יום שישי, 19.12.2025 שעה 19:48
ליגת ווינר סל 25-26
17733-8639מכבי ת"א
16589-7198הפועל ת"א
16667-7349הפועל העמק
15800-8439עירוני קריית אתא
14657-6578הפועל חולון
13744-7838בני הרצליה
13615-6548הפועל ירושלים
13865-80710מכבי ראשל"צ
12775-7379עירוני רמת גן
12801-7489הפועל ב"ש/דימונה
12747-6949עירוני נס ציונה
11774-7199מכבי רעננה
11740-6459הפועל גליל עליון
11858-76210אליצור נתניה

"זיו מביא אנרגיה, הוא עובד קשה ונשאר חיובי"

במכבי ת"א שיבחו את הרכז על הופעתו ב-60:77 על גלבוע/גליל וגם ניבו החמיא. הסנטר התייחס לעומסים ("קשה, אני עייף") וליכולת: "דבקנו בצד ההגנתי"

|
יפתח זיו (לילך וויס-רוזנברג)
יפתח זיו (לילך וויס-רוזנברג)

שביעות רצון במכבי תל אביב לאחר הניצחון אמש (שני) 60:77 על הפועל גלבוע/גליל במסגרת המחזור ה-10 של ליגת ווינר סל. חניכיו של עודד קטש עלו למאזן של שבעה ניצחונות אל מול שני הפסדים ובמועדון דיברו לאחר המשחק על עקומת השיפור אותה הראיתה הקבוצה במגרש שבו התקשתה מאוד בביקוריה האחרונים.

כוכב הערב היה מי אם לא יפתח זיו, שהביא את מאמנו להחמיא לו ועל הדרך להודות שהיה צריך להשתמש בו אפילו יותר. הגארד הוביל את ההתקפה הצהובה מול קבוצתו של רמי הדר בערב שבו זכו למחמאות גם ג’ייק כהן וגיא פניני. השיפור עליו דיברו בקבוצה אתמול נגע בעיקרו לצד ההגנתי כאשר קבוצתו של קטש עצרה את יריבתה על 28 נקודות במחצית הראשונה. 

“זה משחק שהיה קל ליפול בו, בטח כאשר חוזרים משבוע כפול איטלקי”, אמרו במכבי בהתייחסות לירידת המתח שאמורה הייתה להיות אך לא הייתה, יתרה מכך בסביבת הקבוצה ציינו לטובה את שפת הגוף של השחקנים. במועדון ראו את המשחק מול הצפוניים כסוג של מוקש לאור הנסיבות וכשההפסד להרצליה היה עדיין טרי בזיכרונם, הניצחון הביא עימו חיוכים ואת התובנה שאלבה ברלין צפויה להיות מוקש גדול הרבה יותר, בטח לאור העובדה שהיא מגיעה עם רצף הפסדים של 11 משחקים ביורוליג.

שחקני מכבי תל אביב חוגגים (לילך וויס-רוזנברג)שחקני מכבי תל אביב חוגגים (לילך וויס-רוזנברג)

“היה מאוד חשוב לכולם שנחזור למסלול הניצחונות ואנחנו מקווים שנמשיך את המשחק הזה לברלין ונעשה שם ניצחון נוסף”, סיכמו בסביבת הקבוצה כאשר ציינו לטובה גם את חלוקת הדקות שהייתה במשחק, שהביאה להפחתת עומסים בכל הנוגע ללורנזו בראון ששיחק 21 דקות בסך הכול. יפתח זיו, שכאמור סיפק תצוגת תכלית אמש, נראה נהדר על הפרקט עם 12 נקודות, 3 אסיסטים ו-3 חטיפות ומי שנהנה גם כן מיכולתו של הרכז היה ג’וש ניבו, שסיים את המשחק עם 15 נקודות ו-4 ריבאונדים. 

ניבו אמר לאחר המשחק: “זה היה משחק מאוד חשוב רק כדי להמשיך ולבנות את ההרגלים החיוביים, היות ויש לנו משחק בעוד יומיים לבנות הרגלים לא טובים לקראת המשחק מול אלבה ברלין או להרוג את המורל של הקבוצה, כך שלנצח את המשחק היה מאוד חשוב כדי להמשיך ולהיבנות כקבוצה”. 

הסנטר התייחס גם ליכולת הטובה של ג’רל מרטין שהראה גם סט כישורים מרשים בהתקפת המעבר: “זה מאוד מיוחד, אני מרגיש שג’רל מאוד ייחודי יש לו כישורים של גארד והוא מסוגל לעשות הרבה דברים ששחקנים אחרים בעמדה ארבע בסייז שלו לא יכולים לעשות כך שהוא מאוד מוכשר וייחודי כשחקן”.

גג'וש ניבו מטביע (לילך וויס-רוזנברג)

על משחקו הנהדר של זיו הוסיף: “הוא שיחק נהדר, במיוחד מול קבוצתו לשעבר, הוא מאוד חשוב לקבוצה שלנו והוא מביא אנרגיה וזה שהוא מסוגל להיות פליימייקר עבורנו. אני יודע שהיו לו עליות ומורדות אבל הוא שמר על גישה חיובית ועובד קשה באימונים וזו עונה ארוכה כך שלכולם תהיה את ההזדמנות שלהם”.

על מה שעשה את ההבדל ברבע הרביעי אמר ניבו: “אני חושב שפשוט דבקנו בצד ההגנתי, לא היינו ביום טוב בצד ההתקפי אבל היינו עקביים בהגנה לכל אורכו של המשחק בלעצור את השחקן שמולנו ובסופו של דבר זה התיש אותם ואם עושים את זה שלושה רבעים אז הם יתעייפו ברביעי וזה מה שקרה”. 

לגבי העומס, בעקבות חסרונו של אלכס פוית’רס, הוסיף הסנטר: “זה קשה, אין ספק, אבל זו הסיבה שלשמה הביאו אותי לכאן. זו אחריות גדולה לשחק ביורוליג ובליגה הישראלית ולשחק במכבי ת”א, אז כן, אני עייף, אבל אני חייב להתמיד ולהמשיך למרות העייפות כי למען האמת כולם עייפים ביורוליג ומשחקים לפי אותו לוח זמנים ומשחקים קשים כך שאין מקום לעייפות”.

מכבי ת"א מנצחת 60:77 את גלבוע/גליל



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */