יום שישי, 26.12.2025 שעה 21:54
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

נדחה ערעור נוסף של מכבי נתניה על תביעת עמוס

השוער תבע את הקבוצה ב-866,060 שקל בבית הדין האזורי בחיפה שגם הוא דחה את בקשת הקבוצה לעיכוב ההליכים, וכעת גם בית הדין הארצי דחה את הערעור

|
דני עמוס (שחר גרוס)
דני עמוס (שחר גרוס)

בית הדין הארצי לעבודה דחה בתחילת השבוע את בקשת מכבי נתניה לרשות ערעור על תביעת דני עמוס בבית הדין האזורי בחיפה נגד הקבוצה על סך 866,060.50 שקל.

בית הדין האזורי בחיפה דחה את בקשת מכבי נתניה לעיכוב ההליכים בתובענה, עד להכרעת בית הדין בהליכים אחרים המתנהלים במקביל, שבהם מתעוררת שאלת

סמכות המוסד לבוררות של ההתאחדות לכדורגל להכריע בתביעות הנובעות מיחסי העבודה שבין שחקני הכדורגל וקבוצותיהם.

עמוס הגיש כזכור כפי שפרסמנו ב-ONE תביעה נגד מכבי נתניה באמצעות עו"ד שי אליאס בגין תשלומי הפקדות לקרן פנסיה, פיצוי בגין אי שימוע, תשלום הודעה מוקדמת, ימי חופשה, דמי הבראה, פיצויי פיטורין שלא כדין, תלום גמול עבודה בשבת, וכן תשלומים הנובעים לכאורה מהסכם העסקה לרבות הוצאות דלק ותשלום מענק עלייה לפלייאוף העליון.

דני עמוס (עמרי שטיין)דני עמוס (עמרי שטיין)

נתניה הגישה תחילה לפני כן בקשה לבית הדין האזורי בקשה לעיכוב הליכים ולהארכת המועד להגשת כתב הגנה, לטענתה, בהסכמי ההעסקה של עמוס נכללו סעיפי בוררות לפיהם "חילוקי דעות שבין הקבוצה לבין השחקן או בין השחקן לבין הקבוצה, בכל הקשור להוראות הסכם זה, יובאו להכרעת בורר שימונה מכוח תקנון המוסד לבוררות של ההתאחדות" ומשכך על התובענה להתברר במוסד לבוררות של ההתאחדות לכדורגל.

מנגד עמוס טען באמצעות עו"ד אליאס כי: "זכויות קוגנטיות שבמשפט העבודה המגן, אינן 'ברות בוררות'. ככלל לא ניתן להתנות על זכויות ממשפט העבודה המגן וכי המקום הראוי לבירור מחלוקות הנוגעות לזכויות אלה היה ועודנו בית הדין לעבודה".

עו"ד שי אליאס (רדאד געו"ד שי אליאס (רדאד ג'בארה)

לאה גליקסמן, שופטת בית הדין הארצי לעבודה כתבה בהחלטתה כי: "לאחר שעיינתי בבקשה ובצרופותיה, כמו גם בחומר הנוגע לעניין מתיק זה בבית הדין האזורי לעבודה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, גם בלי להידרש לתגובת המשיב (עמוס, ת.ח.)".

עוד הוסיפה השופטת גליקסמן: "לטעמי, גם ענייננו אינו נמנמה עם אותם מקרים יוצאי דופן המצדיקים התערבות בהחלטת בית הדין האזורי, עת בשלב זה כל אשר נדרשה המבקשת הוא להגיש כתב הגנה (שישמש אותה ממילא גם בהליך הבוררות, ככל שיתקיים בסופו של דבר) וההליך נקבע לדיון מוקדם בלבד, ולא לדיון הוכחות".  




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */