יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:05
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

לוזון במנהלת: עני מתענה, עשיר ימשיך להתעשר

במהלך דיון במנהלת על חלוקת כספי הסולידריות של אופ"א, אלונה ברקת דרשה שהכסף יחולק גם לקבוצות שהיו בבתים בניגוד למקובל, יו"ר מכבי פ"ת הגיב לכך

|
ערן זהבי ומיגל ויטור עולים לנגיחה (רדאד ג'בארה)
ערן זהבי ומיגל ויטור עולים לנגיחה (רדאד ג'בארה)

במנהלת הליגות בכדורגל התנהל במהלך השבוע דיון בין מספר נציגים על חלוקת כספי הסולידריות של אופ"א בין הקבוצות. למעשה, מדובר בכספים שיתקבלו בעונה הבאה ואמורים להסתכם קרוב לכ-5.2 מיליון אירו בזכות הופעת הפועל באר שבע ומכבי חיפה בשלבי הבתים. יש לציין שהעלייה של חיפה עוד יותר תרמה כמובן לקבלת הסכום הגדול.

עד היום לא היה מקובל שהקבוצות שהשתתפו בשלבי הבתים נהנו מקבלת הכספים, מכיוון שגם ככה הם זכו לקבל הכנסה יפה. אולם אלונה ברקת, מי שערב הבחירות להתאחדות לכדורגל האשימה שהרשימה בראשות שינו זוארץ רוצה לדאוג לגדולות, הגיעה לישיבה עם דרישה שהקבוצות שהשתתפו בשלב הבתים גם יקבלו את חלקם מדמי הסולידריות.

אבי לוזון, יו"ר מכבי פתח תקווה שבדרך כלל נמצא בקשרים טובים עם ברקת, מאוד לא אהב את הבקשה ואמר לה: "אני יושב פה כדי לדאוג לקבוצות הקטנות בליגת העל וקבוצות הליגה לאומית למרות שיש להם נציגים אחרים. לפי זה, עני מתענה ועשיר רוצה להמשיך להתעשר".

אבי לוזון (עמרי שטיין)אבי לוזון (עמרי שטיין)

גם אייל סגל, הבעלים של מכבי נתניה, תמך בלוזון ואמר שצריך להראות כמה שיותר סולידריות ולהראות לקבוצות הקטנות שתומכים בהם. ברקת, שניסתה להגן על עמדתה, טענה כי לפני הישיבה ישבו סמנכ"לי הכספים של הקבוצות וקיבלו החלטה על כך.

שרון תמם, מנכ"לית מכבי תל אביב, תיקנה את ברקת ואמרה לה: "זה לא מה שסיכמו, זו הייתה ההצעה של הפועל ב"ש". בסופו של דבר הבקשה של ברקת נפלה. כמו כן, הוחלט בישיבה להגדיל את התמיכה בקבוצות הליגה הלאומית, כאשר הן תצטרכנה לעמוד בקריטריונים כדי לקבל את הכסף, זאת כדי לעלות את הרמה. 

אלונה ברקת (חגי מיכאלי)אלונה ברקת (חגי מיכאלי)

ברקת אמרה ל-ONE בתגובה: “אני קודם רציתי שיחלקו את ה-1.5 מיליון יורו (חלק יחסי) ל-11 קבוצות שלא משחקות בשלב בתים, בהנחה שכמעט כל שנה יש 3 קבוצות בשלב הבתים. ואז את שאר הכסף לשאר הקבוצות, וכן לדאוג לקבוצות הליגה הלאומית.  לגבי אנשי הכספים, הם ישבו והייתה הסכמה, אבל סוכם שכל אחד ייגש לבעל הבית שלו לקבל הסכמה, כשאני לא ידעתי שבמכבי ת"א לא ניגשו ואמרו להם. אני בכלל רציתי שיהיה מנגנון מסודר אחת ולתמיד שיקבע איך מחלקים את הכסף, אבל הם כנראה מעדיפים כל שנה לשבת ולהחליט".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */