יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:37
קונפרנס ליג 25-26
102-94סמסונספור1
104-74שטרסבורג2
94-84צליה3
95-84שחטאר דונייצק4
92-44מיינץ5
82-74ראקוב צ'נסטוחובה6
80-54א.א.ק. לרנקה7
82-44דריטה8
82-44יגילוניה ביאלישטוק9
74-94א.א.ק. אתונה10
72-54ספרטה פראג11
76-84ראיו וייקאנו12
73-54לוזאן13
75-54סיגמה אולומוץ14
73-34קראיובה15
66-94לך פוזנאן16
63-64פיורנטינה17
64-64קריסטל פאלאס18
68-74זרינסקי מוסטר19
67-44אלקמאר20
53-44אומוניה ניקוסיה21
53-44קופס22
54-44נואה23
52-24רייקה24
44-24שקנדיה25
410-44לינקולן רד אימפס26
37-64דינמו קייב27
35-34לגיה ורשה28
37-44סלובן ברטיסלבה29
36-34האמרון ספרטנס30
26-44האקן31
27-24בריידבליק32
210-34אברדין33
14-04שלבורן34
19-34שמרוק רוברס35
012-24ראפיד וינה36

"מרגישים פספוס גדול": תחושות מעורבות בב"ש

תחושת החמצה בנגב אחרי ה-0:4 על אוסטריה וינה שלא הספיק להעפלה לפלייאוף הקונפרנס: "יכולנו לעלות". מחמאות למיכה ("חוזר לימיו הגדולים") ויחזקאל

|
איתי שכטר ודור מיכה.
איתי שכטר ודור מיכה. "מרגישים פספוס" (ראובן שוורץ)

אחרי השמחה הגדולה מהניצחון החשוב על מכבי תל אביב, הפועל באר שבע חלמה לחגוג גם העפלה לשלב הנוק אאוט של פלייאוף הקונפרנס ליג, אבל סיימה את דרכה במפעל. החבורה של אליניב ברדה עשתה אמש (חמישי) את העבודה שלה על הצד הטוב ביותר כשפירקה את אוסטריה וינה עם 0:4 מרשים בטרנר במחזור הסיום של שלב הבתים, אבל הניצחון של לך פוזנן 0:3 על ויאריאל ניפץ את התקוות.

"חבל, מרגישים פספוס גדול, היינו יכולים לעלות מהבית הזה", אמרו בבירת הנגב. "צמד המשחקים נגד לך פוזנן עשה את ההבדל. גם בבית וגם בחוץ יכולנו לנצח, אבל זה שלא לקחנו מהם נקודות הוריד משמעותית את הסיכויים. באנו במטרה לכבוש כמה שיותר כדי שהפרש השערים יעזור במצב של תיקו, אבל נגיד את האמת: ויאריאל זלזלו דווקא במשחק המחזור המכריע. מתנחמים בזה שהקהל האדיר שלנו נהנה בארץ ובחו"ל, עכשיו רק בני ריינה מעניין".

אין ספק שמבחינת איכות המשחק והתוצאה בסיום בבאר שבע יכולים להיות מאוד מרוצים, אבל היה אפשר לראות את תחושת הפספוס בסיום. ההרגשה הייתה שאם הקבוצה הייתה מגיעה מוכנה יותר ועם קצת יותר מזל בצמד המשחקים נגד לך פוזנן, המצב בבית היה אחר לגמרי, אבל נוכח העייפות והפציעות בסגל טוענים שהצליחו לעשות את המקסימום. במקביל, בצוות המקצועי אמרו לשחקנים שהמבחן האמיתי לראות את הבגרות של הקבוצה הוא ביום ראשון הקרוב באצטדיון גרין.

צפו: הפועל ב"ש מביסה את וינה עם 0:4 ענק

מאמן הקבוצה אליניב ברדה ערך אמש כמה שינויים, בעיקר התקפיים, לעומת ההרכב שפתח בוויאריאל, כשהשינוי הבולט היה יוג'ין אנסה כחלוץ במקום תומר חמד. מריאנו בריירו העיד אתמול בבוקר שברכו לא התנפחה ובכך נסללה דרכו להרכב, שכן הקשר שי אליאס שהחליף אותו במשחקים האחרונים מוצהב ולא יכול היה לשחק. עד הפגרה הניסוי והתהייה עם בריירו יימשך ואם ברכו לא תתנפח הוא יוכל לשחק. ברגע שהתוצאה מפוזנן הגיעה לספסל, ברדה הבין שעליו להוריד עומסים כמה שאפשר והוציא את מיגל ויטור הסחוט ורמזי ספורי שמקבל דקות בהדרגה.

במועדון המשיכו להחמיא לשחקן ההתקפה, שגיב יחזקאל, שהוסת לעמדת המגן הימני וכבש שער שני ברציפות במפעל. בכלל, דווקא מהעמדה האחורית יחזקאל נמצא בכושר נהדר ויהיה מעניין לראות מה ברדה יעשה בקרוב כשדדיה, שכעת חוזר מפציעה, ישוב לסגל. בבאר שבע שמחים מאוד מהמשך ההתקדמות של הקשר דור מיכה שבישל את השער ליחזקאל והיה זה שגם סחט את השער העצמי של האוסטרים. "דור כל משחק ממשיך להזכיר את השחקן הגדול של השנים האחרונות, כיף לשחק איתו", אמרו שחקנים.

איתי שכטר ודור מיכה חוגגים. השניים זכו למחמאות (ראובן שוורץ)איתי שכטר ודור מיכה חוגגים. השניים זכו למחמאות (ראובן שוורץ)

רותם חטואל לא כבש, אבל המשיך להציג יכולת גבוהה והפעם סיפק בישול גדול אחרי חילוץ כדור של נחישות. בב”ש מעודדים מאוד מהחזרה של רמזי ספורי שפתח לראשונה בהרכב מאז הניצחון 0:1 על בני סכנין. ספורי התכבד גם בשער השני של המשחק ובצוות המקצועי מקווים שזה יכניס אותו לעניינים לקראת הישורת האחרונה לפני הפגרה. עוד החמיאו בקבוצה לתומר יוספי שנכנס כמחליף ובישל ולאיתי שכטר שכבש את שערו הראשון העונה בכל המסגרות.

הניצחון אמש הכניס לא פחות מחצי מיליון אירו לקופת המועדון, בנוסף ליתר המענקים שהיו עד כה. בהפועל באר שבע יתרכזו כעת במטרות החשובות בליגה ובגביע, שני המפעלים שנותרו. מן הסתם אחרי הפגרה האתגר המקצועי של ברדה יהיה אחר לגמרי, שכן הקרב על ההרכב יהיה גדול עוד יותר במסגרת הליגה בלבד. בקבוצה רוצים להמשיך ביום ראשון נגד מכבי בני ריינה את המומנטום בליגה אחרי שני הניצחונות הרצופים על מכבי תל אביב והפועל ירושלים, כשאליניב ברדה יעשה כמה שינויים בהרכב. אדריאן פאון ורועי גורדנה שהצטיינו ביום שני האחרון, רעננים יותר מאלו שפתחו הערב ויחזרו ל-11. 

אדריאן פאון. יחזור ל-11 (רדאד גאדריאן פאון. יחזור ל-11 (רדאד ג'בארה)

הבלם הפצוע איאד אבו עביד יקבל מנוחה, כאשר בבאר שבע ינסו להוריד עומס גם ממיגל ויטור באמצעות אור בלוריאן ואיתן טיבי, שחזר  מקרע בשריר הירך האחורי לדקות ראשונות במקום הקפטן הפורטוגלי. אבו עביד עשוי לעשות ניתוח כירורגי בשרירי הבטן, אבל ישנה אופציה נוספת לחזרה באמצעות שיקום אינטנסיבי. בשבוע הבא הבלם יערוך התייעצות נוספת ויקבל החלטה ביחד עם הצוות הרפואי של המועדון.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */