יום חמישי, 01.01.2026 שעה 10:09
ליגת העל Winner 25-26
3816-3816הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
3018-3316מכבי ת"א3
2516-3116מכבי חיפה4
2519-2915הפועל ת"א5
2319-2116בני סכנין6
2334-2916מכבי נתניה7
2026-2516הפועל פ"ת8
1826-2216הפועל חיפה9
1833-2216מ.ס אשדוד10
1834-1816עירוני טבריה11
1327-1816עירוני ק"ש12
1125-1416הפועל ירושלים13
740-1416מכבי בני ריינה14

הרפורמה המשפטית הדרושה בכדורגל הישראלי

דייני בית הדין הפעילו את עילת הטמטמת ולא את עילת הסבירות. הקנס הוא לא הסיפור אלא האטימות וחוסר המחשבה. על זה נבחר זוארץ והשינוי המשפטי החל

|
שינו זוארץ (עמרי שטיין)
שינו זוארץ (עמרי שטיין)

לא סתם מכבי חיפה ומכבי תל אביב, בתזמון משותף, הודיעו הבוקר (חמישי) על הוויתור שלהן על כך שההתאחדות לכדורגל ומנהלת הליגות תשלמנה במקום הקבוצות את הקנס, 1,000 ש”ח, שכל אחת ספגה בגלל איחור בעלייה למשחקי הקבוצות אחרי שאירחו על כר הדשא ילדים אשר זוכים לליווי של וראייטי וספיישל אולימפיקס, ועוד ילדים עם צרכים מיוחדים.

את מה שעושות מכבי חיפה ומכבי ת"א צריכים לעודד וליזום עוד ועוד פעילויות ברוכות כאלה. מספיק לראות את החיוך של הילדים המקסימים והמשפחות שעוברות ביום יום דרך לא קלה כדי להבין למה רק צריך לברך על כך.

אז נכון, משחקי הכדורגל צריכים להתחיל בזמן, אבל לא קרה כלום מכך שאחד המשחקים התחיל באיחור של שתי דקות ומשחק נוסף בארבע דקות, במיוחד לצורך פעילות כזו וכאשר מבינים שהעיכוב נבע כי לוקח זמן לילדים שמתניידים בעזרת הליכון לעשות את דרכם החוצה מכר הדשא.

ערן זהבי ונטע לביא עם הילדים בעלייה לבלומפילד (ראובן שוורץ)ערן זהבי ונטע לביא עם הילדים בעלייה לבלומפילד (ראובן שוורץ)

מה גם שיש מנהלת שאחראית על התזמון, אז היא צריכה ללמוד מהנושא, פשוט להתחיל את הטקס יותר מוקדם. הכשל פה הוא משולש, שכן המשקיף מצד מנהלת הליגות לא צריך בכלל לכתוב בדו"ח שלו על עלייה באיחור כשהוא רואה מהן הנסיבות.

במשחק שעבר בצורה הכי יפה מבחינת האוהדים של מכבי ת"א ומכבי חיפה, המשקיף לא צריך לכתוב כל דבר. גם כאשר זורקים כוס בודדת או כאשר הקבוצות עולות באיחור בגלל טקס. הגיע הזמן לעשות רפורמה גם במשקיפים ולעשות בדק בית בהפעלת שיקול דעת.

המנהלת הייתה צריכה להרים טלפון לקבוצות, לבקש מהן בעתיד להקפיד על עלייה בזמן, לבדוק למה זה קורה, מבחינת התזמון של הטקסים ולשפר לעתיד. לצד זאת, תובע ההתאחדות חייב לבדוק על מה הוא מעמיד לדין, ולא לפעול אוטומטית, זה כלל לא היה צריך להגיע לדיון משפטי.

ארז כלפון. ישר עצר את הביזיון (רדאד גארז כלפון. ישר עצר את הביזיון (רדאד ג'בארה)

כאשר זה הגיע לפתחם של הדיינים, אז לא כל העמדה לדין צריכה להסתיים בקנס. היה אפשר להסתפק בקנס על תנאי, בנזיפה וכו'. אם התקנון מחייב את הדיין לתת קנס, אז אפשר היה לתת קנס בסך שקל אחד ואז כל אחד היה מבין את המשמעות. הדיינים הפעילו את עילת הטמטמת ולא עילת הסבירות.

מה שקורה כיום בכדורגל הישראלי מקביל למה שקורה בממשלה עם הרפורמה המשפטית, אך עם הבדל גדול: הקבוצות דורשות רפורמה אך לא לפגוע בשיקול הדעת המשפטי. כל הבחירות להתאחדות לכדורגל וההליכה של הקבוצות הגדולות נגד היו"ר לשעבר אורן חסון היה סביב העניין המשפטי.

הן דורשות רפורמה משפטית ומה שקרה אתמול בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל הוכיח שהן צודקות והגיע הזמן למהפך הגדול. בהתאחדות לכדורגל ובמנהלת הליגות הובכו אתמול כאשר שתי הקבוצות נקנסו בגלל הטקס.

הדיין גיורא לנדאו. מה עם להפעיל קצת שיקול דעת? (שחר גרוס)הדיין גיורא לנדאו. מה עם להפעיל קצת שיקול דעת? (שחר גרוס)

כתוצאה מכך ובאופן מיידי, ההתאחדות והמנהלת לקחו אחריות והודיעו “אנחנו נשלם את ה-1,000 שקלים”, אך הקבוצות ויתרו על כך והודיעו מוקדם יותר היום שהן ישלמו. אגב, המנהלת וההתאחדות ממש לא פגעו בעצמאות של בית הדין בהודעה שלהן אמש. הם פשוט אותתו לבית הדין שהגיע הזמן להפעיל שיקול דעת ולא לעבוד על אוטומט.

הגיע הזמן לבחור דיינים לפי קריטריונים, להגביל קדנציות, לראות מה קורה בעולם בתחום הענישה ולהתאים לכך. לדעת לא סתם לשים את היד על ההדק, בלי מחשבה ובלי שיקול דעת.

שינו זוארץ החל במהפכה המשפטית שלו כאשר הודיע שיעביר הוראת שעה להפסיק את העונשים הקולקטיביים. זוארץ גם הודיע על פרידה מהיועץ המשפטי, וזו רק ההתחלה. אין ספק שבמרוצת החודשים הקרובים נראה את ההפיכה המשפטית הדרושה להתאחדות לכדורגל, ומה שהיה אתמול המחיש כמה היא דחופה.

ניר רשף. תובע ההתאחדות לא חייב להעמיד לדין על כל דבר שהוא קורא בדו"ח המשקיף (רדאד גניר רשף. תובע ההתאחדות לא חייב להעמיד לדין על כל דבר שהוא קורא בדו"ח המשקיף (רדאד ג'בארה)

הכתוב הינו טור דעה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */