יום חמישי, 01.01.2026 שעה 10:45
ליגה איטלקית 25-26
3614-3516אינטר1
3513-2716מילאן2
3413-2416נאפולי3
3311-2017רומא4
3215-2317יובנטוס5
2712-2216קומו6
2614-2416בולוניה7
2412-1817לאציו8
2221-2217ססואולו9
2219-2017אטאלנטה10
2228-1817אודינזה11
2120-1817קרמונזה12
2028-1717טורינו13
1824-1917קליארי14
1718-1116פארמה15
1622-1116לצ'ה16
1427-1717גנואה17
1225-1316ורונה18
1124-1217פיזה19
928-1717פיורנטינה20

המכתב של אניילי, והאם דל פיירו ובופון יחזרו?

נשיא יובנטוס נפרד: "נכשלנו, אמשיך לעבוד לשיפור הכדורגל". באיטליה פרסמו את המועמדים, וציינו מועמד מוביל. חלוץ העבר הגיב, וכמה ההנהלה העלימה?

|
כותרות העיתונים באיטליה (צילום מסך)
כותרות העיתונים באיטליה (צילום מסך)

רעידת אדמה ביובנטוס. הנהלת הקבוצה הודיעה אמש (שני) על התפטרותם של הנשיא אנדראה אניילי, סגנו פאבל נדבד והמנכ”ל מאוריסיו אריבאבנה. באיטליה הסבירו את הגורמים לזעזוע ובחברת ‘אקסור’ שמחזיקה במניות המועדון הודיעו על כוונה למנות נשיא חדש.

השם שהועלה על ידי החברה כיורש לתפקיד היוקרתי הוא ג’יאנלוקה פררו. בהודעת החברה פירטו על עברו: “כיועץ תאגידי, מבקר וחבר דרקטוריון במספר חברות, לפררו ניסיון משמעותי והכירושים הטכניים הנדרשים לתפקיד. בנוסף, יש לו תשוקה אמיתית לביאנקונרי, מה שהופך אותו לאדם המוכשר ביותר למלא את התפקיד”. חשוב להזכיר כי מועמדים נוספים יוצעו לפני שתתקבל החלטה סופית בנושא.

אניילי עצמו נפרד ממשרתו ופרסם מכתב מטעמו: “כשחקן ועובד ביובנטוס יש לך מטרה אחת והיא לנצח, כל מי שלבש את החולצה הזאת יודע את זה. מי שבקבוצה יודע שעבודה קשה מנצחת כישרון אם הכישרון לא עובד קשה. יובה היא אחת הקבוצות הגדולות בעולם, יש לנו היסטוריה מנצחת ו-DNA מנצח. מאז 2010 עשינו היסטוריה עם תוצאות אדירות, כולל תשע אליפויות, והפכנו לקבוצה האיטלקית הראשונה שזוכה לסדרות בנטפליקס ואמזון”.

הנשיא היוצא המשיך למנות מספר הישגים נוספים וסיכם: “לא משנה לאן הגענו, בין אם זה לברנבאו, אליאנץ ארנה, אולד טראפורד, סן סירו וקאמפ נואו, לא פחדנו. האתגר עכשיו זה שהקבוצה תעמוד בציפיות. אמשיך לעבוד כדי שהכדורגל יהיה טוב יותר, אנחנו עומדים בפני רגע רגיש מנקודת מבט של ההנהלה ונכשלנו. עדיף שתהיה הזדמנות להרכיב הנהלה חדשה. אני עד הסוף אוהד יובה”.

אנדראה אניילי (רויטרס)אנדראה אניילי (רויטרס)

ב’גאזטה’ דווח שהמעורבות של ההנהלה בחקירת ‘Prisma’ שנפתחה על ידי הפרקליטות בטורינו בטענה לחשבונאות כוזבת ומסירת דו”חות כספיים שקריים, היא שהובילה להחלטת פה אחד בדירקטוריון הקבוצה לפנות את המקום. העיתונאי נוקולו סקירה דיווח שמאוריסיו סקנאבינו ימונה לתפקיד הג’נרל מנג’ר במועדון ואריבאבנה יישאר עד שיהיה דירקטוריון חדש, ככל הנראה ב-18 בינואר.

אלסנדו נאסי עשוי להתמנות לנשיא הקבוצה לפי ‘טוטומרקטו’, כאשר סגנו עשוי להיות אגדת המועדון, חלוץ העבר אלסנדרו דל פיירו, ובטווח הקצר עד בינוני לפי התקשורת האיטלקית, גם ג’ורג’ו קייליני וג’אנלואיג’י בופון עשויים לחזור לקבוצה בתפקידים מנהלתיים. גם לאפו אלקן נלקח בחשבון כמועמד לנשיאות. מנכ”ל הקבוצה לשעבר לוצ’יאנו מוגי טען בלי לציין שמות שיכולה להיות לקבוצה גם נשיאה, כשבאיטליה טוענים שהוא כיוון לאוולינה כריסטילין, שהיא גם חברה במועצת פיפ”א.

כמו כן, ב’גאזטה’ הוסיפו שאף אחד כבר לא בטוח במועדון, כולל המאמן מסימיליאנו אלגרי, והדבר היחיד שנשאר זה הרצון להתחרות בנאפולי על התואר. לאחר שהתפטר, אניילי נפגש עם אלגרי ואכל איתו ארוחת ערב. דל פיירו בינתיים הגיב שהוא בסטנד ביי לגבי מעבר ליובה, והוסיף שכרגע החיים שלו הם בלוס אנג’לס. בארץ המגף הוסיפו וטענו שהנהלת הביאנקונרי לא דיווחה על לא פחות מ-216 מיליון אירו של הפסדים כספיים, כאשר הם נחקרים על כך ולכן גם עזבו.

יחזור להנהלה? דל פיירו ושחקני יובנטוס (רויטרס, רדאד גיחזור להנהלה? דל פיירו ושחקני יובנטוס (רויטרס, רדאד ג'בארה)




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */