דוח השיפוט חשף קללות קשות מצד הבלם, שהורחק לאחר שאמר: "אתה השופט ש*** אותנו הכי הרבה פעמים". בכך, הפך לשחקן עם הכי הרבה אדומים אי פעם בבארסה

לא כך ג’רארד פיקה חשב שייראה משחק הפרידה שלו מהכדורגל. הבלם נכלל בסגל ויכול היה להיכנס כמחליף במידת הצורך ב-1:2 של ברצלונה על אוססונה, אבל הורחק במהלך ההפסקה אחרי שקילל את השופט חיל מנסאנו בצורה חמורה מאוד, כך לפי דו”ח השיפוט. המשחק, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, שודר בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.
השופט ניסה להימנע מדיאלוג עם פיקה, אך הבלם רדף אחריו לחדר ההלבשה ולמנהרה. מאחר שלא תוכנן שישחק, פיקה לא שמר כלום בבטן: “ראית איזו קרן נתת לנו? אתה השופט ש**** אותנו הכי הרבה פעמים, זאת פשוט בושה, אני מח*** על אמא שלך!”, כך כתב מנסאנו שהבלם אמר לו בדו”ח.
פיקה השתווה בכך לחריסטו סטויצ’קוב כשחקן עם הכי הרבה אדומים בהיסטוריה של ברצלונה (11). למרות שצ’אבי לא נתן לספרדי לפתוח בהרכב במשחק הפרידה (היחסים בין השניים קרים לפי מה שמדווחים בתקשורת), הבלם שוב היה באור הזרקורים.
Las duras palabras de Piqué a Gil Manzano que el árbitro señaló en su acta tras el partido del Barça ante Osasuna pic.twitter.com/GI7vlFWI3e
— MARCA (@marca) November 8, 2022
מנסאנו גם הבחין מחווה שעשה לבנדובסקי לאחר שהורחק: הוא נגע מספר פעמים עם האצבע באף ורמז על כך שהוא לא מסכים עם ההחלטה של השופט כשהצביע עליו עם האגודל. השופט המדובר הרחיק תשעה שחקנים לברצלונה ב-33 משחקים, כשגם ליאו מסי, ניימאר ולואיס סוארס הורחקו אצלו.
