יום שבת, 06.12.2025 שעה 13:14
יורו עד 21 25-26
32-31אנגליה1
00-00איטליה2
00-00ספרד3
00-00רומניה4
00-00צרפת5
00-00פורטוגל6
00-00גיאורגיה7
00-00פולין8
00-00סלובקיה9
00-00אוקראינה10
00-00דנמרק11
00-00צ'כיה12
00-00סלובניה13
00-00הולנד14
00-00פינלנד15
03-21גרמניה16

ממאסטר שף לצעירה: יהודה עמר והקשר המיוחד

השף המפורסם שזכה בתוכנית הטלוויזיה ואחראי על האוכל של השחקנים בראיון: "רואה בזה שליחות, כמו מילואים לכל דבר". איציק כלפי, שליח ONE לגאורגיה

|
יהודה עמר (פרטי)
יהודה עמר (פרטי)

נבחרת ישראל עד גיל 21 באווירה חיובית במיוחד אחרי הנקודה היקרה שהצליחו להשיג נגד נבחרת גרמניה בכותאיסי. כמו כל טורניר גדול, הצלחת המשלחת הישראלית תלויה בהרבה פרמטרים וכל עוד הבטן שבעה ושמחה אפשר לעשות הכל. כחלק מההכנה של הנבחרת עוד ממחנה האימונים בפולין, הצטרף למסע השף יהודה עמר, זוכה העונה השביעית של מאסטר שף.

עמר בן ה-39, זוכה להיות קרוב לשחקני העתיד של הכדורגל הישראלי ונראה שהוא נהנה מכל רגע למרות העבודה הקשה שהיא להשביע את השחקנים. בהצצה מיוחדת, יהודה עמר מספר בראיון מיוחד ל-ONE על התחושות להיות השף, ההתרגשות הגדולה אתמול, התגובות מההורים של השחקנים, התבלינים והמצרכים שהתעקש להביא מישראל והגעגועים לבית ולמשפחה. 

מתי התחלת לבשל לשחקני הנבחרת?
"הייתי איתם פעם ראשונה בפולין במסגרת מחנה האימונים, זה יצא במקרה דרך חבר שהציע לי והגעתי. איך אומרים באתי ונדלקתי. הצוות והאנשים זאת אווירה מטורפת וכל רגע זאת חוויה".  

"באתי ונדלקתי". יהודה עמר (פרטי)"באתי ונדלקתי". יהודה עמר (פרטי)

איך זה להיות מזוכה מאסטר שף למאסטר של הנבחרת? אתה גם מאוד פעיל ברשתות החברתיות. 
"זה נכון שאני די פעיל ברשתות, בטלוויזיה, כל דבר שאני יכול להביא איתי שיכול לעזור לנבחרת אני אביא . מעריכים מאוד ואוהבים את זה. אני אוהב מאוד את מה שאני עושה”. 

מה אתה יכול לספר על האווירה בתוך השף של הנבחרת? איך זה ללוות אותם צמוד צמוד?
"כשמגיעים למקום חדש, למטבחים שהם לא שלנו זה לוקח זמן. זה לא לוקח יום אחד. צריך תמיד לזכור שזה לא אותו אוכל ולא אותו בשר. האנשים והשפה, הרבה קשיים בדרך. צריך להתמודד עם הקשיים האלה בתור שף, אני באופן אישי הבאתי את כל התבלינים שלי ואת הפרודוקטים מהארץ. הפפריקה, המלח הגס, הטחינה של הר ברכה, הסילאן, הכורכום, זרעי הכוסברה וכל התבלינים לחריימה הבאתי מישראל”. 

כל יום אתה מכין משהו אחר?
"חד משמעית. זה כל יום להמציא את עצמך מחדש. יש לנו ארבעה פרודטקטים שאיתם צריך להסתדר לכל התקופה - בשר טחון,  כרעיים, שוקיים וחזה עוף. אני רוצה לייצר כל יום משהו חדש, צהריים וערב, שלא ישעמם. מבחינתם דגים זה סלמון, בכל מיני דרכים. הפעם זה טריאקי עם עם ברוקולי וירוקים”. 

ממציא את עצמו מחדש. יהודה עמר (פרטי)ממציא את עצמו מחדש. יהודה עמר (פרטי)

איך התגובות שאתה מקבל?
"הכי כיף כשאני מקבל הודעות מההורים שהילדים שלהם מרוצים. הם אומרים שאני מביא להם את הבית. ששחקן יוצא ואומר איזה טעים זה אושר עילאי, כשהם אומרים איזה כיף שאתה איתנו ואלה דברים שנותנים לי כוח לעמוד על הרגליים”. 

איך הצטרפת לנבחרת?
"מי שקישר אותי זה לידור מאמן הכושר, הוא הציע לי להצטרף למחנה האימונים בפולין, גיא לוזון ראה אותי גם ברשתות. אני מעבר לזה השף של מלון שרתון תל אביב. יש לי ידע כי כל הקבוצות ספורט שהיו באות במסגרות האירופיות להתארח בישראל ביקרו אצלנו במלון, כך שיש לי התמחות לבשל לספורטאים”. 

נהנים מבישוליו של יהודה עמר. שחקני הנבחרת הצעירה (איציק כלפי)נהנים מבישוליו של יהודה עמר. שחקני הנבחרת הצעירה (איציק כלפי)

לבשל לכל כך הרבה אנשים מצריך הרבה הכנות?
"זה מתחיל מאוד מוקדם בבוקר. כל יום אני מגיע למטבח, לוקח את הרשימה של ואז אני קופץ לשווקים פה, קונה מוצרים ומקבל השראה תוך כדי. פתאום יש איזה בורגול על המדף, אני מעלה אותו בציר, עושה קדירה. כל פעם משהו אחר”. 

לארוחת השישי מה אתה מכין?
"היום התפרענו. דאגתי שיביאו לי מטביליסי שזה 3 שעות נסיעה שוק טלה, זה היה בתנור 3 שעות ובדרך לעוד 4 שעות. יש קציצות דגים מרוקאים, קציצות בקר עם בשר מקורמל. הכנתי להם, איך לא, חלות לשישי שירגישו את הבית אחרי המשחק הגדול שהם נתנו. לשישי צהריים הכנתי לצוות חלות עם שניצל ואפילו שווארמה. דג סלמון אפוי בתנור, סלטים כמו של בית".  

איך הייתה האווירה אחרי המשחק?
"הלך לי הקול אחרי המשחק, אני עוד צרוד. מרגש מאוד ללוות אותם מקרוב. חשבתי שלבשל זה המתח, אבל להיות ביציע ולראות את הילדים שמחים זה המתח האמיתי ו-וואו אחד גדול. אני כבר חלק מהם, שחקנים אומרים לי ‘הייתי טוב בזכות האוכל’, זה משמח ושווה את הכל". 

"שחקניום אומרים לי "שחקניום אומרים לי 'הייתי טוב בזכות האוכל'". יהודה עמר (פרטי)

מבחינה אישית השארת בטח משפחה, יש געגועים?
"ברמה האישית זה לא פשוט. קשה להיות רחוק בלי השבת בבית עם אשתי היקרה דניאל והילדים. אני רגיל שהיא מכינה את השבת ועכשיו אני צריך להכין את השבת בלעדיה, יש מלא געגועים. קשה לשמוע את הילדים מתגעגעים בשיחות הטלפון הדברים האישיים שהם לא קלים. הם רגילים שאני בבית יש את הקשיים האלה, אבל מתגברים על זה. בסוף יש לנו מטרה, אני רואה בזה כמו שליחות, כמו מילואים לכל דבר. כשהצוות המקומי שמע שאני זוכה מאסטר שף, שזו תחרות עולמית, התלהבו".

גיל כהן ותורג'מן אחרי המשחק נגד גרמניה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */