יכול להיות שחזון אחרית הימים כבר כאן. בזכות פיתוח סוכר חדש של חברת אומגה 3 גליל הישראלי, ניתן לצרוך מתוקים רבים המכילים סוכר אמיתי בכמות מינימלית המקנה תחושת מתיקות מועצמת, וכל זאת ללא ממתיקים מלאכותיים או תחליפי סוכר וללא רגשי חרטה ונקיפות מצפון המוכרים לכולנו.
מעבר לכך, מדובר בבשורה של ממש לסוכרתיים שביניכם, שכן החברה מדווחת על כך שצריכת מוצריה מתאימה לסוכרתיים, וכמובן שגם לשומרי התזונה דלת הפחמימות דוגמת תזונות הפליאו והקיטו.
בכדי לשמוע עוד פרטים על המוצר פורץ הדרך הזה, ערכנו ראיון עם המייסד והבעלים של החברה, מר גיא בן צבי, וגילינו שהאפשרויות הגלומות במוצר בעתיד הן כמעט אינסופיות.
עוד לפני שנדבר על הסוכר החדש, מה תוכל לספר לנו אודות החברה?
“ייסדתי את החברה לפני למעלה מ-15 שנה ואני גם הבעלים יחד עם אשתי אורנה. החברה נקראת אומגה 3 גליל והיא מתמחה בשמנים בריאים. החברה החלה דרכה עם אומגה 3 באיכות גבוהה במיוחד בזכות שרשרת קירור ששומרת את המוצר טרי עד בית הלקוח. בהמשך התרחבה לשמן מאכל וטיגון קטוגני מסוג MCT שנקרא קטואויל וכעת מתרחבת לסוכר החדש שהוא למעשה שמן מתוק שנקרא אוסוויט O'Sweet.
גיא בן צבי. מוצר פורץ דרך (מערכת ONE)“השמן המתוק משמש לייצור מוצרים שומניים מתוקים כמו שוקולד וגלידות שמנת שהם גם מתוקים גם טעימים וגם בריאים ולכן חוקיים לסוכרתיים, לשומרי משקל ולמי ששומרים תזונה דלת פחמימות כמו פליאו וקטו. כאמור הייחוד שלנו הוא התמחות בשמנים תזונתיים בריאים. אנחנו אוהבים לקרוא לעצמנו הבית של השמנים הבריאים”.
כיצד הגיע הרעיון לפיתוח הסוכר החדש?
“הרעיון התחיל מצורך שעלה מהשוק לספק שמן דגים מתוק עבור ילדים שאינם יכולים לבלוע קפסולות (שמן דגים אומגה 3 מגיע בדרך כלל בקפסולות רכות ש.ל.). הרעיון היה ליצר סירופ שמן דגים שיהיה גם טעים וגם בריא כדי שילדים יוכלו לבלוע אותו בכפית. כמו שתרופות ניתנות לילדים בסירופ מתוק במקום בכדור או קפסולה.
“לאחר סקר שוק קצר הסתבר שאין טכנולוגיה ליצר שמן דגים מתוק. מכאן יצאנו לדרך לפתח טכנולוגיה ליצור שמן מתוק – פיתוח שהחל לפני 5 שנים ואכן הצליח ונרשם עליו פטנט. הרעיון הושם בצד מסיבות לוגיסטיות של חוסר יכולת להקים מפעל יצור שייצר את שמן הדגים המתוק שפותח במעבדה.
גיא בן צבי ואליסה דונקל (צלם: גיל אליהו ל"הארץ")“לפני כשנתיים החלטנו לבדוק האם שמן מתוק, גם ללא הדגים, הוא מוצר מענין לעולם המזון וגילינו שהטכנולוגיה פותחת עולם חדש ומלואו של אפשרויות ליצור מוצרים שומניים מתוקים עם הרבה פחות סוכר ממוצרים קיימים. אני הייתי הוגה הרעיון ופיתחתי אותו ביחד עם אליסה דונקל מנהלת הפיתוח”.
באילו מדינות מדובר בפטנט רשום?
“הפטנט כבר רשום מוכר granted בישראל והוא נמצא בשלבי בחינה מתקדמים בארה"ב ומדינות נוספות בעולם”.
מהם מרכיבי הסוכר החדש?
“הסוכר החדש הוא פשוט תערובת של סוכר טבעי רגיל (סוכר קנה או סוכר סלק שיש בכל בית) עם שמן מאכל. זה יכול להיות כל שמן מאכל. אנחנו מעדיפים להשתמש בשמן MCT קטואויל בזכות התכונות המופלאות שלו - נטול טעם ריח וצבע, צמיגות נמוכה ונוחה לעבודה, וזה שהוא אינו קופא גם במקרר מה שהופך אותו למעולה לגלידות ומוצרים שומניים מתוקים קרים.
הסוכר החדש (צלם: גיל אליהו ל"הארץ")“ממרח השוקולד שלנו המיוצר משמן MCT מתוק למשל ניתן למריחה ישירות מהמקרר ולא צריך להפשיר אותו קודם כמו ממרחי שוקולד רגילים המוכרים בשוק שאם תכניס אותם למקרר יתקשו כמו אבן. יש לנו גם דוגמאות של חמאה מתוקה של שמן קוקוס מתוק ואפילו שמן דקל מתוק אם הלקוח מבקש”.
מה תוכל לספר לנו על תכונות הסוכר החדש וייחודיותו?
“אם משווים את המתיקות נטו של כפית סוכר לבן יבש שזה בערך 5 גרם, בשמן המתוק שלנו (הסוכר החדש ש.ל.) ניתן להגיע לאותה תחושת מתיקות עם בערך עשירית גרם סוכר נטו או שליש גרם של הסוכר החדש (הסוכר החדש מורכב מ70% שמן ו30% סוכר). כלומר הגברת מתיקות של פי 50 בערך. אבל צריך לדעת שהמתיקות של סוכר תלויה בתווך בו הוא נצרך. המתיקות של סוכר מומס במים גבוהה יותר מהמתיקות של סוכר יבש. גם סוכר בתוך שוקולד הוא מתוק יותר מסוכר יבש.
ממרח השוקולד של החברה (אסף רונן)“אם משווים את השוקולד שמיוצר מהסוכר החדש שלנו ניתן לחסוך בערך 80% מהסוכר, למעשה יש בממרח שלנו רק 2.5 כפיות סוכר ל- 100 גר' במקום כ-14 כפיות בממרחים הנפוצים בשוק”.
כיצד הסוכר החדש ישנה למעשה את חיינו?
“השינוי בחיי מי שנמנעים מסוכר בגלל סוכרת, השמנת יתר או סתם הקפדה על הבריאות יכול להיות שינוי משמעותי - מותר יהיה לאנשים אלו לצרוך מזון מתוק כמו שוקולד, גלידה, ממרח חלבה, קרם וכו' שהוא גם מתוק וגם טעים וגם בריא.”
בריא אגב מכמה בחינות - המוצר אינו מעלה סוכר בדם ולא דורש אינסולין לסוכרתיים, לא משמין, משביע מאד כי היחס בין השומן לסוכר הוא כזה שמשביע ומונע את הדחף לצרוך עוד מתוק ובסופו של דבר מדובר במזון מתוק טעים שיעזור גם בהרזיה בזכות השובע שהוא מעניק, עובדה שכל מי שצורך את המוצר מעיד עליה.
"המוצר אינו מעלה סוכר בדם" (אסף רונן)יש לשים לב שלא מדובר על צריכת השמן המתוק עצמו המכיל 30% סוכר והוא מתוק מדי לצריכה כמזון אלא ממזונות המיוצרים ומומתקים בעזרת השמן המתוק החדש”.
הזכרת את עניין האינסולין, האם ביצעתם מחקר של השפעת המוצר על רמות אינסולין בדם?
“כן, ביצענו מחקר שדה על העובדים שלנו וראינו שאין השפעה חריגה על רמות האינסולין, ונראה כי עליית האינסולין נמוכה בהרבה לעומת כמות זהה של ממרח שוקולד רגיל מהשוק המכיל 55% סוכר, וגם פחותה מרמת האינסולין בעקבות שתיה של כוס מיץ ענבים המהווה תמיסת סוכר סטנדרטית להשוואה.
“בנוסף ממרח השוקולד ניתן למאות ילדים עם סוכרת נעורים סוג 1 הנמצאים בבקרה הדוקה של רופאים ואחיות ולא נצפתה עליה חריגה של סוכר ולא נצפה צורך בתוספת של מנות אינסולין לאחר צריכת הממרח”.
מה המשמעויות המסחריות מבחינתכם של פיתוח הסוכר החדש?
“בשלב ראשון אנחנו מייצרים את הסוכר החדש עבור עצמנו ומוכרים מוצרים מוגמרים ישירות לצרכן סופי. כאשר נגדיל כושר יצור נתחיל למכור מוצרים סופיים דרך רשתות שיווק והפצה, בעיקר בתי טבע היכן שמוצרי פרימיום ובריאות נמכרים. בהמשך, ככל שכושר הייצור יעלה הכמויות יגדלו והביקוש יגדל בהתאם, נשקול הפצה דרך רשתות מזון, למרות שהמוצר תמיד יהיה פרימיום מכיוון שעלות הייצור של מזון מתוק דל סוכר תמיד יקר יותר מאותו מזון עתיר סוכר.
עכשיו המתוק הוא גם בריא (צלם: גיל אליהו ל"הארץ")“זאת מפני שסוכר הוא חומר הגלם הזול ביותר להכנת מזון בטבע וכל הפחתה שלו משמעותה ייקור של המוצר עקב עלות מה שמחליף את הסוכר. לכן אגב שוקולד מריר תמיד יקר יותר משוקולד חלב, כי יש בו פחות סוכר”.
“לגבי מכירה של הסוכר החדש לציבור הרחב אנחנו עדיין שוקלים האם וכיצד לעשות זאת. הצורה הנוכחית של השמן המתוק מכילה יותר מדי סוכר, 30% והוא "מתוק מדי". על מנת להשתמש בו בשימוש ביתי להמתקת מאפים ומוצרי חלב שמנים או יצור קרמים צריך ליצר אותו בגרסה עם פחות סוכר”.
“בשלב המסחרי הבא אחרי שיווק מוצרים סופיים כמו ממרחי שוקולד וחלבה ואולי סירופים ממותקים מופחתי סוכר אנו מתכוונים למכור את חומר הגלם ליצרני מזון שישתמשו בו בעצמם ליצור מוצרים סופיים”.
עולם המתוקים נכנס לעידן חדש (אסף רונן)מתי המוצר צפוי להגיע לצרכן הסופי?
“כבר עתה ניתן לרכוש את ממרח השוקולד און ליין בחנות שלנו. כרגע בגלל הביקוש הגדול נגמר המלאי אבל תוך כשבועיים הוא יחזור למדף שלנו. בשבועות הקרובים תחל גם הפצה לבתי טבע נבחרים המחזיקים את מוצרי אומגה גליל – שמן הדגים והקטואויל שלנו.
“מוצרים נוספים יגיעו לצרכן כאשר נשלים את הקמת המפעל עליו אנו שוקדים כעת ונשלים עוד מהלכי פיתוח אפליקציות לסוכר החדש. המוצר הבא יהיה כנראה ממרח חלבה אשר דוגמאות ממנו כבר יוצרו במעבדה ומאפשרות הפחתת הסוכר מ30-40% לפחות מ10%”.
לסיום, האם מדובר מבחינתך בבשורה שהיא יותר בריאותית או יותר מסחרית?
“הבשורה היא קודם כל בריאותית ומשפרת איכות חיים, ונקווה שניתן יהיה גם להתפרנס ממנה. הכל החל ממסע בריאותי של שמן דגים מתוק בריא והמשיך בחזון של מזון מתוק טעים ובריא למי שאסור להם לצרוך סוכר. ברור שזה שוק מוגבל וקטן בהרבה מהשוק למוצרים מתוקים כמו גלידות ושוקולד רגילים. אבל החזון שלנו הוא שמתוק טעים ובריא - זה אפשרי”.
שימו לב – כל האמור בכתבה זו הנו להעשרה בלבד. בטרם אתם בוחרים בתוכנית אימונים או בתזונה כזו או אחרת, עליכם להיוועץ בדמות מוסמכת שתתאים את האימון שלכם למצבכם הבריאותי ולכושרכם הנוכחי.
הכותב שי לב עורך את מדור בריאות וכושר באתר ONE מאז הושק ב-2013. מאמן כדורסל בהכשרתו, מדריך חדר כושר ומאמן TRX מוסמך.
רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה.