החבורה של צ'אבי שלטה בצורה מוחלטת, ניצחה 0:1 משער של דמבלה הנהדר ועלתה לחצי גמר גביע המלך. מנדס הורחק והקשה על הבסקים את המשימה הקשה גם ככה

ברצלונה ממשיכה בפורמה הטובה בה היא נמצאת לאחרונה. הערב (רביעי) הקבוצה של צ’אבי אירחה את ריאל סוסיאדד בקאמפ נואו במסגרת רבע גמר גביע המלך, גברה עליה 0:1 ועלתה לחצי הגמר.
האורחת הגיעה למשחק כאשר גם היא בכושר טוב ולאחר רצף של שישה ניצחונות רצופים, אך הערב זה לא הספיק מול הקטלונים, ששלטו בצורה מוחלטת במשחק וקיבלו את אוסמן דמבלה במשחק שיא. הצרפתי היטל בהגנה הבאסקית פעם אחר פעם ולבסוף גם כבש את שער הניצחון.
בארסה כאמור שלטה במשחק מהדקה הראשונה, אך בדקה ה-37 הגיעה נקודת המפנה במשחק כששחקנה של סוסיאדד, ברייס מנדס הורחק באדום ישיר בשל דריכה על רגלו של סרחיו בוסקטס והותיר את קבוצתו בעשרה שחקנים. האורחים לא הצליחו לעמוד בלחץ של ברצלונה, בטח לא בחיסרון מספרי ונכנעו משער של דמבלה שהגיע בדקה ה-51.