יום רביעי, 31.12.2025 שעה 23:00
ליגת העל Winner 25-26
3816-3816הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
3018-3316מכבי ת"א3
2516-3116מכבי חיפה4
2519-2915הפועל ת"א5
2319-2116בני סכנין6
2334-2916מכבי נתניה7
2026-2516הפועל פ"ת8
1826-2216הפועל חיפה9
1833-2216מ.ס אשדוד10
1834-1816עירוני טבריה11
1327-1816עירוני ק"ש12
1125-1416הפועל ירושלים13
740-1416מכבי בני ריינה14

אוהדי מכבי חיפה: הפירוטכניקה כאן כדי להישאר

הקהל הירוק בפוסט תקיף לאחר איסור המשטרה על הכנסת ציוד עידוד: "אנחנו לא צריכים שום לגליזציה ולא מחכים לאף פיילוט. בכל היבשת זה עובר בשקט"

|
קהל מכבי חיפה בתצוגת אבוקות (עמרי שטיין)
קהל מכבי חיפה בתצוגת אבוקות (עמרי שטיין)

בהמשך לגינוי של המשטרה והאיסור על הכנסת ציוד עידוד לאצטדיון סמי עופר במשך כחודש אחרי התצוגה של אוהדי מכבי חיפה נגד בנפיקה ליסבון, האוהדים הירוקים העבירו היום (שישי) מסר תקיף בדף של ארגון האוהדים “הקופים הירוקים”.

בפוסט נכתב: “מופעי הפירוטכניקה הגיעו לשיאם ביום רביעי: עשרות רימוני עשן ירוקים ולבנים צבעו את הצפוני ויצרו מופע בלתי נשכח. בפעם השביעית העונה היציעים הירוקים בארץ ובחו"ל נדלקו, מהאבוקות הירוקות בפיראוס ועד למופע בפאריס. המשותף לכל המופעים הוא זהה - כולם התנהלו באחריות ובמקצועיות, תוך סיכון מינימלי וללא נפגעים.

“בכולם, הפירוטכניקה נשארה ביציעים ולא נזרקה אל שטח המגרש, כשהאבוקות מוחזקות בידיים ומונעות ״סכנה ממשית״. בזמן שהמנותקים ממשיכים להתעסק ברשתות, מגנומטרים וסגירת יציעים - אוהדי הכדורגל בישראל כבר מבינים את הבשורה: הפירוטכניקה כאן כדי להישאר, מסודרת ובטיחותית מתמיד. אנחנו לא צריכים שום לגליזציה ולא מחכים לאף פיילוט.

קהל מכבי חיפה (עמרי שטיין)קהל מכבי חיפה (עמרי שטיין)

“כפי שראינו באלפי תצוגות ענק באירופה, כאשר המשטרה מתרחקת מהיציעים, השקט נשמר ואף אחד לא נפגע. באותן דקות בהן נפתחו הרימונים במשחק האחרון, הודלקו אבוקות, זיקוקים ושאר אמצעים פירוטכניים במשחקי ליגת האלופות בקופנהאגן, מארסיי, גלאזגו, לונדון וטורינו.

“בכל היבשת זה עבר בשקט, ואילו אצלנו: "ניצלו אנשים בנס". המגמה מתרחבת לא רק אצלנו, כאשר קהלים נוספים בארץ בוחרים להשתמש בפירוטכניקה וליצור קרנבל ביציעים. המציאות בשטח קובעת שהפירוטכניקה היא חלק בלתי נפרד מהמשחק. תשלימו עם זה או לא, מכאן כבר אין דרך חזרה.

קהל מכבי חיפה בתצוגת אבוקות (עמרי שטיין)קהל מכבי חיפה בתצוגת אבוקות (עמרי שטיין)

“בין מופעים מאורגנים לבין הדלקות מחאה קיים פער תהומי, גם אם בשני המקרים האבוקות הן אותן אבוקות. מניעת ציוד עידוד, סגירת יציעים ואלימות משטרתית רק יובילו למחאות נוספות וסיכון גבוה יותר. מנגד, הכלת המופעים, החזרת דגלי הפריסה, מתן חופש ביטוי וכבוד בסיסי לאוהדים רק יתרמו לאווירה הצבעונית ביציעים, יבטיחו את שלום הציבור ויאפשרו לאוהדים להתעסק במה שהם אוהבים באמת - כדורגל.

“בפני המשטרה, חברות האבטחה והגופים השונים ניצבת כעת הדילמה - לאפשר למופעים לעבור בשלום ובהכלה, בדיוק כמו בכל אצטדיון אירופי - או לפעול באלימות ובאגרסיביות כלפי האוהדים. כך או כך, הפירוטכניקה תישאר. יש דברים שאי אפשר לשנות”.


מהפך: התגובות בעולם מהדרמה בסמי עופר



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */