התותחנים הפגינו עליונות לאורך כל הדרבי והחזירו את הפער בפסגה ל-5 נק'. גבריאל, מרטינלי ואודגור כבשו. 3 בישולים לטרוסאר. הרצף של הישראלי נעצר

לא כוחות. אלה שתי המילים שמסכמות את הדרבי הלונדוני שנערך היום (ראשון) בו ארסנל דרסה 0:3 את פולהאם ומנור סולומון בקרייבן קוטג’ במסגרת המחזור ה-27 של הליגה האנגלית. התותחנים רקדו על הדשא, סגרו את העניין עוד במחצית הראשונה והחזירו את הפער ממנצ’סטר סיטי שבמקום השני לחמש נקודות.
לאחר שכבש בכל חמשת המשחקים האחרונים של פולהאם, הקיצוני הישראלי פתח בהרכב של הקוטג’רס בפעם השנייה בלבד במסגרת הליגה, אך למרות שלא הצליח לכבוש שוב, הוא היה מהמצטיינים של המארחים במשחק והוא הוחלף בדקה ה-76.
המחצית הראשונה הייתה חד צדדית לחלוטין. לאחר שה-VAR התערב ופסל שער עצמי של אנתוני רובינסון בדקה ה-17, פחות מעשר דקות לאחר מכן, גבריאל ומרטינלי העלו את האורחים ליתרון כפול בנגיחות. מרטין אודגור חתם את תוצאת המשחק בתוספת הזמן של המחצית הראשונה. דווקא במשחק בו גבריאל ז’זוס נכנס כמחליף ורשם דקות ראשונות מאז הפציעה במונדיאל, מחליפו, לאנדרו טרוסאר, הצטיין עם שלושה בישולים נהדרים וגרם למיקל ארטטה כאב ראש גדול לגבי בחירת ההרכב במשחק הבא.

