יום שבת, 06.12.2025 שעה 12:43
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

לכל אוהד יש שם: ההנצחה של אוהדי הפועל ת"א

האוהדים עומר אדר ואושריאל בן עמרם פתחו במיזם "הנצחה אדומה", שמאגד את הנופלים האדומים. האסון שהתחיל הכל והרגע בו צהובים ואדומים התאחדו ביציע

|
אוהדי הפועל תל אביב עורכים כבוד לתומר מורד ז
אוהדי הפועל תל אביב עורכים כבוד לתומר מורד ז"ל (ראובן שוורץ)

“לכל איש יש שם” נכתב בשירה של חווה אלברשטיין. כשאנחנו באצטדיון כדורגל, על אחת כמה וכמה כשאנחנו צופים במשחק בטלוויזיה, קל יותר להסתכל על קהל אוהדים כדבוקת אנשים בצבע כזה או אחר. אדום, ירוק, צהוב או כתום, לפעמים נשכחת העובדה שמאחורי כל דמות ביציע מסתתר אדם, סיפור, שם. מדי שנה, יום הזיכרון לחללי צה”ל ונפגעי פעולות האיבה חושף אותנו לסיפורים טרגיים של נופלים שמונצחים על ידי קבוצת הכדורגל או הכדורסל שהייתה חלק בלתי נפרד מחייהם. שהייתה חלק ממה שהם. 

מזה שנים, הפועל תל אביב היא סמל לקהילתיות בספורט. בכדורגל, בכדורסל, האוהדים האדומים תמיד ידעו לשים את החברה והקהילה שיצר המועדון עוד לפני ההישגים הספורטיביים על המגרש. הדבר הזה בא לידי ביטוי במלא עוצמתו באחד הימים היחידים שעוד נותרו כקונצנזוס בחברה הישראלית, עם מיזם מרגש של “ויקיפועל”, אנציקלופדיית הפועל ת”א באינטרנט, שם החליטו להקים את אגף “הנצחה אדומה”, אשר מאפשר לכל אדם ליצור דף הנצחה לאדם הקרוב אליו, שכבר לא בין החיים. לחצו לכניסה לאגף “הנצחה אדומה”. 

“בקיץ האחרון נפטר אוהד הקבוצה ספי קרופסקי ז"ל ממחלה קשה” מספר אושריאל בן עמרם, מאנשי ויקיפועל וממקימי אגף ההנצחה. “חבר קרוב שלו שהוא ממקימי אתר ויקיפועל חשב על מיזם של אגף מיוחד שינציח אוהדים שאינם איתנו ובפועל האגף יצא לדרך באוגוסט האחרון שהיה בסימן שמונה שנים למלחמת צוק איתן, בו נפלו ארבעה חיילי צה"ל שאהדו את הקבוצה ושחר מלמד ז"ל שהיה מאנשי הביטחון מעוטף עזה ונהרג מפגיעת פצמ"ר. לקראת יום הזיכרון רצינו לוודא שכל הנופלים נמצאים, ויצרתי קשר עם עומר אדר היקר שמדי שנה מציין את סיפורי הנופלים במהלך יום הזיכרון וגם ביום האזכרה לכל נופל”.

קברו של ארז אשכנזי ז"ל, אוהד הפועל ת"א שנפל בעת שירותו בשייטת (פרטי)קברו של ארז אשכנזי ז"ל, אוהד הפועל ת"א שנפל בעת שירותו בשייטת (פרטי)

״מאז ומתמיד אהבתי לכתוב, והמורשת של הפועל תל אביב תמיד סקרנה אותי” מספר עומר אדר, אוהד הפועל ת"א ויוזם פרסום ההנצחה לאוהדי הפועל שנפלו. “בעבר היה לי דף פייסבוק קטן בו הייתי מפרסם עדכונים ולאחר מכן קיבלתי הצעה להצטרף ולכתוב בדף יותר גדול. ב-2014 היה מבצע צוק איתן ואני הייתי בכיתה י״א. מאז החלטתי שבכל שנה ביום הזיכרון אפרסם את סיפור חייהם של האוהדים האדומים שנפלו במלחמות ישראל ובפעולות האיבה”.

עומר אדר הוא גם זה שכותב בעצמו את דפי ההנצחה של אותם אוהדים ומספר על התהליך מאחורי כל נופל אדום שמקבל הנצחה אדומה: “לאט לאט אספתי עוד שמות, שמעתי עוד סיפורים, חקרתי בכל אתר אפשרי, עד כדי שאוכל ליצור קורות חיים שיספרו על האנשים שהיו ועל הקשר העמוק של כל אחד מהאוהדים להפועל”.

אדר, שבעת מבצע צוק איתן בקיץ 2014 היה בכיתה י”א, מספר שאותו מבצע היה זה שהכניס בו את הדחף לספר את סיפורו של כל אוהד אדום שנפל במלחמות ישראל ובפעולות האיבה. “זה היה המבצע הראשון שבו התחלתי להיחשף לשמות ולסיפורים. רוב האוהדים מתעסקים באופן טבעי בחיי היום יום של הקבוצה, ואותי תמיד עניין להביא אל אוהדי הקבוצה את הסיפורים שלא תמיד קמים אליהם בבוקר. את התאריך בו היה מבצע כזה או אחר בו איבדנו חבר אדום. או את תאריכי ימי ההולדת של אוהדים אדומים שלצערי כבר לא איתנו”.

הלוויה לזכר תומר מורד ז"ל (שחר גרוס)הלוויה לזכר תומר מורד ז"ל (שחר גרוס)

“מיד אחרי צוק איתן השתחררתי מצה"ל והמשחק הראשון שלי עם השחרור היה בדרבי גביע הטוטו בבלומפילד בו קיימו טקס מרגש לאוהדים שנפלו בעזה” מספר אושריאל בן עמרם. “זה חיבר את כל יושבי האצטדיון, בין אדומים ובין צהובים. ההרגשה שאתה מגיע למשחק בזמן שאוהדים כמוך מסרו נפשם כדי שנחיה כאן במדינה הייתה מצמררת וכואבת”.

רק בשנה שעברה קיבלנו דוגמה נוספת לקשר שבין הפועל ת”א לקהל שלה. זה קרה כשתומר מורד ז”ל, אוהד מושבע של האדומים, נרצח בפיגוע הירי הנתעב בבר האילקה ברחוב דיזינגוף בת”א. “אפילו אלך למשחקים של הפועל, היית מאמין?” אמרה בבכי קורע לב בת זוגו של מורד, אריאל וינבלט, על הקבר בעת שספדה לו. “אמרת החיים חזקים מאיתנו צריך, להמשיך את החיים, זו הצוואה שלך כנראה”. אחרי הלוויה שהייתה צבועה כל כולה באדום, חיכו הסעות לעשרות אוהדי הפועל ת”א שהגיעו ללוויה ונסעו מבית העלמין לאצטדיון טרנר, למשחק מול הפועל באר שבע שהתקיים באותו ערב. 

בעולם שהולך יותר ויותר לכיוון היברידי, יציעי הספורט נותרו מהמקומות האחרונים שמקדשים עד היום את הקהילתיות הפרונטלית. אי אפשר לקחת מהם את האותנטיות שבהם, את התחושה שגורמת לך להרגיש שייך למשהו. אותם נופלים אדומים, יישארו אדומים לנצח, גם מתחת לאדמה. מי שידאגו לזה יהיו החברים שלהם ליציע, בדיוק כמו שעושה הפועל ת”א ועוד מועדונים רבים אחרים. זה לא “כולה כדורגל”. יהי זכרם ברוך. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */