יום שבת, 06.12.2025 שעה 20:25
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1926-2412מכבי נתניה5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

בגלל העישון בטדי: הוגשה תביעה נגד עיריית י-ם

שני תושבי ירושלים, שנוהגים להגיע לאצטדיון, תבעו אזרחית את העירייה בטענה כי זו לא עושה כל שביכולתה על מנת למנוע עישון ביציעים. הסכום בפנים

|
אצטדיון טדי (פרטי)
אצטדיון טדי (פרטי)

בקשה לאישור תובענה ייצוגית בסך שלושה מיליון שקלים, הוגשה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בירושלים, כנגד עיריית ירושלים – בעלת אצטדיון טדי וכנגד החברה העירונית אריאל, אשר מפעילה את האצטדיון. התביעה הינה בגין הפרת חובה חקוקה למניעת עישון במקומות ציבוריים, החוק למניעת עישון, ובגין רשלנות בטיפול במניעת עישון באצטדיון ואי נקיטת צעדים למיגור העישון. התביעה הוגשה באמצעות עו"ד מתן פריידין, ממשרד נחשון-פריידין ושות'.

התובעים הנם י”מ וש”ג, תושבי ירושלים ואוהדי כדורגל, אשר מנויים למשחקים ופוקדים את האצטדיון. בכתב הבקשה מפורט כי מר י”מ נוהג להגיע כמעט לכל משחקי הבית המתקיימים באצטדיון, ובכל הפעמים נוכח לראות אוהדים מעשנים ללא כל הפרעה ביציעים. בגלל נוהג פסול זה, נאלץ מדי משחק להיות מעשן פסיבי בעל כורחו, זאת בשעה שהוא נכח פעמים רבות באצטדיונים אחרים ברחבי הארץ,  בהם הבחין כי ישנה אכיפה בנושא עישון. ואם ישנו אוהד סורר כזה או אחר, מיד ובסמוך מגיע פקח שנותן לו דו"ח. 

אצטדיון טדי (ארנון בוסאני)אצטדיון טדי (ארנון בוסאני)

עוד מפורט בתביעה כיצד אוהד נוסף, הגיע עם שניים מילדיו הקטינים לצפות במשחק באצטדיון טדי, ודקות מספר אחר שהתיישבו החלו מספר אוהדים בסמוך להם לעשן. סדרנית שהגיעה למקום הכווינה אוהדים למקומות ישיבה, אך סירבה (באדיבות) למנוע מהמעשנים להמשיך לעשן, והסבירה שהיא אמונה על סידורי הישיבה בלבד, ואין בסמכותה לאכוף את איסור העישון במקום. בלית ברירה, מאחר והעשן הפריע למבקש ולילדיו, נאלצו לוותר על מקומם לטובת מקום פחות נוח לצפייה, כדי להתרחק ממטרד העישון.

התובעים מבקשים מבית המשפט מספר סעדים, ובין השאר: מתן צו הצהרתי לפיו המשיבות הפרו את הוראות הדין, מתן צו עשה הכולל לוחות זמנים ברורים ומוגדרים לפעול למיגור העישון ברחבי האצטדיון, ופיצוי כספי של חברי הקבוצה בגין חשיפה לעישון.

עו"ד מתן פריידין, המייצג את התובעים: "נגע העישון במקומות ציבוריים בישראל הינו מכת מדינה. החוק מחייב  בעלים ומחזיק בעסק או מתחם לדאוג לקיום החוק בשטחם. הדברים חמורים יותר באצטדיון עירוני, המכיל עשרות אלפי מקומות ובו על העירייה והחברה העירונית  לעשות את המינימום הנדרש, כדי לוודא שהחוק לא יופר ולא ייגרם נזק בריאותי ומטרדי ריח לציבור הרחב. שעה שהעירייה וחברת אריאל לא עשו את תפקידן, אנו נבקש מבית המשפט לכפות עליהן לעשות זאת, במסגרת תביעה זו".

עו"ד מתן פריידין (אחר)עו"ד מתן פריידין (אחר)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */