יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:37
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

ליאני: השופט היה חייב להגיב לעבירה של מאוויס

שופט העבר ביקר את התנהלותו של לייבה בדרבי החיפאי: "הפער בענישה יצר מהומה, שוויוניות ואחידות הם ערכים חשובים". וגם: טען שלקורנו הגיע אדום

|
שחקני הפועל ומכבי חיפה בעת ההרחקה (עמרי שטיין)
שחקני הפועל ומכבי חיפה בעת ההרחקה (עמרי שטיין)

שופט העבר לירן ליאני סיקר את אירועי הדרבי החיפאי ונתן את פרשנותו למספר אירועי מפתח במפגש בין הפועל חיפה למכבי חיפה בסמי עופר, שהסתיים ב-0:1 לזכות הירוקים.

“אחד הדברים שאוהדים יודעים להעריך זה שוויוניות בשיפוט עבור שחקני שתי הקבוצות. אוהדים יודעים לקבל בהבנה כאשר השופט מחליט להחמיר או שלא עבור שחקני שתי הקבוצות (כשניתן כמובן), אבל אוהדים לא יודעים להעריך כאשר הענישה היא לא סימטרית. לא אחידה. כששחקן אחד נענש ואילו השחקן השני שהיה מעורב ו/או גרם לאותה המהומה יוצא ללא ענישה”, כתב ליאני.

“בשבת זה קרה כאשר במשחק של מכבי תל אביב נגד נס ציונה (מחזור 11), כאשר אייל גולסה לא נענש על תנועת נגיחה שהייתה זהה לזו של מוחמד אוסמן מנס ציונה שהורחק, וזה המשיך אמש בדרבי החיפאי כאשר צ׳יבוטה הכשיל ללא כדור את חאתם עבד אלחמיד. נכון שלא מדובר בעבירה חמורה כזו שמצדיקה כרטיס אדום ישיר, אבל היא בגדר פרובוקציה מתריסה שמזלזלת ביריב ועל זה השופט חייב להגיב”, הוסיף.

חאתם עבד אלחמיד מורחק (לילך וויס-רוזנברג)חאתם עבד אלחמיד מורחק (לילך וויס-רוזנברג)

“חאתם בתגובה החזיר בעבירה, גם היא ללא כדור, שאולי נראית כמו נגיחה (אם כי לא ניתן לקבוע בוודאות), אבל גם כאן, צי׳בוטה, כמו גולסה, לא זוכה אפילו לכרטיס צהוב. והפער הזה בענישה בין שני שחקנים שגורמים למהומה ומעורבים בעבירות די זהות, הוא פער תהומי. שוויוניות ואחידות הם ערכים חשובים בחיים בכלל ובטח ובטח בעולם השיפוט”, הוסיף.

המקרה:

“בדקה ה-38 למשחק הונף כרטיס צהוב לפייר קורנו ממכבי חיפה בגין משחק מסוכן. עבירה שלטעמי ההחלטה היותר נכונה שלה היא כרטיס אדום בגין עבירת משחק חמורה”, ציין ליאני.

הסבר:

“מגן מכבי חיפה רואה מולו את קפטן הפועל חיפה, דור מלול, ועדיין מגיע במהירות, עם רגל קדימה ופקקים חשופים ופוגע בחלק הגבוה של רגלו ובכך מסכן את שלומו. יש שישתמשו בביטוי ״גירוד״, זה לא גירוד, זו עבירה שעלולה להוביל לפציעה קשה”.

פייר קורנו (עמרי שטיין)פייר קורנו (עמרי שטיין)

“אני בטוח שהוועדה המקצועית שהנחתה את השופטים באופן ברור וחד משמעי לשמור על בריאות השחקנים הייתה מעדיפה לראות במקרה הזה כרטיס אדום. אני גם מאמין ששופט המסך אף הוא העדיף שייצא כרטיס אדום ומתח את הגבול ככל שיכול היה באשר ליכולתו להכיל כרטיס צהוב”, סיכם.

בכר:"ידענו שיהיה קשה,כל ניצחון שווה זהב"



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */