הקרב שלו מול דאנקן הסקוטי הוותיק.
אשמוז בן ה-28, תושב כפר כמא, נפצע מספר דקות לאחר תחילת הקרב כשנחבל באמה השמאלית, אך המשיך להלחם עד תום הקרב. לאחר מכן הוא הובהל לבית החולים, שם אובחן כסובל משבר באמה עם תזוזה הדורש ניתוח. יומיים לאחר הגעתו לארץ עבר ניתוח לשחזור פתוח של השבר וקיבוע ע״י פלטה וברגים.
לדברי ד״ר חגי אורבך, רופא בכיר ביחידה לכירורגיה של היד בבית חולים העמק: ״לאור העובדה שינאל הוא ספורטאי מקצועי בינלאומי העוסק בספורט מגע (contact sport) הדורש מהעצם לעמוד בלחצים גבוהים החלטנו שעדיף לבצע ניתוח על מנת לאפשר ריפוי ראשוני של העצם וחזרה מהירה לאימונים. הניתוח עבר בהצלחה ולינאל צפויה תקופת שיקום של כ 3 חודשים עד חזרה לפעילות בזירה״