יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:44

מסע הקסם הושלם: וונדרוסובה זכתה בווימבלדון

הצ'כית ניצחה 4:6, 4:6 את ג'אבור בדרך לתואר ראשון, ועשתה היסטוריה כשהפכה לבלתי מדורגת הראשונה שזוכה. הטוניסאית כשלה בפעם ה-3 בגמר גראנד סלאם

|
מרקטה וונדרוסובה מניפה את הצלחת (רויטרס)
מרקטה וונדרוסובה מניפה את הצלחת (רויטרס)

רגע השיא של טניס הנשים הגיע לסיום היום (שבת), כשמרקטה וונדרוסובה פגשה את אונס ג’אבור לקרב ראש בראש על הזכות להביא גראנד סלאם ראשון בקריירה, והצליחה לגבור עליה 4:6, 4:6 בדרך לזכייה ראשונה אי פעם של בלתי מדורגת, ובכלל תואר ראשון בקריירה.

הצ’כית, שחוותה טורניר פשוט מופלא ויוצא דופן, הגיעה למעמד כשהיא מדורגת 42 ולאחר שהיא גברה 3:6 3:6 בחצי הגמר על אלינה סביטולינה האוקראינית, בדרך להופעה שלישית שלה בגמר מייג’ור. היא למעשה הצ’כית השלישית בהיסטוריה שמצליחה לזכות בתואר היחידות.

מהצד השני של הרשת, הטוניסאית, שרצתה לעשות היסטוריה משלה, כאשר זכייה שלה בגראנד סלאם הייתה יכולה להיות המייג’ור הראשון לעולם הערבי, כשלה בפעם השלישית בקריירה בגמר גראנד סלאם, ותסתפק במחמאות.

אונס גאונס ג'אבור בוכה עם פרס הניחומים (רויטרס)

מערכה ראשונה: 4:6 למרקטה וונדרוסובה

המשחק נפתח עם הגשות של ג’אבור, שניצלה עמדה יחסית אחורית של וונדרוסובה בדרך ל-0:1. הטוניסאית המשיכה את המומנטום הנהדר מהפתיחה, 0:2. אחרי שני משחקונים הפכפכים, הצ’כית הצליחה להתעלות בנקודות השבירה מספר פעמים ונכנסה למומנטום, 2:2.

מרקטה וונדרוסובה (רויטרס)מרקטה וונדרוסובה (רויטרס)

בהמשך המערכה, ג’אבור הצליחה לשמור על ההגשה שלה ולשבר את וונדרוסובה בדרך ל-2:4. הצ’כית לא ויתרה והצליחה לנצח ארבעה משחקונים רצופים תוך כדי שהיא שוברת פעמיים את הטוניסאית, בדרך ל-4:6 שהקנה לה ניצחון במערכה הראשונה.

אונס גאונס ג'אבור מאוכזבת (רויטרס)
מרקטה וונדרוסובה מרוצה (רויטרס)מרקטה וונדרוסובה מרוצה (רויטרס)

מערכה שנייה: 4:6 למרקטה וונדרוסובה

בהמשך ישיר למערכה הקודמת, וונדרוסובה פתחה את המערכה השנייה עם ביטחון והצליחה לשבור את ג’אבור, שבמשחקון השני הצליחה לגרום לצ’כית להזיע ולשבור אותה בדרך ל-1:1. הטוניסיאת הצליחה לנצל הגשות שלה ולשבור את יריבתה פעם נוספת בדרך להפוך את המערכה ולעלות ליתרון של 1:3.

אונס ג’אבור (רויטרס)אונס ג’אבור (רויטרס)

דווקא אחרי מומנטום טוב מצידה של ג’אבור, וונדרוסובה הצליחה לנצל משחקון לא טוב של הטוניסאית ושברה אותה, כשלאחר מכן ניצלה הגשות שלה בדרך ל-3:3 צמוד. שתי השחקניות הצליחו לשמור על ההגשות שלהן, 4:4. וונדרוסובה פעם נוספת לשבור את ג’אבור ולשמור על ההגשות שלה בדרך לניצחון במערכה השנייה וזכייה בווימבלדון.

מרקטה וונדרוסובה לא מאמינה (רויטרס)מרקטה וונדרוסובה לא מאמינה (רויטרס)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */