יום שבת, 06.12.2025 שעה 15:10
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

דרמה: עיריית ירושלים לא תיתן ערבות לבית"ר

היועץ המשפטי אסר על העירייה לתת ערבות לאברמוב על רכישת בית"ר. מבקרת העירייה החלה לשאול שאלות, גם התנועה לאיכות השלטון. אברמוב יצטרך להחליט

|
ברק אברמוב (רדאד ג'בארה)
ברק אברמוב (רדאד ג'בארה)

דרמה: בעיריית ירושלים הוחלט לא לתת ערבות להלוואה בנקאית שמבקש לקחת ברק אברמוב, הבעלים המיועד של בית”ר ירושלים, בסך של כ-10 מיליון ש”ח, זאת כמובן כחלק מרכישת המועדון.

היועץ המשפטי של העירייה אסר עליה לתת את הערבות ובמקביל מבקרת העירייה החלה לשאול שאלות באשר לערבות, כשגם התנועה לאיכות השלטון שלחה מכתב לעירייה בנושא. אברמוב כזכור התנה את הרכישה בכך שהעירייה תיתן לו את הערבות הכספית לכך.

בנוסף מחכים שהמשטרה תאשר את העסקה, אך גורמים במועדון מעריכים כי העניינים עם המשטרה יסתדרו לאחר שהם יציגו כי ההסכם חוקי והוכחה שאין העברות כספים אישיים למשה חוגג. במועדון אומרים על בקשת ההלוואה: “הוגשה בקשה ונאמר לנו שהבקשה תיבחן בחיוב רק כאשר יפנה לעירייה הבעלים החדש״.

ברק אברמוב (רדאד גברק אברמוב (רדאד ג'בארה)

בעירייה רצו בתחילה לתת את הערבות הכספית לאברמוב וחשבו שימצאו פתרון לכך, אך כאמור כעת אנחנו חושפים כי היועץ המשפטי אוסר על העירייה לבצע מהלך כזה. יכול להיות שאם הבעלים המיועד היה יודע מראש את התשובה של העירייה הוא כלל לא היה חותם על הרכישה.

אחד מחברי המועצה אף אמר בימים האחרונים: "העירייה לא צריכה לתת ערבות לבעלים של קבוצת כדורגל, שיבוא לקבוצה מישהו שיכול לעמוד בתנאים ולשלם את הכל". משה לאון, ראש העיר, יודע שירידה של ביתר לליגה א׳ ומשם עד להתפרקות והיעלמות זה כתם לעיר כולה, והוא לא ירצה שזה יקרה במשמרת שלו.

ברק אברמוב (שחר גרוס)ברק אברמוב (שחר גרוס)

בכל אופן, בעירייה אומרים שיסייעו לבית"ר בדרכים שיוכלו כאשר יהיה לה רוכש, כמו למשל שבזמן הקורונה לא לקחו דמי שימוש באצטדיון טדי והגדילו הקצבות. אברמוב לא מוכן לקחת על עצמו את הסיכון של כ-40 מיליון ש”ח חובות שיש, ולכן ביקש שהעירייה תיתן את הערבות.

בתוך כך, בעלי בני יהודה מבחינתו גם כך נכנס עם ראש בריא למיטה חולה מאוד ומגיע להציל את הקבוצה. הוא בוחן עוד דרך אחרת כדי לנסות להשיג את הכסף, אך ההחלטה הדרמטית של העירייה עשויה לגרום לו לחשב היטב את צעדיו והסיכון האישי שהוא יהיה מוכן לקחת על עצמו.

משה חוגג (אחמד מוררה)משה חוגג (אחמד מוררה)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */