יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:03
יורוליג 25-26
71%1173-126614הפועל ת"א1
64%1164-127114מונאקו2
64%1147-120814הכוכב האדום3
64%1178-119814ברצלונה4
64%1199-124214פנאתינייקוס5
64%1194-124614ולנסיה6
62%1063-112313אולימפיאקוס7
62%1021-103513פנרבחצ'ה8
57%1155-117914ריאל מדריד9
57%1126-119714ז'לגיריס10
50%1173-117714אולימפיה מילאנו11
50%1161-113914וירטוס בולוניה12
43%1224-119914דובאי13
36%1200-112114אנדולו אפס14
36%1248-120014באסקוניה15
36%1172-108414באיירן מינכן16
36%1290-126514פאריס17
36%1221-115314פרטיזן בלגרד18
29%1297-124014מכבי ת"א19
21%1202-106514ליון וילרבאן20

למכבי לא הייתה תשובה לאגרסיביות של מונאקו

צביקה שרף בטור ל-ONE: השיפוט היה חלש, אבל אסור לקבוצה של קטש לאבד עשתונות במשחקים בת"א. צריך לתת לצרפתים לריב עם השופטים ולאבד את הריכוז

|
צביקה שרף (מערכת ONE)
צביקה שרף (מערכת ONE)

48 שעות אחרי הניצחון הנהדר על הצרפתים במשחק הראשון, הגענו למשחק השני. יש מספר קלישאות ו“המשחק הבא הוא הכי חשוב” היא אחת מהן, אבל השפעת התוצאות של המשחק הראשון תמיד נשארות, חלקן קטנות ולא מורגשות או לא יכולות להימדד, אבל אי אפשר להתעלם מהן. נכון, מונאקו תעשה הכול כדי להתאושש ולהציל את הסדרה ואת העונה.

מתחילת העונה מונאקו מדברת על פיינל פור ועל זכייה ביורוליג ומכבי עד לפני חודשיים לא הייתה שם. מונאקו ידעה שיהיה קשה בת”א, אך בשום אופן לא צפתה הפסד במשחק הראשון. הניצחון של מכבי היה מוחץ, לא בנקודה ולא בסל של השנייה האחרונה, כל זה שינה את ההרגשה הפנימית בקבוצה. במכבי הביטחון התחזק, האמונה בהרכב שהתגבש בחודשיים האחרונים וברוטציה התחזק, אבל בכדורסל כל משחק אתה צריך להוכיח את עצמך מחדש.

החמישייה של מכבי לא השתנתה ואצל הצרפתים היה שינוי בולט כשיאקובה אוואטרה נדבק ללורנזו בראון ונכנס לו לגופיה. אחד הפרמטרים החשובים היה כמה שלשות יצליחו הצרפתים לקלוע, או כמה מכבי ימנעו מהם, כי זו הייתה נקודת מפתח במשחק הראשון. והנה, כבר בהתקפות הראשונות הצרפתים צלפו במחוץ לקשת, ההגנה מנעה ממכבי לראות את הסל וב-11:0 עודד קטש נאלץ להזעיק פסק זמן.

שחקני מכבי תל אביב (איציק בלניצקי)שחקני מכבי תל אביב (איציק בלניצקי)

לאט לאט נחשפנו למשחק אגרסיבי, חלק מההיתקלויות היו אף חורגות מאגרסיביות. הצרפתים, שבאו מתודלקים מההשפלה שספגו במשחק הראשון, לחמו יותר, הרביצו יותר, אבל מכבי לא נבהלה, קטש השתמש מהר בכל הספסל ולמרות שבונזי קולסון וג’רל מרטין ספגו מהר עבירות, התשובה הפיזית של מכבי הייתה הולמת ושידרה לצרפתים שאנחנו לא מרימים ידיים. מקצועית, מכבי הקשתה על הצרפתים, ההגנה האזורית שעוברת לאישית דורשת קצת יותר שקט נפשי ואינטליגנציית כדורסל, אבל עם כמה התקפות מתפרצות מונאקו תפסה את מכבי לא מוכנה וירדה להפסקה ביתרון נקודה, כשהכול עדיין פתוח.

עם תחילת המחצית השנייה, סשה אוברדוביץ’ החזיר את אוואטרה הלוחם למגרש וזה משך את קבוצתו ליותר אגרסיביות ולחימה, שמכבי לא הגיבה לה טוב. ההתרכזות של ההגנה במייק ג’יימס, שעבדה מצוין, חשפה את ג’ורדן לויד ליותר חופש והוא הפך להיות הסקורר העיקרי של מונאקו. מכבי לא הגיבה לזה כל כך טוב, הצרפתים ברחו ל-44:57 שונה לחלוטין מהמשחק הקודם ומכבי שוב הזדקקה לרוץ אחרי המקומיים שהכתיבו את הקצב.

קטש עבר להרכב של שלושה גבוהים עם רומן סורקין, אלכס פוית’רס ומרטין בעמדה שלוש, הרכב שלא שיחק הרבה זמן ועצר קצת את התנופה של הצרפתים. מצד שני, הירידה של לויד עצרה את מונאקו וכשהוא חזר מיד סיפק שלשה. קולסון, אחד השחקנים החשובים של מכבי בחודשיים האחרונים ובמשחק הראשון, נכנס לבעיית עבירות מהירה שהוציאה אותו מריכוז והיכולת שלו והגמישות שהוא נותן לקטש בניהול המשחק, עם האפשרות לצוות אותו במספר תפקידים, הייתה חסרה לאורך דקות.

עודד קטש (איציק בלניצקי)עודד קטש (איציק בלניצקי)

שני אירועים נוספים שהייתה להם השפעה על המשחק הם ההיתקלות בין ווייד בולדווין וג’ון בראון, שפגעה בריכוז של בולדווין ובאיכות המשחק שלו. בכלל, מכבי ספגה יותר מדי עבירות טכניות ושני שחקנים, דארן היליארד ובולדווין, הורחקו. ונכון, השיפוט היה חלש. אוברדוביץ’ מנהל את המשחק עם מורא מייק ג’יימס והיום, בדקות שג’יימס לא היה במגרש, מונאקו פתחה פער של 16 נקודות. כשלויד הורד לספסל, ג’יימס פגע בקבוצה, כי כשהוא במגרש הכול סובב ועובר דרך ההחלטות שלו.

בכל מקרה, הסדרה עוברת לתל אביב וכאן אפשר וצריך לנצח, מכבי צריכה לבוא אגרסיבית אבל שפויה, לתת לצרפתים לעשות את השגיאות שלהם, לתת לצרפתים לריב עם השופטים, לתת לתת לצרפתים לאבד את הריכוז והשקט שלהם. אם היו נשאלים אנשי מכבי לפני היציאה למונאקו אם יסכימו לחזור ב-1:1, כולם היו חותמים על זה. בסדרת פלייאוף צריך מעבר לאגרסיביות וטירוף, לא לאבד עשתונות ולא להיכנע לאמוציות. בהצלחה למכבי.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */