יום שני, 23.02.2026 שעה 08:25
ליגה א' 25-26
 ליגה א צפון 
4817-4421מכבי אחי נצרת1
4123-4221מ.ס. טירה2
3520-3221מכבי אתא ביאליק3
3321-2921הפועל כרמיאל4
3328-3221מכבי נווה שאנן5
3328-2821בני מוסמוס6
3225-2721הפועל בית שאן7
3030-3321הפועל ב.א.גרבייה8
2823-2721הפועל מגדל-העמק9
2837-2821עירוני נשר10
2728-2321צעירי אום אל פאחם11
2144-2821צעירי טמרה12
1838-2821הפועל עראבה13
1736-1621מכבי נוג'ידאת14
1635-2121הפועל טירת הכרמל15
836-2721הפועל א.א. פאחם16
 ליגה א דרום 
5518-5321מכבי קרית גת1
3726-2721מ.ס. דימונה2
3622-3621מ.כ. צעירי טירה3
3428-4121מ.כ. ירושלים4
3427-2721מכבי קרית מלאכי5
3326-3821מכבי יבנה6
2927-2621מ.כ. כפ"ס7
2734-3620מכבי עירוני אשדוד8
2726-2421שמשון תל אביב9
2734-2621בית"ר יבנה10
2333-3221מ.כ. חולון ירמיהו 11
2333-1921הפועל מרמורק12
2235-2221הפועל הרצליה13
2019-1520הפועל אזור14
1941-2221הפועל ניר רמה"ש15
1538-2721בית"ר נורדיה ירושלים16

שיימן: כספים נזרקו לפח, רוצים לשכוח מהעונה

האיש החזק במכבי הרצליה בראיון ל-ONE: "הירידה מהלאומית לליגה א' היא סיוט מתמשך", "נבנה על שחקני בית, אין תמיכה מהרשויות". וגם: הדרבי ובית"ר

|
אריאל שיימן (שחר גרוס)
אריאל שיימן (שחר גרוס)

ברקע ענייני האצטדיון העירוני בהרצליה, שנדמה כי הסאגה לגביו הגיעה לכדי סיום כאשר העירייה צפויה לשפצו, מכבי הרצליה, הקבוצה שנקנתה בחובות עתק של 12.5 מיליון ש”ח בנובמבר 1998 בידי אריאל שיימן, מצאה את עצמה בעונה החולפת בתחתית הטבלה.

על הקווים החל את העונה עופר טלקר, כשרשם קדנציה רביעית במספר במדי הקבוצה, אלא שאי־שם בתחילתו של חודש ינואר, הוא נאלץ להיפרד. מי שהגיע במקומו היה אלעד בראון, שהצליח לייצב הקבוצה הבוגרת ולהשאירה בליגה א' לעונה נוספת, עונה חמישית במספר, שצפויה להיפתח בשלושה בספטמבר, עם משחקי גביע המדינה.

אחרי 34 מחזורים, מכבי הרצליה סיימה במקום ה-12 בטבלה, כשרק שתי נקודות בלבד הפרידו בינה לבין עירוני כסייפה, שהלכה למשחקי המבחן. "זו הייתה עונה קשה מאוד. עונה שהוצאנו בה לא מעט כספים ולא הצלחנו להתרומם. לא היינו מספיק טובים, מה לעשות. אין לי פה הסביר”, מסכם שיימן בראיון ל-ONE. “אפשר להגיד שכספים נזרקו לפח. מההתחלה נבנתה קבוצה לא נכונה לליגה א'. כל הזמן היינו צריכים להחליף עוד שחקן ועוד שחקן, כשהכול מסתכם בעלויות קשות. מה שהיה חשוב לי שארבעה-חמישה שחקני בית ישחקו וכך היה. רוצים לשכוח את העונה הזו".

אריאל שיימן (איתי כהן)אריאל שיימן (איתי כהן)

שיימן מדגיש שאין כאן עניין של הסקת מסקנות מהעונה שחלפה לה. צריך להתקדם הלאה. "אנחנו מעוניינים לבנות קבוצה טובה ואטרקטיבית בעונה הבאה בליגה א' דרום, שתהיה מושתתת על הרבה שחקני בית, כשרוב הבנייה תהיה מכספים פרטיים שלי”, הוא מספר. “מי שקורא בחדשות מבין היטב שאין לנו תמיכה גדולה מהרשויות ואנחנו מנסים לחיות עם מה שיש. אלעד בראון ימשיך איתנו על הקווים גם בעונה הבאה, כאשר 19 שחקנים כבר סגרו ויהיו חלק מסגל הקבוצה לעונה הבאה. נתחיל את האימונים בסוף יולי ונראה מה יהיה".

שיימן ציין לא פעם כי מכבי הרצליה תחזור לגדולתה ולמקום הראוי לה, שאינו ליגה א', אלא שלפתוח עונה חמישית במספר בליגה השלישית בטיבה בארץ, זה לא מקדם את השיח סביב הקבוצה ואת מה שקורה סביבה בפועל. הוא מספר על כך: "אין ספק שהירידה מהליגה הלאומית לליגה א' היא סיוט מתמשך. צריך הרבה סבלנות פה ולהתחיל ולבנות הכל מחדש פה. שוקלים להכניס מספר שותפים לקבוצה הזו, אבל צריך לקחת הכל בפרופורציה. זה חלק מהחיים, אני מתחיל עכשיו עונה מספר 24 במכבי הרצליה, וזה הסיפור. אין הרבה מה לעשות. היינו בליגת העל, היינו בליגה הלאומית והיום אנחנו בליגה א'. בסוף, הכל יסתדר וזה יצליח לנו".

אריאל שיימן (אחמד מוררה)אריאל שיימן (אחמד מוררה)

הדרבי עם הפועל הרצליה, אחרי שהוחלט כי תשחק במחוז הדרומי. מה אותה אומר על כך?
"אין לי שום בעיה עם הדרבי, ההפך הוא הנכון. אני מאושר שיש דרבי, אני מבטיח לקרב את הקהל המקומי לכדורגל ובעבור שני המועדונים הללו זה טוב. אנחנו רוצים לשנות את הקהילה בעיר ובאמת מנסים. זה עולה גם לאלי וגם לי לא מעט כסף, אבל מנסים לקדם את זה בקצב גבוה. נכון שלהרצליה אין הרבה קהל, אבל יש לה מחלקת נוער גדולה ולראות את הילדים מגיעים עם ההורים למגרשים זה היופי. רוצים לבנות דור חדש של אוהדים צעירים. האוהדים ותיקים של מכבי הרצליה מגבעת עמל וכל שאר האזורים האלו, כבר לא מעניין אותם הכדורגל. רוב מי שהגיע להתגורר בהרצליה בשנים האחרונות יש לו זיקה לקבוצות הגדולות, ולא למקומי".

ליגה א' קיבלה תפנית בשנים האחרונות. איך אתה רואה את זה?
"המחוז הדרומי. הכדורגל שם השתפר מאוד. הפך למאוד איכותי, זה לא מה שהיה בשנים עברו. בשנה הראשונה כשירדנו, כמעט וחזרנו ללאומית, אחרי משחק המבחן מול עכו. מדובר בליגה מאוד קשה שמשתדרגת בשחקנים טובים ככל שהשנים חולפות. הכדורגל בליגה א' לא פחות טוב מזה שמשוחק כיום בליגה הלאומית. היופי הוא שמקבלת חשיפה בטלוויזיה והעונה צפוי להיכנס עניין הבקרה התקציבית – שני דברים שאני קידמתי בהתאחדות לכדורגל ואני שמח שיצאו לפועל".

אריאל שיימן (רדאד גאריאל שיימן (רדאד ג'בארה)

מה טיב היחסים שלך עם עיריית הרצליה?
"בתקופה האחרונה היחסים שלנו משתפרים. חשוב להדגיש שהורידו בתמיכות שלהם, ובכדי לחזור לקדמת הבמה, צריך תמיכה גבוהה. מה כבר אפשר לעשות עם 37,000 שקלים תקציב נוער? זה כלום ושום דבר. יחד עם זאת, שיפוץ האצטדיון על הפרק, כשזה יהפוך לאצטדיון שני של ההתאחדות לכדורגל, יחד עם אצטדיון רמת גן. כל הגורמים הסכימו למהלך שנרקם. אנחנו מדברים על מוקד לאומי לכל הנבחרות של ישראל. בעברו, אצטדיון הרצליה אחד מהמגרשים הטובים בארץ ובקרוב מאוד יחזור להיות כזה. מאמין שתוך שנה עד שנתיים יסתיים השיפוץ שלו, כאשר 50% העירייה תיתן, בעוד 50% הנותרים, המדינה תממן, בהמלצת ההתאחדות לכדורגל. אני מקווה שנחזור להיות מוקד, לנבחרת האולימפית, לצעירות, לנבחרות הנשים ועוד".

כמה מילים על מה שקרה העונה עם מכבי פתח תקווה ובית"ר ירושלים. "במכבי פתח תקווה, אני מאוד מקורב שם. בחירת השחקנים לא הייתה במקום. מדובר במועדון גדול ועשו עונה לא טובה. הרבה שחקנים טובים שלהם עברו למקומות אחרים. אני מאמין שהם יחזרו לקדמת הבמה מהר מאוד. לגבי בית"ר ירושלים, גם שם אני מקורב, אין לי הרבה מה להגיד. ההסתבכות שם של בעל הבית עשה לא טוב לבית"ר. מקווה מאוד שיתאוששו, כי מדובר בקבוצה מאוד חשובה לכדורגל הישראלי".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */