יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:34
ליגת ווינר סל 25-26
13595-6737מכבי ת"א
13532-5877הפועל העמק
12444-5416הפועל ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
9568-5816בני הרצליה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9583-5437מכבי רעננה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

גורדון: אירוע טרור לכל דבר, המדינה חייבת להגיב

שחקן העבר וסמל הפועל ירושלים על המאורעות באתונה: "מטורף, מזעזע, אי אפשר לקבל את זה. המדינה חייבת להגיב". וגם: ההצעה לזרוק לפרקט ורדים אדומים

|
אוהדי הפועל ירושלים (אורן בן חקון)
אוהדי הפועל ירושלים (אורן בן חקון)

הפועל ירושלים הפסידה השבוע 94:78 לא.א.ק אתונה במשחק השני ברבע גמר ליגת האלופות של פיב”א, אך מי שגנבו את ההצגה היו דווקא האירועים המכוערים שהיו מחוץ לפרקט וכללו שריפת דגל ישראל וזריקת אבנים וזיקוקים לעבר הקהל הירושלמי. שחקן העבר שנחשב לסמל במועדון, עדי גורדון, הגיב בפוסט על המאורעות הקשים סביב משחק.

“אתונה, פסח, שעת ערב. צירוף מקרים. עולים לטיסה, רק לפני כמה שעות החלטנו לעשות כמה ימי חופשה באתונה, בדיוק כאשר הפועל ירושלים משחקת בעיר. צירוף מקרים, אולי לא. מגיעים לשער עלייה למטוס, לפתע קם לקראתנו זוג צעירים מקסים, הבחור מרוגש, פורס ידיו לחיבוק, חיבוק עמוק, חיבוק של עומק לב”, כתב גורדון

“מעולם לא פגשתי אותו לפני כן, צעיר בן 22. התרגשות גדולה, אוהד של הקבוצה. (תזכורת, פרשתי לפני 25 שנה). המפגש היה כמו שני אנשים שעשו דרך רבה משותפת יחדיו ונפגשים לאחר שנים של געגוע. אהבת אמת. זכות. כך למחרת עוד כמה מפגשים ברחובות אתונה, מפגשים מרגשים עם אוהדי הקבוצה, שמחה, חגיגה. תמיד מחמם את הלב לראות אוהדים נאמנים מלווים את הקבוצה כל הדרך. מאוד מחזק שחקנים”. 

“לצערנו הרב החגיגה ושמחת המשחק נעלמו לתוך שדה קרב, עם סכנת חיים. מטורף, מזעזע. לאחר המשחק שוב פוגשים אוהדים, הפעם נסערים, מבוהלים, בטראומה. איך בין רגע מאות אוהדים הנוסעים רחוק לעשות שמח במפגש ספורט נמצאים במצב מסכן חיים. מפגש עם רוע לשמו של אנשים שכל כוונתם להזיק ולפגוע ללא הבחנה”. 

"שמחת החיים נעלמה לתוך שדה קרב". עדי גורדון (גיא בן זיו)"שמחת החיים נעלמה לתוך שדה קרב". עדי גורדון (גיא בן זיו)

“אי אפשר לקבל דבר כזה, אך את הנעשה אין להשיב. כך קרה. איך מגיבים למה שקרה? דעתי: אחריות במימד של מדינה שאחראית לאזרחיה בכל מקום. מצופה מנבחרי הציבור הרלוונטים  לקחת אחריות ולהביע תגובה חריפה. לדרוש פעולות מצד ממשלת יוון בהתאם לקיצוניות האירוע, אירוע טרור לכל דבר, שבנס לא הפך להיות אירוע זוועה עם מחיר בחיי אדם”. 

“אם חלילה חוליגנים היו תוקפים אוטובוס תיירים מישראל ברחוב באתונה, היה מחויב לתגובה מדינית ודיפלומטית קשה עם דרישה לעצור את הפורעים. במקרה כאן זה כמו התקפה על 10 אוטובוסים, כ-500 אוהדים, נשים, גברים, בני נוער ומשפחות הותקפו באבנים, בלטות, נפצים, רימוני הלם ועוד בחלל של אולם שאין אפשרות להימלט”.

התגובה מהמדינה מחויבת ומהר. זאת אמירה במיוחד לאזרחים, יש מי שנותן גב, שומר ועושה כמיטבו עבורנו האזרחים. כמו בכל אירוע תוקפנות כזה, מצופה לתגובה בחומרה בצד הדיפלומטי וגם בצד הספורטיבי אל מול אותה ליגה אירופאית שמרשה לעצמה לוותר בקלות בלתי נסבלת על התנהגות נוראית על ידי קהל שכבר עשה זאת בעבר מספר פעמים. וכולם יודעים זאת”.

צפו בטירוף של אוהדי ירושלים לפני המשחק

“במימד של הקבוצה אל מול הליגה, ניצחון טכני נותן מענה וצדק ספורטיבי, אך פחות משמעותי. החוליגנים האלה לא אוהבים את הקבוצה שלהם, לא באמת אכפת להם. זה לא יתריע ויעניש אותם. הפועל ירושלים צריכה לתבוע ולדרוש הרחקה מהמפעל של הקבוצה היוונית. היא צריכה לשאת באחריות על אבטחת האורחים. יראו וייראו בכל אירופה. לתבוע בכל מקום אפשרי עד הסוף למען האוהדים הנאמנים שהגיעו למשחק, למען טהרת הספורט ולמען העתיד”.

“עבור האוהדים זו חוויה קשה, שמשאירה טראומה, פחד, כאב וחוסר אונים. חוויית הישרדות. צריך לעכל, לשאול כיצד לפעול ולהגיב לאירוע כזה שהוא עדיין מתמשך למפגש נוסף אל מול אותה קבוצה. נגד שחקנים שמייצגים את אותם אוהדים שפעלו ברוע לב. סביר מאוד שהשחקנים עצמם של אתונה אינם שמחים להיות חלק באירוע נורא כזה. מסכנים השחקנים, אלו אוהדיהם. עכשיו הבחירה בידינו כיצד להגיב באופן הנכון והתכליתי ביותר”.

“מה מוביל לתכלית? באופן טבעי רגשות כל כך קשים מעוררים צורך לתקוף חזרה. הרגשות הרעים שהתעוררו נותנים לגיטימיות. בכל אחד יצר הנקמה עולה, צף, אך נקמה מובילה לנמק נפשי לעצמך ומוסיפה עוד רגשות רעים בתוכנו. לכאורה משחררת, אך עדיין מגדירה את מה שאנחנו ומשאירה אותך באזור הנמוך והרע”.

אוהדי הפועל ירושלים (אורן בן חקון)אוהדי הפועל ירושלים (אורן בן חקון)

“בפנינו הבחירה לפעול אחרת. לא להצטרף להיות במקום הנמוך של הרוע, גם כשיש לנו לכאורה הצדקה לכך. אפשר לבחור אחרת, לאסוף את כל הרגשות ולהתמיר אותם מעלה. לעשות מעשה אחר, עוצמתי הרבה יותר. הייתי בוחר לחלק כמה אלפים של ורדים אדומים, ורד לכל אוהד. ברגע של חסד עם שריקת הפתיחה משליך אותם אל הפרקט. הפגנה כנגד האירוע שהיה, אבל בדרך אחרת. דקה אחת לעצור הכל. הפעולות והכוונות שאנו מייצרים הם אשר מגדירות אותנו כבני אדם, ואצלנו זה ככה, פה זה ככה”. 

“אנחנו ננצח, אך ורק בדרכינו שלנו. הדרך שלנו לא מצטרפת ולא עוברת במקומות רעים גרועים, פוגעניים. קארמה רעה. מה הטעם בשמחה רעה. למי היא טובה? לא להתבלבל, אנו לא פרייארים, תגובה מוחצת מהמדינה והקבוצה אני מאמין שתהיה בערוצים המתאימים. אנו האוהדים לא נרד להיות בגועל נפש ורוע, לא נסכים להיות חלק מפגיעה בבני אדם באשר היא. לא מאחל לאף אחד להיות שם כברירת מחדל. אנחנו מנצחים רק בדרך ראויה ובריאה, זאת ווינריות אמיתית”.

“נטעין את שחקני הקבוצה בעוצמה ומחויבות הגבוהה ביותר. נכריע על המגרש במצוינות במקצוענות מתוך שמחה ואהבת המשחק והרי לשם כך התכנסנו. אף פעם אין לדעת מה באמת יוביל לנצחון במשחק, הכל ספקולציות ותהיות. לפעמים זה עובד כך ולפעמים אחרת. לפחות דבר אחד בטוח – כאשר אנו בדרך הטובה הראויה ביותר, לא רעה ומקולקלת אז במימד אחד כבר ניצחנו. והיתר לך תדע. אז מי אנחנו רוצים להיות? איפה משיגים 5,000 ורדים אדומים? לשמור על הדרך, אל הניצחון. שבת טובה ושקטה. מעומק הלב, עדי”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */