בעוד כשנה תצא המשלחת הישראלית לאולימפיאדת פאריס 2024 ונדמה כי המועמדות הבולטות ביותר להיאבק על המדליות הן מנבחרת הנשים בג’ודו, שמבססת את מעמדה בטופ העולמי. על פי הדירוג האולימפי בג’ודו שפורסם היום (שני) על ידי האיגוד העולמי, רז הרשקו וענבר לניר מדורגות במקום הראשון.
הדירוג פורסם לאחר התוצאות מהגראנד סלאם במונגוליה, משם הנבחרת הישראלית לנשים חזרה עם שש מדליות, בתחרות הראשונה בה הניקוד האולימפי הוא ב-100% מסך הנקודות האפשריות - מה שהזניק את הישראליות גבוה בדירוג העולמי.
על פי הדירוג, בקטגוריית המשקל הפתוח של מעל 78 ק”ג, רז הרשקו נשארה במקום הראשון, לאחר שגילתה יציבות וסיימה על הפודיום פעם אחר פעם, תוך שעשתה זאת בתקופה האחרונה גם באליפות העולם עם מדליית הארד וגם בגראנד סלאם האחרון עם מדליית הכסף.
רז הרשקו (ראובן שוורץ)בנוסף, אלופת העולם ענבר לניר, שזכתה במדליית הזהב במונגוליה, עלתה למקום הראשון בדירוג האולימפי במשקל של עד 78 ק”ג, לאחר שהציגה לאחרונה יכולת נהדרת על המזרן, בעיקר בניהול הקרבות וההתמודדות שלה עם קשיים, כך שאפילו בגמר היא ניצחה יפנית שהיא אלופת עולם לשעבר לשעבר. לניר זכתה ב-1,000 נקודות באליפות העולם ובעוד 1,000 נקודות בגראנד סלאם האחרון, כך שצברה ניקוד משמעותי להמשך.
גפן פרימו, שזכתה גם כן במדליית הזהב בתחרות האחרונה, זינקה במשקל הצפוף של עד 52 ק”ג למקום הרביעי בדירוג האולימפי. אם תישאר במיקום שכזה, הג’ודאית תגיע להופעתה הראשונה במשחקים האולימפיים כמדורגת, מה שעשוי להקנות לה הגרלה נוחה.
במשקל הנמוך של עד 48 ק”ג מתפתח מאבק נהדר בין שירה ראשוני המדורגת במקום העשירי עם 1,466 נקודות לבין תמר מלכה שמדורגת במקום ה-12 עם 1,406 נקודות, כל זאת לאחר שתמר מלכה צמצמה את הפער ביניהן ב-140 נקודות ונדמה כי המרוץ על הכרטיס הבודד במשקל הזה יימשך זמן רב.
שירה ראשוני (חגי מיכאלי)גם ב-63 ק”ג יש ישראלית מובילה, הרי שגילי שריר מדורגת ראשונה בדירוג האולימפי והגדילה את הפער מענבל שמש ל-560 נקודות, אך זה כמובן עדיין לא סוגר את הסיפור ביניהן. שתיהן ימשיכו להתמודד על המקום במטוס לצרפת עד לקיץ הבא.
תמנע נלסון לוי ירדה למקום התשיעי בדירוג האולימפי ב-57 ק”ג לאחר הופעות לא טובות שהציגה לאחרונה, כולל במונגוליה, שם היא עשתה טעות והפסידה לג’ודאית הרוסייה קסניה גליצקייה, אלופת העולם לג’וניור שניצחה בעבר את כרם פרימו בגמר קסניה גליצקייה, שבתחרות האחרונה עברה את נלסון לוי וסיימה עם הארד. ב-70 ק”ג מאיה גושן מדורגת במקום העשירי, כך שכרגע צפויות להיות למאמן שני הרשקו נציגות בכל המשקלים בפאריס 2024.
תמנע נלסון לוי (חגי מיכאלי)בתחרות הגראנד סלאם האחרונה, הנבחרת הישראלית חזרה עם שלל יפה של שש מדליות. מתוך עשר מתחרות, שמונה נציגות הגיעו לקרבות על המדליה ומי שלא זכו בהן אלו ישראליות שהתמודדו מול ישראליות אחרות. מבין המשתתפות בתחרות במונגוליה, רק לנבחרת יפן היו שש מדליות - בדיוק כמו לישראל. לאחרונה, אגב, הישראליות ניצחו יפניות, כפי שקרה עם לניר בתחרות הזו, וקודם לכן עם פרימו שניצחה אחת, שריר שניצחה שתיים ושמש שהכניעה יפנית גם כן - וזה מרשים ביותר.
מאמן נבחרת הנשים, שני הרשקו, סיכם את התחרות ואמר: “אין ספק שהתוצאות במונגוליה היו מעל הציפיות שלי. המטרה היא להתקדם. אנחנו רוצים להבטיח מקום במשחקים האולימפיים עם כמה שיותר נציגות מדורגות. אצל תמנע נלסון לוי היה פקשוש, אבל כולן עמדו בציפיות שהיו מהן כך שאני מרוצה. עכשיו אני רוצה לראות המשכיות והתקדמות. נשאף לכמה שיותר תוצאות טובות עד לסוף השנה כדי שהן יבואו רגועות למשחקים האולימפיים”.
שני הרשקו (חגי מיכאלי)