יום שבת, 06.12.2025 שעה 12:45
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

הוארך מעצרם של 3 מהחשודים בהצתת חודורוב

השופט קבע ששלושה מהחשודים בהצתת המתחם של הפועל ת"א ישהו במעצר עד יום שישי: "מדובר בראיות חזקות יחסית לשלב החקירה הגלויה". שמם הותר לפרסום

|
מכוניתו של חוקר השריפות בחודורוב (חגי מיכאלי)
מכוניתו של חוקר השריפות בחודורוב (חגי מיכאלי)

מעצרם של שלושה מהחשודים בהצתת מתחם חודורוב הוארך היום (שלישי) בבית משפט השלום בשלושה ימים נוספים. שמם הותר לפרסום, כאשר מדובר בנהוראיי פריאנטה, אושרי מדר וירין סהלו. בנוסף, מעצרם של שני הקטינים הנוספים שנעצרו הוארך עד חמישי. כזכור, יותר מחודש לאחר השריפה במתחם האימונים של הפועל ת"א, נעצרו אתמול חמישה חשודים במעורבות בהצתת המקום. הם נעצרו בו זמנית כדי שלא יוכלו להעלים ראיות וההערכה הראשונית היא שהם משתייכים לארגון 'לה פמיליה'.

החשוד הראשון

תובעת המשטרה אמרה לשופט: “מדובר באירוע חמור של הצתה, החשוד בעל מעורבות גדולה בתיק ונבקש להאריך את מעצרו בשבעה ימי מעצר”. תובעת המשטרה הוסיפה: “התנהלה חקירה סמויה, רצינו להיות מוכנים לחלוטין עד שעוצרים את החשודים”.

עו”ד ישראל קליין שמייצג את החשוד: “אתם טוענים שהוא הצית? הגיע למתחם?”

תובעת המשטרה:  “כן”.

עו”ד קליין: “לטענתכם היה צומת אחד ליד האזור אז הוא לא היה פיזית להצית או לעשות גרפיטי”.

תובעת המשטרה: “ייתכן והלקוח שלך לא היה מרוכז והוא יודע את כל הפרטים. הלקוח שלך חשוד בהצתה מעבר לכך כל דבר אחר נאמר בפניו. החשוד ייחקר שוב כמובן וגם הטיחו בו ראיות”.

הגרפיטי במתחם חודורוב (חגי מיכאלי)הגרפיטי במתחם חודורוב (חגי מיכאלי)

השופט איתי הרמלין: “הטיחו בו ראיות מסוימות, לא את כולן. ואני ראיתי. אציין שמדובר בראיות חזקות יחסית לשלב החקירה הגלויה. חלק מן הראיות נאספו עוד בשלב החקירה הסמויה וחלקן בגלויה. אופי העבירה של ההצתה שבה חשוד המשיב מלמד גם על מסוכנות. לנוכח האמור לעיל, מורה על הארכת מעצרו עד 21 באפריל, יום שישי בשעה 12:00”.

קליין שמייצג את החשוד הראשון אמר: “אני מייצג מי שהוצגו טענות לגביו על הצתת מתחם אימונים בחודורוב. אנחנו טוענים לחפות מוחלטת, המעורבות שלו מתחילה ונגמרת מכוח זה שטוענים שרחפן כמו זה ששייך לו הועלה בסמוך לזמן ההצתה. ניסיתי במהלך החקירה להסביר שהוא לא היה פיזית במקום ולא קשור לשריפה, המעורבות שלו לא קשורה לשום ביצוע עבירה פלילית. החקירה רק בתחילתה, לפי מה שנאמר במהלך הדיון יש כמה מעורבים שמפלילים אחד את השני, לא ברור מי אומר מה. מחכים לראות כיצד זה יתפתח. השופט לקח את הבקשה לעצור אותם לשבעה ימים וקיצר זאת לשלושה ימים כדי לפקח על החקירה ולראות לאן היא מתפתחת. אני מקווה שאפשר יהיה לשחרר את הלקוח שלי כמה שיותר מהר”.

עו"ד ישראל קלין מדבר על ההצתה בחודורוב

החשוד השני

השופט הוסיף לגבי חשוד נוסף בפרשה: “עולה כי קיים חשד סביר שהחשוד מעורב בהצתה והשחתת פני מקרקעין העולה מעדויות וממצאים. מדובר בראיות חזקות ששמות את המשיב קשור לאירוע. כדברי הסנגור, בתים בתל אביב אינם בנויים בעץ כמו לונדון במאה ה-17, אך בשימוש בבקבוק תבערה יש סיכון לרכוש ולנפש ואין להקל ראש כלל. הפעולה בחבורה אף היא מלמדת על מסוכנות”.

השופט האריך גם את המעצר של החשוד הנוסף עד יום שישי: “אמנם המשיב על גבול הקטינות, אבל מדובר במעשה שנעשה על פי החשד בשיתוף עם בגירים והחקירה משותפת. החשד לשיבוש הוא משותף ולכן אינני מוצא כי העובדה שהמשיב היה קטין בשעה שלפי החשד בוצעה עבירה משנה את המצב”.

עורך דינו של החשוד הנוסף, אייל שמחוני: “יש לכם בעצם תיעוד של האירוע, נכון?”

תובעת המשטרה: “נכון”. 

עו”ד אייל שמחוני: “אני חושב שהוא היה צריך להיות מובא לבית משפט לנוער ולא לכאן. העובדה שהפרשיה זכתה להד ציבורי לא צריכה לשנות, יש לבדוק בקפידה את ימי המעצר הנדרשים, אם בכלל נדרשים”.

הגרפיטי במתחם חודורוב (שחר גרוס)הגרפיטי במתחם חודורוב (שחר גרוס)

החשוד השלישי

עורך הדין יוסי פריינטה: “אשרי לי שהחשוד שלי שיתף פעולה ונתן את גרסתו?“.

תובעת המשטרה: “אני זו שחקרתי אותו ואכן מסר גרסה ושיתף פעולה, לא מסר את כל האמת לצערי”.

עו”ד יוסי פריינטה: “אין חולק שהגיעו ברכב למקום האירוע”. 

תובעת המשטרה: “מבחינתנו הוא שותף מלא”.

עו”ד פריינטה: “מדובר בחשוד ללא עבר פלילי, פעם ראשונה שהוא נחקר במשטרה, בן 24”.

השופט איתי הרמלין קבע שגם המעצר שלו יוארך עד יום שישי.

לאחר הדיון פריינטה מסר: “החשוד מכחיש את הקשר? אני חושב שזה מוקדם מדי כרגע. כפי שידוע זה מעצר ימים ואנחנו כרגע באפלה כמו שאומרים ולכן זו שאלה שקשה לענות עליה, אני מאמין שבימים הקרובים אנחנו נבין קצת יותר היכן אנחנו נמצאים”.

כמה זמן אתה מעריך שהחקירה הזו תימשך?
”כפי שידוע החקירה כבר מתבצעת חודש וחצי מיום האירוע, אז אני מניח שיש עוד שבוע שבועיים כדי להגיע לישורת האחרונה. אין עבר פלילי, מדובר בבחור שלראשונה נתקל במשטרת ישראל וצר לי על כך. מקווה שהיחידה החוקרת תעשה את המקסימום כדי להגיע לחקר האמת. על עניין חלקו היחסי באירוע או משהו כזה אני לא יכול לענות כי אני לא יודע את התשובה”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */