יום שלישי, 09.12.2025 שעה 10:26
ליגה א' 25-26
 ליגה א צפון 
225-189מכבי אחי נצרת1
1812-229מ.ס. טירה2
187-169מכבי אתא ביאליק3
187-149מכבי נווה שאנן4
179-149הפועל כרמיאל5
1415-139עירוני נשר6
1311-139הפועל ב.א.גרבייה7
1211-109בני מוסמוס8
118-98צעירי אום אל פאחם9
1114-129מ.כ. צעירי טירה10
1114-99צעירי טמרה11
912-99הפועל עראבה12
814-89הפועל בית שאן13
712-88הפועל טירת הכרמל14
710-29הפועל מגדל-העמק15
317-69הפועל א.א. פאחם16
316-59מכבי נוג'ידאת17
 ליגה א דרום 
216-229מכבי קרית גת1
1610-199מכבי עירוני אשדוד2
168-179מ.כ. כפ"ס3
1612-129מכבי קרית מלאכי4
1510-139מ.ס. דימונה5
1513-149הפועל הרצליה6
1312-149מ.כ. ירושלים7
136-89הפועל אזור8
1317-129בית"ר יבנה9
1113-169מ.כ. חולון ירמיהו 10
1113-139מכבי יבנה11
1113-119שמשון תל אביב12
814-119בית"ר נורדיה ירושלים13
721-69הפועל ניר רמה"ש14
621-79הפועל מרמורק15

שישה אדומים לקריית גת שזעמה: "אנחנו סוג ב'"

על רקע דו"ח השיפוט החמור, בית"ר קריית גת העבירה מכתב כנגד החלטות השופט במשחק מול נתיבות, שהגיבה: "שוער קריית גת עשה פרובוקציות מחצית שלמה"

|
בית'ר קריית גת  (באדיבות המועדון)
בית'ר קריית גת (באדיבות המועדון)

הפריפריה והליגות הנמוכות כמרקחה אחת גדולה. מועדון הכדורגל בית"ר קריית גת, מהחלק התחתון של ליגה ב' דרום ב', התארח בנתיבות בסוף השבוע האחרון במסגרת המחזור ה-24. קריית גת הוליכה 0:1 משער של אוהד מזרחי בדקה ה-47 ונתיבות הפכה את התוצאה משערים של אביאל אפנג'ר בדקה ה-61 והישאם אזברגה בדקה ה-92. השופט גיא גולדשטיין ראה לנכון להוציא לא פחות משישה אדומים (!) לבית"ר קריית גת, שלושה לשחקני שדה ועוד שלושה לאנשי הספסל של המועדון.

בדקה ה-58 הוציא את האדום הראשון לשרון אדנה שפגע בשחקן יריב, בדקה ה-61 הוציא 4 כרטיסים אדומים, אחד לשחקן אייל דנין שדחף את השופט לאחר השוויון ולאשר אלפסי, המאמן, עומר ראובני, עוזר המאמן ושלומי משה, איש המשק, כשהשלושה האחרונים העליבו אותו על פי הכתוב בדו”ח. ארבע דקות מאוחר יותר, יהונתן קביליס ראה את הכרטיס האדום אף הוא כשבעט בחוזקה ברגלו של שחקן יריב ללא כדור.

בקריית גת מדגישים כי המועדון הצנוע, הפריפריאלי, לא מקבל את היחס השווה כמו שמגיע לו בדומה לשאר המועדונים, וכי תחושת קיפוח חזקה מורגשת לא רק מהמשחק האחרון, אלא בתקופה האחרונה. "בית"ר קריית גת הפכה לסוג ב' בכדורגל הישראלי", מציינת עינת פאר, התומכת במועדון ומעורה בפרטים. "העברנו מכתב חריף ליו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ, שאני מאמינה שיגיע למקומות הנכונים. מה שקרה במשחק האחרון נגד נתיבות היה מתחת לכל ביקורת ולא יכולנו לשתוק על כך", הדגישה בפני ONE.

במכתב, בן שלושה עמודים, שהועבר ישירות ליו"ר ההתאחדות לכדורגל נכתבו, בין היתר, הרקע הכללי לשליחת המכתב החריף, שבו מתואר פירוט על ההתמודדות ושמו של השופט, התנהלות המשחק, שם בית"ר קריית גת מציגה את הצד שלה בסיפור בשישה סעיפים. החל מהסעיף השביעי מציינת בית"ר קריית גת כי "מרגע זה ואילך משחק כדורגל כבר לא היה, אלא זירת אירוע לא פשוטה. אוהדי הקבוצה הביתית ירדו אל הגדרות והחלו משליכים בקבוקים למגרש".

בנוסף ציינו כי "יש לבחון את ההיסטוריה השיפוטית של השופט המכובד, לבחון באם כמות הכרטיסים האדומים והצהובים שלו למשחק חריגה ביחס לשופטים אחרים. לבחון באופן נפרד אל מול הקוונים במשחק את התנהלות השופט ולהפך. ראוי יהיה שבמידה והיה משקיף במשחק, נוכל לקבל לעיון את דבריו. מבקשים שיוצג דו"ח מנהל אירוע ספורט מטעם נתיבות או לחילופין שיוצג תיעוד צילום מהמגרש המארח לא לאפשר שיבוץ השופט במסגרת משחקי הקבוצה מחשש מהותי להטיית תוצאת משחק. לאור כל האמור מבקשים בחינת התנהלות השופט על ידי כל האמצעים העומדים לרשות ההתאחדות לרבות מחלקת החקירות".

בדו"ח עצמו נכתב: "עם כיבוש השער הראשון של נתיבות בדקה ה-61 התפרצו מספר אנשי צוות של קריית גת אל הדשא ומחו בתוקף על ההחלטה. אותה התפרצות גרמה למחאה גדולה ואנשי האבטחה שהגיעו למקום רק כאשר המחאה התחילה לא הצליחו להשתלט עליה. שלושת אנשי הצוות שהורחקו אמרו את הדברים הבאים: אשר אלפסי – ״שופט אתה מהמר בבטים״, לאחר שאיש הצוות יצא הוא המשיך לצעוק מבחוץ ״שופטים מהמרים הרסתם את המשחק״. שלומי משה – ״שופט בן **נה, גמר את המשחק״ ועומר ראובני – ״מכרתם את המשחק, בוא קח 1,000 שקל״ וצעק מבחוץ ״קוון יא בן **נה, עכשיו אני יכול לקלל אותך".

תגובת מועדון הכדורגל מכבי עירוני נתיבות: ״אנו לא עוסקים בהחלטות שופטים. ככל שיש למועדון הכדורגל בית״ר קרית גת טענות על שיפוט המשחק, טוב שיעשו זאת מול ההתאחדות לכדורגל. לגבי הטענה כי נזרקו בקבוקים על שוער קרית גת, במקום הייתה אבטחה שכיסתה את כל מתחם האצטדיון, ולא נמצא בקבוק אחד בשטח האצטדיון. ראוי יהיה ששוער קרית גת יפשפש במעשיו, בטח בעקבות כך שהלהיב את הקהל ועשה פרובוקציות במשך מחצית שלמה, וכן מול שופט המשחק״.

מאיגוד השופטים נמסר כי הנושא בבדיקה ותגובה מסודרת תימסר עם סיום הבירור.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */