יום שבת, 06.12.2025 שעה 15:21
ליגה ספרדית 25-26
3717-4215ברצלונה1
3613-3215ריאל מדריד2
3213-2914ויאריאל3
3114-2815אתלטיקו מדריד4
2414-2214בטיס5
2416-1814אספניול6
2015-1314חטאפה7
2020-1415אתלטיק בילבאו8
1715-1314ראיו וייקאנו9
1621-1914ריאל סוסיאדד10
1617-1514אלצ'ה11
1619-1614סלטה ויגו12
1623-1914סביליה13
1515-1214אלאבס14
1422-1515מיורקה15
1422-1314ולנסיה16
1218-1214אוססונה17
1226-1314ג'ירונה18
1022-715אוביידו19
926-1614לבאנטה20

הכל מחושב: השינוי של אתלטיקו ב'תכנית גריזמן'

למרות שהקולצ'ונרוס רוצים להתחמק מרכישה, סימאונה "ביזבז" הופעה כשפתח איתו בדרבי. אז עוד כמה פעמים הוא יוכל לשחק מבלי שהסעיף ימומש? ההסבר המלא

|
אנטואן גריזמן (רויטרס)
אנטואן גריזמן (רויטרס)

כשדייגו סימאונה פרסם אתמול (ראשון) את ההרכב של אתלטיקו מדריד לדרבי מול ריאל, רבים הופתעו לראות את שמו של אנטואן גריזמן ב-11. הצרפתי פתח לראשונה העונה בהרכב של הקולצ’ונרוס, כשהמניע לכך הוא כמובן לא היכולת, אלא הסעיף שיש לקבוצה מהבירה עם ברצלונה, לפיו אם הצרפתי ישחק מעל מעל מחצית המשחקים בתקופת ההשאלה מהקטלונים (משחק נחשב אם הוא שיחק לפחות 45 דקות), אתלטיקו תיאלץ לרכוש אותו ב-40 מיליון אירו.

למרות שלא תרגל אותו בהרכב באימונים והפתיע את כולם, סימאונה היה מרוצה ממה שהוא ראה: “אני מקווה שגריזמן ימשיך ברמה בה הוא נמצא כרגע. הוא עשה עבודה נהדרת והמשחק היה היה חשוב עבורו”.

אך האם זה אומר שהמאמן הארגנטינאי שינה את דעתו? לא בהכרח, והנה ההסבר. בעיקרון, אם לא יהיה שינוי דרמטי בשבועיים הקרובים מול בארסה, המצב יישאר על קנו והצרפתי ייכנס מהדקה ה-60. אולם, במשחקים חשובים כמו הדרבי, צ’ולו יעדיף “לבזבז” משחק שנרשם כהופעה עבור גריזמן בחוזה מול ברצלונה.

אנטואן גריזמן במקום מוכר (La Liga)אנטואן גריזמן במקום מוכר (La Liga)

המתמטיקה פשוטה

בעונה שעברה אתלטיקו שיחקה 50 משחקים, אבל גריזמן הגיע אחרי המחזור השלישי. כלומר, לצורך חישוב החוזה שלו, הוא יכול היה לקחת חלק ב-47 משחקים בסך הכל. אולם, במהלך העונה גריזמן החמיץ עשרה משחקים בגלל פציעה ועוד אחד בגלל עונש הרחקה, כך שאנחנו כבר ב-36, כשמתוכם גריזמן שיחק יותר מ-45 דקות רק ב-30 משחקים. בחישוב פשוט, הצרפתי שיחק 83.3 אחוז מהמשחקים בהם היה כשיר. 

אך זו היא כמובן העונה הראשונה, בעוד החלוץ חתום לשתי עונות, וכאן מתחילה הבעיה. על מנת להתחמק מסעיף הרכישה, אתלטיקו רוצה “לאזן” את כמות ההופעות שלו ולהוריד את הממוצע בשתי העונות יחד לפחות מ-50 אחוז. העונה, גריזמן שיחק משחק אחד בלבד יותר מ-45 דקות – הדרבי. בהתחשב בעובדה שהוא יכול היה לשחק בשמונה משחקים העונה, אתלטיקו הורידה את הממוצע של שתי העונות יחד ל-70 אחוז (31/44). לכן, אם סיאמונה ירצה להשתמש בגריזמן ל-90 דקות, הוא יוכל לעשות את זה רק במשחקים ספציפיים.

דייגו סימאונה. יצטרך לחשוב טוב (רויטרס)דייגו סימאונה. יצטרך לחשוב טוב (רויטרס)

אז מה נשאר?

כמובן שיש הרבה משתנים. כמה רחוק תגיע אתלטיקו בליגת האלופות ובגביע המלך, הכשירות של השחקן והרחקות בגלל כרטיסים. לכן, נעשה את החישוב לפי העונה הקודמת של הקולצ’ונרוס. אז, בגביע הם הודחו בסיבוב השני ובצ’מפיונס הגיעו עד רבע הגמר. בתרחיש שכזה, כמות המשחקים הפוטנציאלית של גריזמן (בשתי העונות) תהיה 86.

כרגע כאמור, יש לחלוץ 31 הופעות, כך שבאופן היפותטי אם לא ישחק יותר מעל 45 דקות עד סוף העונה, אחוז המשחקים בחוזה יירד ל-36. לכן, במידה ואתלטיקו תמשיך בשלה ולא תרצה לעבור את ה-50 אחוז כדי להתחמק מסעיף הרכישה, צ’ולו יוכל להשתמש בגריזמן ליותר מ-45 דקות ב-12 משחקים נוספים העונה. כאמור, החישוב הזה מתייחס לכך שהקולצ’ונרוס ישחקו 50 פעמים כמו בעונה הקודמת. אם הם יגיעו רחוק יותר בליגת האלופות ובגביע, גריזמן יוכל לשחק יותר, ולהפך.

אנטואן גריזמן (רויטרס)אנטואן גריזמן (רויטרס)

החשש

נכון, קודם כל הבריאות, אבל אם גריזמן ייפצע אתלטיקו תהיה בצרות גם מבחינת העסקה עם ברצלונה. כפי שצוין, גריזמן עכשיו עומד על 70 אחוז משחקים עם למעלה מ-45 דקות, ואם הוא יהיה פצוע, המשחקים שיפסיד לא ייחשבו ולא יורידו את האחוזים. אתלטיקו חייבת שהוא יהיה כשיר וישחק פחות מ-45 דקות על מנת שהמשחק ייחשב בחוזה ויוריד את הכמות לפחות מחצי. צ’ולו נתן הוראה שאסור לתקל אותו באימונים?


ריקוד הכוכבים: ריאל עם ניצחון נפלא בדרבי



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראל כדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */