יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:22
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1926-2412מכבי נתניה5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

כל התרחישים: לקראת הצעד הבא של בית"ר

הירושלמים יתייעצו משפטית האם לערער, ההתאחדות עשויה להגיש ערעור בעצמה כדי להימנע ממבוכה. שחקנים ואוהדים הקניטו את בית הדין: "שערוריה, שכונה"

|
שחקני בית
שחקני בית"ר ירושלים (שחר גרוס)

בבית״ר ירושלים קיבלו בסיפוק את הקביעה של אופ״א לפיה בית הדין של ההתאחדות לכדורגל לא רשאי להרחיק את הקבוצה מהמפעל האירופאי, כפי שפורסם לראשונה ב-ONE

עם פרסום הידיעה, בקבוצה מהבירה החלו בשיחות לתוך הלילה בכדי להבין את המשמעות ואת הצעדים הדרושים מבחינתם במקרה הנוכחי. כלומר, האם יש צורך להגיש ערעור או שאין צורך בכך. 

היום בבוקר (רביעי) נציגי בית״ר יקיימו התייעצות משפטית בכדי לבחון מה צריך לעשות, האם לערער או שאין צורך שכזה. מצד אחד, ייתכן שבית״ר תהיה חייבת לערער ולטעון שהפסיקה לא קבילה בשל היעדר סמכות של בית הדין, מצד שני ייתכן וההתאחדות באמצעות תובע ההתאחדות, תצטרך לערער על ההחלטה כדי להיחלץ מהמבוכה. 

בית"ר ירושלים מניפים את הגביע עם נתניהו

כאמור היום בית״ר תקבל את הייעוץ המשפטי ותפעל על פיו. בכל מקרה, אם תערער, כתב הערעור ישתנה ויכתב בו כי פסיקת בית הדין אינה חוקית, במקום כתב הערעור המקורי שתכננו להגיש. 

מלבד הייעוץ המשפטי שתקבל בית״ר, יערכו גם שיחות עם אנשי ההתאחדות לכדורגל ותובע ההתאחדות לכדורגל עורך הדין ניר רשף, בכדי להבין מה המשמעות המשפטית של החלטת אופ״א וכיצד נכון לטפל בנושא. 

מצד אחד, בבית״ר זועמים שבהתאחדות פנו לאופ״א לשאול מי הקבוצה שצריכה להחליף את הירושלמים באירופה כאשר פסק הדין לא היה חלוט, ומנגד הדבר כנראה גרם להצלת הקבוצה מהעונש של הרחקה מאירופה.

שחקני בית"ר ירושלים עם משה פרץ (שחר גרוס)שחקני בית"ר ירושלים עם משה פרץ (שחר גרוס)

התרחישים האפשריים: 

א. בית״ר מגישה ערעור, העונש מבוטל ומוחלף בעונש אחר לפי החלטת בית הדין העליון. 

ב. בית״ר מגישה ערעור, עונש ההרחקה מאירופה מבוטל, אך בית הדין העליון פוסק על לקיחת הגביע מבית״ר (מהלך אפשרי על פי התקנון), נקבע הפסד טכני לבית״ר, נתניה תירשם לאירופה. 

ג. בית״ר מגישה ערעור, הערעור נדחה ורק שתי קבוצות תירשמנה לקונפרנס ליג: מכבי תל אביב והפועל באר שבע. 

ד. בית״ר לא מגישה ערעור, ההתאחדות מגישה ערעור באמצעות עורך הדין ניר רשף והעונש ההרחקה מאירופה מבוטל, שאר העונשים נשארים (70,000 ש”ח קנס, הורדת נקודות על תנאי ולקיחת הגביע על תנאי). 

שחקני בית"ר ירושלים (שחר גרוס)שחקני בית"ר ירושלים (שחר גרוס)

ה. בית״ר לא מגישה ערעור, ההתאחדות מגישה ערעור באמצעות עורך הדין ניר רשף לביטול עונש ההרחקה מאירופה וקביעת עונש חדש לצד שאר העונשים שכבר נקבעו בבית הדין. 

התגובות להודעת אופ״א הובילו לפרץ של שמחה בקרב השחקנים ואוהדי בית״ר. לצד זה, נשמעו גם הקנטות כלפי בית הדין של ההתאחדות: ״בדיחה״, ״שערוריה״, ״שכונה״, היו המילים שהופנו כלפי בית הדין.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */