בדרמה ענקית: אינטר חילצה 1:1 מיובנטוס

לוקאקו הבקיע פנדל בדקה ה-95, הורחק והשאיר את הכל פתוח לקראת גומלין חצי גמר הגביע. קוודראדו (83') כבש ראשון והורחק גם הוא בתגרה גדולה בסיום

בדרמה ענקית: אינטר חילצה 1:1 מיובנטוס

הדרבי ד’איטליה הפגיש הערב (רביעי) את יובנטוס ואינטר במשחק הראשון של חצי גמר הגביע האיטלקי, שהסתיים ב-1:1 דרמטי מפנדל של רומלו לוקאקו בדקה ה-95 שגם הורחק והשאיר הכל פתוח לקראת הגומלין. לאחר השער של הבלגי התפתחה תגרה בין הקבוצות שנמשכה גם לאחר שריקת הסיום, והובילה להרחקתם של חואן קוודראדו (שכבש ליובה) וסמיר הנדנוביץ’.

המשחק נפתח בשליטה של הנראזורי שהרבו להחזיק בכדור, אך המצב הראשון הגיע דווקא מהמארחת. חטיפת כדור של מנואל לוקאטלי הובילה למתפרצת שבסיומה אנחל די מריה נעצר אצל סמיר הנדנוביץ’ שהדף נפלא. האורחת המשיכה בשליטה וראתה את אדין דז’קו מוסר למרצלו ברוזוביץ’ שבעט חזק מאזור רחבת ה-16, אך מתיאה פרין עצר, והקבוצות ירדו להפסקה ב-0:0.

יובה חזרה מצוין מחדר ההלבשה. דושאן ולאחוביץ’ החמיץ מקרוב מצב טוב, וגם מחליפו של הסרבי, ארקדיוש מיליק, בעט ברשלנות דקות ספורות אחרי שנכנס. הסכר נפרץ בדקה ה-83, קוודראדו מצא את עצמו לבד בתוך הרחבה לאחר טעות הגנתית של אינטר והעלה את קבוצתו ליתרון. הגברת הזקנה כבר ראתה את הניצחון, אך נגיעת יד של ברמר עמוק בתוספת הזמן נתנה לאורחת פנדל לאחר החלטת ה-VAR, אותו לוקאקו כאמור כבש וחתם את תוצאת המשחק.

אחרי שהחלוץ הבקיע הוא התגרה בקהל המקומי עם חגיגה פרובוקטיבית אשר הובילה לתגובה של קוודראדו שהתפתחה לכדי תגרה בין השניים בסיומה הבלגי הורחק. לאחר שהשופט חידש את המשחק ושרק לסיום, הנדנוביץ’ ניסה לתקוף את הקולומביאני שלבסוף ראה את האדום יחד עם שוער הנראזורי.

הדרבי ד’איטליה כבר רושם משחק שני ברציפות בו מחולקים אדומים, כשרק בחודש הקודם לאנדרו פארדס ודנילו דאמברוזיו הורחקו בסיום. הגומלין בין השתיים ייערך ב-26/4 באצטדיון הסן סירו כשהכל פתוח.