ניר רשף מנסה להגיע לעסקת טיעון עם בית"ר

לאחר חשיפת ONE על הדרמה הענקית, ההתאחדות בכל מקרה תערער על עונש הקבוצה, שבעצמה עדיין מתלבטת. ביה"ד עוד יכול לקחת מהקבוצה את הגביע. כל הפרטים

ניר רשף מנסה להגיע לעסקת טיעון עם בית"ר

מאחורי הקלעים יש דרמה ענקית מאז חשיפת ONE על כך שאופ"א קבעה כי בית הדין של ההתאחדות לכדורגל חרג מהסמכויות שלו כאשר קבע כי בית"ר ירושלים לא תוכל לשחק באירופה בעונה הבאה.

בהתאחדות לכדורגל יערערו בכל מקרה על העונש, כי צריך לקבוע מי תהיה נציגת ישראל באירופה. בבית"ר ירושלים מתלבטים בכל הסוגיה, ומאחורי הקלעים יש ניסיון להגיע איתם לעסקת טיעון שהפירוש שלה יכול להיות גם הורדת שלוש נקודות בעונה הבאה. מי שאחראי להגיע לעסקה הוא תובע ההתאחדות, עו"ד ניר רשף.

מבחינת הירושלמים, אם לא יעשו עסקת טיעון הם יכולים להסתכן. בית הדין טעה בהחלטה שלו, ואגב בהתאחדות יש ביקורת על כך שלא בדקו את התקנונים עד הסוף בהחלטה דרמטית כזו. בדיקה קלה של בית הדין היה מביא אותם למקרה מכלן, וכל המשתמע מכך. כזכור, ב-2019 הקבוצה הבלגית זכתה בגביע, אבל הייתה מעורבת בהטיית משחקים וכתוצאה מכך ההתאחדות הבלגית החליטה לשלול ממנה את השתתפותה באירופה. מכלן ערערה, אבל בית הדין הגבוה לספורט הותיר את ההחלטה בעינה.

ניר רשף (אורן בן חקון)ניר רשף (אורן בן חקון)

בית הדין כעת יכול להחליט על לקיחת הגביע מבית"ר ירושלים כדי שיוכל לאשר את ההחלטה שלו על שלילת הזכות מהקבוצה הירושלמית לשחק באירופה, ואז מכבי נתניה תשחק במקום בית"ר ירושלים. בית הדין גם יכול לגרום לכך, למשל, שלא תהיה החלטה עד 14 ליוני, ולא תהיה לישראל פשוט נציגה באירופה.

בית"ר ירושלים מניפים את הגביע עם נתניהו