אתגרי בריאות וכושר. קשה לתאר עד כמה הם פופולאריים בשנים האחרונות, כאשר לא מעט כוכבי רשת מעלים אתגרים בכל נושא שרק ניתן לדמיין: חודש בלי בשר, חודש של ריצת בוקר, חודש של 300 שכיבות סמיכה ביום, חודש של 10,000 צעדים ביום והרשימה עוד ארוכה.
אחד מהיוטיוברים הפופולאריים ביותר בהקשר זה הוא היוטיובר בראוני, אשר מפעיל עמוד של 2.5 מיליון מנויים וקרוב לחצי מליארד צפיות מצטברות. בדרך כלל הוא מנסה אתגרים הקשורים בתרגילי כוח, אך הפעם הוא גיוון – הוא ניסה במשך חודש ימים לקום בחמש בבוקר. חמש בבוקר!!!
קשה לומר שהיה זה מפתיע לגלות שהווידאו הזה הגיע תוך שנה בלבד ל-9 מיליון צפיות, שכן מדובר בעניין שצובר תאוצה בעולם. יותר ויותר סלבריטאים שמתאמנים מפרסמים שהדבר שינה את חייהם (ייתכן ומארק וולברג הוא המוכר מביניהם), וזה מסקרן ביותר לראות כיצד באמת זה משפיע.
בראוני יוצא לניסוי כשהוא יודע היטב את החסרונות שבו – ויתור על חיי לילה, ויתור על זמן עם החברה, שינוי די דרסטי של אורח החיים וכמובן, לקום בחושך. עם זאת הוא קרא גם על היתרונות: העלאת הביטחון העצמי, העלאת הפרודקטיביות, שיפור במדדי חיטוב ועוד רשימה מלאה של סיסמאות מנטליות.
*יש לציין בנקודה זו כי בראוני בחן בעיקר את השינוי בשגרת החיים שלו, ולא כלל מדדים של משקל, נפח שרירים, אחוז שומן וכו’. כלומר, אין במקרה זה מדדים פיזיים של “הלפני” ו”האחרי”.
ביום הראשון בראוני נכנס בבת אחת לאתגר כשהוא הולך לישון בשעה שלא מוכרת לו (עשר בלילה. היה מעדיף בתשע כדי לצבור שמונה שעות שינה, אבל זה לא תמיד מסתדר). הוא קם בחושך, עם דיווח על כך שהיתה לו שינה נוראית, אבל אחרי מקלחת הוא נראה עירני יותר ועובד על המחשב 3 שעות רצוף עד שמונה בבוקר ללא הפרעה (מציין שזה לא פחות ממדהים).
במהלך השבועיים הראשונים בראוני מדווח על שלוש בעיות עיקריות: ראשית, עקב שעות העבודה בבוקר הוא מרגיש שהיום התארך. שנית, הוא מבואס מאוד מסופי השבוע בהם הוא צריך ללכת לישון מוקדם, ובנוסף, מפני שיש לו אימוני פוטבול בערב, הוא נאלץ לקום בשש או בשבע כדי לקבל מספיק שעות שינה.
בשבוע השלישי בראוני יצא לחופשה למספר ימים עם משפחתו והמשיך עם שגרת האתגר. הוא נראה מבואס מאוד מהעובדה שבחופשה כולם היו ערים כשהוא הלך לישון. במילים אחרות – לא המליץ על האתגר בעת חופשה...
בראוני. האמת שרוב הזמן הוא נראה עייף (צילום מסך)בשבוע האחרון לניסוי לא היו שום שינויים מהתוכנית המקורית: בראוני הלך לישון בזמן וגם קם בזמן, מה שגם שהבשורה הטובה היתה שהבוקר עלה מוקדם יותר והאחרון לא נאלץ להתמודד עם החושך המדכא משהו.
עם סיום האתגר בראוני הציג את מסקנותיו: בכל הקשור לרוטינה ולפרודקטיביות, בראוני ציין את האתגר לטובה, שכן היתה לו תחושה שהיו לו שעות שבהן הוא היה יכול להשלים את מטלותיו בזמן שכולם ישנים ולא היה עליו כל לחץ. עם זאת, בכל הקשור לסיסמאות המנטליות, הוא לא הרגיש כל שינוי: “אני לא מרגיש כמו בן אדם חדש”. בעניין חיי החברה שלו, גם כאן הבשורה היא שלילית: הוא לא אהב את זה בלשון המעטה, וגם החברה שלו לא (בלשון המעטה).
וכעת לשאלת השאלות: האם זה עזר לו להיות חטוב יותר? גם כאן התשובה היא שלילית (נזכיר שוב כי אין הדבר נתמך במדדים). בראוני טוען באופן לא מפתיע שהכול תלוי במאזן הקלורי שלכם ובאימונים שלכם, ואין לכך קשר לשעת היקיצה. ונסיים בטון חיובי: בראוני טוען שאלמנט היחיד שהוא ייקח מהאתגר הוא שגרת הבוקר. לדעתו זה חשוב (לטענתו לא היתה לו שגרת בוקר קודם לכן), ולא משנה באיזו שעה אתם קמים.
שימו לב – כל האמור בכתבה זו הנו להעשרה בלבד. בטרם אתם בוחרים בתוכנית אימונים או בתזונה כזו או אחרת, עליכם להיוועץ בדמות מוסמכת שתתאים את האימון שלכם למצבכם הבריאותי ולכושרכם הנוכחי.
הכותב שי לב עורך את מדור בריאות וכושר באתר ONE מאז הושק ב-2013. מאמן כדורסל בהכשרתו, מדריך חדר כושר ומאמן TRX מוסמך.
רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה.