יום שישי, 19.12.2025 שעה 02:04

"תהיו בטוחים, נמשיך לשמור על זיכרון הנרצחים"

יקיים דקת דומייה גם בפאריס? באך אמנם ציין זאת במסע"ת, אך לא הכריז רשמית. עוד הוסיף: "משחקים אולימפיים בישראל? אנחנו תמיד נקבל בברכה כל הצעה"

|
תומאס באך (ראובן שוורץ)
תומאס באך (ראובן שוורץ)

נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי, תומאס באך, סיכם את הביקור שלו בישראל במסיבת עיתונאים מיוחדת שנערכה הערב (רביעי) בתום הטקס לזכרם של י”א חללי מינכן בהאנגר 11 בתל אביב - וציין כי הארגון ימשיך להנציח את זכרם של החללים, אך לא ציין כיצד תהיה ההנצחה בפאריס 2024.

באך נשאל האם אחרי דקת הדומייה באולימפיאדת טוקיו 2020 תתקיים דקת דומייה גם בפאריס 2024 והאם היא תהיה גם עם שמות 11 החללים והשיב: “זה היה ביקור אמוציונלי. שמעתם את ההצהרות בטקס, איך דקת הדומיה השפיעה על משפחות הנרצחים, ואיך המשפחות של הנרצחים העריכו את דקת הדומיה שנעשתה בטוקיו 2020 וגם את הטקס שנעשה בריו 2016 קודם לכן. אתם יכולים להיות בטוחים שנמשיך לשמור על הזיכרון של 11 הנרצחים ממינכן”.

טקס 50 שנה לזכר חללי מינכן

בנוגע לשאלה האם יש סיכוי לקיים את המשחקים האולימפיים בישראל בעתיד ענה: “אנחנו תמיד נקבל בברכה כל הצעה לקיים משחקים אולימפיים, בטח עם מסר של שלום”.

תומאס באך ויעל ארד (ראובן שוורץ)תומאס באך ויעל ארד (ראובן שוורץ)

בימים אלה יש חרם על הספורטאים הרוסים ובלארוסים ועל המצב אמר הנשיא: “אנחנו בוועד האולימפי הבינלאומי הבהרנו את העמדה שלנו כלפי השתתפות ספורטאים רוסים ובלארוסים בתחרויות בעקבות המלחמה באוקראינה ולא לקיים שם שום אירועים. נתנו את המלצתנו להתאחדויות הספורט, תוך דילמה גדולה. זו ההחלטה של ארגוני הספורט האם לקבל אותה, כשראינו את התגובות והיו דיונים רבים על כך. עדיין נמשכים הדיונים כיצד ניתן לפתור את הבעיה הזאת ואנחנו מייחלים קודם כל לשלום, ומקווים שתמיד אולימפיאדה מאחדת לשלום”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */