יום שישי, 26.12.2025 שעה 16:24
ליגה א' 25-26
 ליגה א צפון 
225-189מכבי אחי נצרת1
1812-229מ.ס. טירה2
187-169מכבי אתא ביאליק3
187-149מכבי נווה שאנן4
179-149הפועל כרמיאל5
1415-139עירוני נשר6
1311-139הפועל ב.א.גרבייה7
1211-109בני מוסמוס8
118-98צעירי אום אל פאחם9
1114-129מ.כ. צעירי טירה10
1114-99צעירי טמרה11
912-99הפועל עראבה12
814-89הפועל בית שאן13
712-88הפועל טירת הכרמל14
710-29הפועל מגדל-העמק15
317-69הפועל א.א. פאחם16
316-59מכבי נוג'ידאת17
 ליגה א דרום 
216-229מכבי קרית גת1
1610-199מכבי עירוני אשדוד2
168-179מ.כ. כפ"ס3
1612-129מכבי קרית מלאכי4
1510-139מ.ס. דימונה5
1513-149הפועל הרצליה6
1312-149מ.כ. ירושלים7
136-89הפועל אזור8
1317-129בית"ר יבנה9
1113-169מ.כ. חולון ירמיהו 10
1113-139מכבי יבנה11
1113-119שמשון תל אביב12
814-119בית"ר נורדיה ירושלים13
721-69הפועל ניר רמה"ש14
621-79הפועל מרמורק15

אחרי 183 שערים: נמרוד שמש עוזב את בית שמש

החלוץ האימתני בליגות הנמוכות ("לא מרגיש פספוס"), שמצא את עצמו בגיל 21 חוזר בתשובה, ישחק במדי מ.כ ירושלים של לורנט לוי, הבעלים הצרפתי-ישראלי

|
נמרוד שמש במדי עירוני בית שמש (יונתן גיזנבורג)
נמרוד שמש במדי עירוני בית שמש (יונתן גיזנבורג)

לא בכל יום פוגשים שחקן דתי מהליגות הנמוכות שבמשך 12 עונות רצופות (כמעט) במדי עירוני בית שמש כובש לא פחות מ-183 שערים בכל המסגרות. אם פורסים את הנתונים, אפשר להגיד שבממוצע נמרוד שמש, חלוצה לשעבר של הקבוצה, רשם בממוצע לא פחות מ-15 שערים בעונה, בין אם בליגה ב' ובין אם בליגה ג'. בעונת 2018/19 החל לשחק בליגה ב' יחד עם עירוני מודיעין, אלא אחרי שהבין שלא מסתדר לו מסיבות אישיות, ביקש שחרור וחזר לבית שמש. במדי מודיעין התכבד בצמד ועל כן מאזנו, עד ליום, זה עומד על 185 שערים, מאז עלה לקבוצת הבוגרים של בית שמש אי שם בעונת 2010/11.

רק בעונה האחרונה התכבד שמש (32) ב-24 שערים במדי הקבוצה מליגה ג' דרום, שניסתה להעפיל לליגה ב', אלא שבמשחק המבחן מול מכבי רמלה, הפסידה 4:1 בבעיטות עונשין מ-11 מטרים. השיא היה ב-1:9 על בני ירוחם, כשהתכבד ברביעייה בתוך תשע דקות בלבד, כשיש שיגידו כי שיחזר את ההישג המפורסם של רוברט לבנדובסקי, כוכב באיירן מינכן הגרמנית. בראיון ל-ONE מספר שמש על עזיבת הבית (עירוני בית שמש), היחסים הטובים עם עמית שערבי ממועדון כדורגל ירושלים שרצו אותו כבר בעבר, החזרה בתשובה והשפעתה על היותו שחקן כדורגל והשקט ששורר בו כששואלים אותו האם הקריירה שלו התפספסה.

"ההצעה ממועדון הכדורגל ירושלים הגיע דרך עמית שרעבי, שהוא מנהל הקבוצה שם. מאז המועדון הוקדם בשנת 2019, היה רצון להביא אותי ושאחתום שם. מבחינתי, באותם שנים, זה לא היה רלוונטי מבחינתי, כי העדפתי להישאר בעירוני בית שמש מטעמי נוחות. השנה, אני חושב שזה כן התאפשר לי ולכן החלטתי שאני ישחק בעונה הבאה עם ירושלים. אני מאוד מחובר לאופיר עזו, לצוות המקצועי ולשחקנים. אחרי 12 שנים שאתה באותו מקום ואם זה מתאפשר, אז למה לא? לנשום קצת אויר. אני גם רוצה לאתגר את עצמי בקבוצה חדשה. אני לא יודע אם אפשר להגדיר אותי כסמל בבית שמש, אבל הדברים הביאו לכך שאשאר שם זמן רב", אמר שמש.

נמרוד שמש ורן בנישתי (יונתן גינזבורג)נמרוד שמש ורן בנישתי (יונתן גינזבורג)

מטעמי נוחות, מה הכוונה?
"בגלל שאני מתגורר בבית שמש, אבל לא רק. בגיל 21 התחלתי תהליך של חזרה בתשובה, ועזבתי קריירה מקצועית. ברגע שאמירתי לעצמי שאני עוזב את הקריירה המקצועית, לא ראיתי לנכון להשקיע יותר מדי בכדורגל. היה לי נוח להישאר בעירוני בית שמש. כמו שאומרים בשפה הצבאית – קל"ב. אני לא קורה למה שאני עושה היום 'תחביב'. זו אהבה לכל דבר. אם לפני זה היה מדובר במטרה של להצליח ולהיות שחקן כדורגל גדול, זה הפך ממטרה לאמצעי. אני בעל תשובה, אבל אי אפשר להתעלם מהעבר שלי. יש עדיין צרכים שחושבים לי. זו ההתפרקות שלי, לשחק כדורגל".

ביום יום, משמש שמש כמורה לחינוך גופני ולומד תורה בכולל. "כבר בגיל 19-18 אני זוכר את עצמי הולך לשיעורי תורה. זה היה תהליך של לשאול שאלות ולקבל עליהן תשובות. אני זוכר שהייתי חלק מהסגל של הבוגרים בהפועל ירושלים והייתי צריך להחליט האם אני הולך על קריירה מקצועית והחלטתי לעזוב. מאז אני בעירוני בית שמש ופעם נוספת אני אומר, שזה מטעמי נוחות. זה הבית שלי. הייתי לי הצעה יפה מעירוני מודיעין לפני מספר שנים והלכתי. אחרי שלושה חודשים היה לי קצת קשה, אז ביקשתי להשתחרר וחזרתי לבית שמש. עכשיו, אחרי החתימה במועדון כדורגל ירושלים, אני בטוח שאעמוד בזה ומאמין שנצליח יחדיו".

נמרוד שמש במדי מ.כ. ירושלים (באדיבות אייל עמר)נמרוד שמש במדי מ.כ. ירושלים (באדיבות אייל עמר)

הנתונים שלך. יוצאי דופן בקנה מידה של שחקן ישראלי, למרות שאתה משחק בליגות הנמוכות.
"כיף לשמוע על הנתון הזה. אני לא באמת עוקב. להגיד שזה לא מחמיא לי, זה לא יהיה מדויק. זה בהחלט מחמיא לי ואני שמח. אבל זה לא ה’אישיו’ פה. המקום שלי בכדורגל הוא לבוא לשחק וליהנות. להוציא את האהבה שלי למשחק ולהתפרק. אני מאוד שמח שאני מצליח לשלב בין משחק הכדורגל לבין משפחתי היקרה, אשתי וילדיי".

מרגיש פספוס מבחינת קריירה?
"עשיתי את זה מרצון. אני הכי שלם בעולם עם זה. גם כששחקנים אחרים אומרים לי תראה איזו קריירה יכולת לייצר לעצמך, אני לא מרגיש צביטה בלב. אין לי תחושת פספוס. טוב לי במקום בו אני נמצא, ואני מאוד שמח על כך".

עירוני בית שמש (יונתן גינזבורג)עירוני בית שמש (יונתן גינזבורג)

עמית שרעבי, מנהל קבוצת מ.כ. ירושלים, אמר לאחר צירופו של שמש: "רצינו להביא אותו כבר בעונה שעברה, כל הדברים היו כמעט סגורים, אלא שמסיבותיו האישיות זה לא צלח. גם באמצע העונה הייתה פנייה, אבל השנה סוף כל סוף הצלחנו להביא את נמרוד, מלך השערים שלך ליגה ג', שאם לא הדת והחיים שלו, הוא יכול היה להצליח בכדורגל בליגות גבוהות. החברות האישית שלנו השפיע עליו ואני שמח ששחקן בסדר גודל כמו נמרוד מצטרף למועדון כדורגל ירושלים. אנחנו מקווים שהוא יחזיר במגרש עם שערים ושואפים לעלות ליגה. אין משהו אחר בלקסיקון שלנו. הצלחנו לשמור על השלד מהעונה הקודמת, כשעשרה שחקנים ימשיכו איתנו. בקרוב יצטרפו שישה שחקני הליגה הלאומית וליגה א' שיהוו פקטור בליגה".

בתוך כך, מועדון כדורגל ירושלים הודיע כי בתאריך 18 ביולי (יום שני), בשעה 16:30, יתקיימו מבחנים במגרש הכדורגל בעיר, הר חומה. "יתקיים אימון ניסיון לנבחנים אשר רואים את עצמם מתאימים להיות חלק מסגל הקבוצה הבוגרת של הקבוצה לעונת המשחקים 2022/23. הצוות המקצועי יבחן שחקנים למגוון תפקידים. על הנבחנים להיות בעלי רקע כשחקני כדורגל בקבוצות שונות. על מנת שהצוות המקצועי יוכל לבחון ולתת את מירב תשומת הלב לכל הנבחנים אשר יגיעו, מספר המקומות יוגבל", נכתב בלשון ההודעה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */