כך לא נגיע ליורו: שווייץ הביסה 0:3 את ישראל

עוד קמפיין נפתח באכזבה. המארחת הייתה גדולה על הישראלים, שהשיגו רק נקודה מתוך 6 אפשריות. ורגאס, אמדוני ו-וידמר כבשו. רז אמיר, שליח ONE לז'נבה

כך לא נגיע ליורו: שווייץ הביסה 0:3 את ישראל

קמפיין מוקדמות אליפות אירופה 2024 של נבחרת ישראל התחיל בתחושה טובה. ישראל הוגרלה בדרג השני בבית קל יחסית אחרי הצלחה בליגת האומות והמקום ביורו הפך להיות ריאלי מתמיד. הערב (שלישי), אחרי שני משחקים לתוך הקמפיין, כל התחושות הטובות נמוגו אחרי שהנבחרת השיגה רק נקודה אחת משש אפשריות, כולל הפסד 3:0 היום בשווייץ.

ישראל לא הגיעה לסטאד דה ז’נבה. מהרגע הראשון היא נלחצה אחורה וניסתה בכוח לשחק על התקפות מתפרצות, אבל השוויצרים היו מדויקים ומנעו פעם אחר פעם את הניסיונות של דולב חזיזה ומנור סולומון. החלק ההגנתי הצליח לעמוד יפה במשך 39 דקות, עד לטעות הראשונה בכיסוי של אלי דסה שהובילה לשער של רובן ורגאס.

מוקדם יותר ה-VAR הציל את הנבחרת הישראלית ופסל פנדל שנשרק לחובתה, אבל היא לא הצליחה בכלל לייצר משחק התקפה עד לעלייתם של שגיב יחזקאל ואוסקר גלוך. בפתיחת המחצית השנייה ההגנה לחלוטין לא הייתה קיימת. שתי דקות בתוכה, דסה הפקיר את האגף ואפשר לוורגאס להעביר רוחב שהסתיים בשער של זקי אמדוני (48’), וארבע דקות מאוחר יותר סילבן וידמר, שחיסל את סולומון הגנתית, נגח את הדובדבן שבקצפת (52’).

עומרי גלזר הציל עוד כמה ניסיונות שוויצרים להעלות את היתרון ושמר כמה שהוא יכול על המסגרת, אבל ללא הועיל. נבחרת ישראל תחזור לקמפיין בחודש יוני לשני משחקים נוספים, מול בלארוס בחוץ ומול אנדורה בבית, כשהיא חייבת לרשום בהם שני ניצחונות כדי להמשיך את החלום לעלות ישירות ליורו משלב הבתים.