יום שבת, 06.12.2025 שעה 22:03
ליגה לאומית 25-26
2914-3213מכבי פ"ת1
2610-2113מכבי הרצליה2
2513-1714הפועל כפ"ס3
2414-2114הפועל ראשל"צ4
2221-2514מ.ס כפר קאסם5
2119-2113הפועל כפר שלם6
1919-2114מ.ס קריית ים7
1922-2213עירוני מודיעין8
1820-2114הפועל ר"ג9
1530-2514מכבי יפו10
1420-1914הפועל חדרה11
1416-1513הפועל עכו12
1419-1113הפועל רעננה13
1422-1214בני יהודה14
1028-1214הפועל עפולה15
921-1314הפועל נוף הגליל16

אבו אלעם: מעולם לא שמעתי את ההמנון בלאומית

בעלי א.א פאחם הגיב בקבוצת בעלי הקבוצות לטענות הבוז בעת ניגון ההמנון במשחק מול עפולה: "הכינו הודעה מראש, טרופר ובן גביר רק רוצים לגרוף קולות"

|
אוהדי הפועל אום אל פאחם (עמרי שטיין)
אוהדי הפועל אום אל פאחם (עמרי שטיין)

לאחר הסערה במשחק בין הפועל עפולה להפועל אום אל פאחם אתמול (חמישי), במסגרתו נוגן ההמנון הלאומי “התקווה” ולכאורה "זכה" לקריאות בוז על ידי אוהדי הפועל אום אל פאחם, יו"ר הקבוצה, מוחמד אבו אלעם, הגיב היום לראשונה, כששלח הודעה בקבוצת הווצאפ של בעלי הקבוצות בלאומית.

אבו אלעם כתב: “ספורט בכלל וכדורגל בפרט ופוליטיקה אלו שני קווים שלעולם לא יפגשו. אתמול היינו עדים למלכודת ומזימה בניגון ההמנון במשחק נגד עפולה. רצו להפיל את הקהל הגדול של פאחם בכל דרך, הכינו תגובה לפני הניגון, ידעו מה לעשות והצליחו. ההודעה של עפולה הייתה כתובה לפני הניגון, אני הייתי במשחק ולא שמעתי בוז, אבל אם כמה צעירים שרקו בוז אני מגנה בתוקף. זו לא דרכי ולא כך חונכתי, אני כן מכבד את הסמלים של המדינה.

“אם עפולה ידעו מראש שיהיו שריקות בוז מכמה ילדים, אז בעיניי הם אלה שביזו את ההמנון. שנים אני בכדורגל, מעולם לא שמעתי שבליגה הלאומית שרים את ההמנון. הגבתי פה: לא מעוניין להגיב לתקשורת אחרי התגובה של השר חילי טרופר ואיתמר בן גביר, שרוצים לגרוף כמה קולות. אני אשלח פה תגובות מזעזעות של פוליטיקאים שחלק מהם רוצה לשלוח אותנו לעזה וסוריה".

אוהדי אום אל פאחם (חגי מיכאלי)אוהדי אום אל פאחם (חגי מיכאלי)

הפועל עפולה הגיבה: “המנון מדינת ישראל הוא אינו פרובוקציה ויתרה מכך, חלילה לנו להגיע למצב שהשמעתו במשחק רשמי תיראה ככזו. תגובתו של שר התרבות והספורט, מר חילי טרופר, הולמת ועולה בקנה אחד עם עמדת הקבוצה. אנו שמחים שכבוד השר רואה עין בעין את עמדת הקבוצה בנוגע להשמעת ההמנון הלאומי. אנו מאחלים לכלל קבוצות הליגה עונה שקטה ומוצלחת עם כיבוד האחר והשונה”.

עוד הוסיפו במועדון: ”מבהירים באופן חד משמעי כי אף נציג מהמועדון לא שוחח כלל וכלל עם נציגי המנהלת בטלפון, מלבד מייל אחד שנשלח על ידי מזכיר המועדון לאשר הן את הטקס למנהל המקצועי, יובל שאווט והן את השמעת ההמנון הלאומי.

מלבד זה לא היה דין ודברים עם אנשי המנהלת. צר לנו שיש כתבים שמחפשים לעשות סיפור על חשבון הפועל עפולה ומתחבאים מאחורי צמד המילים 'בכיר במנהלת', אולי זו הדרך הקלה להמציא ציטוטים. המנון מדינת ישראל הוא אינו פרובוקציה ויתרה מכך, חלילה לנו להגיע למצב שהשמעתו במשחק רשמי תיראה ככזו.

תגובתו של שר התרבות והספורט, מר חילי טרופר, הולמת ועולה בקנה אחד עם עמדת הקבוצה. אנו שמחים שכבוד השר רואה בעין בעין את עמדת הקבוצה בנוגע להשמעת ההמנון הלאומי. אנו מאחלים לכלל קבוצות הליגה עונה שקטה ומוצלחת עם כיבוד האחר והשונה״.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */