יום שבת, 06.12.2025 שעה 14:02
ליגת ווינר סל 25-26
13595-6737מכבי ת"א
13532-5877הפועל העמק
12444-5416הפועל ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
9568-5816בני הרצליה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9583-5437מכבי רעננה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

אבן: לא הייתי בערב כזה, משחק סוחט מנטלית

מאמן מכבי אמר בסיום: "רק התפללתי שז'יז'יץ' יהיה בריא. הדרבי? יש לנו עוד חוב לסגור איתם". שמחון: "מקדיש את הניצחון לאחי ז"ל, מלאך ששומר עליי"

|
אבי אבן (איציק בלניצקי)
אבי אבן (איציק בלניצקי)

פציעה מדאיגה של אנטה ז’יז’יץ’, שתי הארכות משוגעות וניצחון מפתיע ביותר של הפועל חיפה 114:123 היו הערב (שני) בהיכל מנורה מבטחים. המאוכזבת והמודאגת העיקרית, גם מהיכולת וכמובן גם מפציעת הסנטר, היא האלופה מכבי תל אביב שסיימה את העונה הסדירה במקום השני ותפגוש בסדרת רבע הגמר את הפועל תל אביב.

אבי אבן סיפר: “לא הייתי בערב כזה במהלך כל הקריירה שלי. עברנו משחק סוחט מנטלית, רצינו שיסתיים אחרת, אבל גאה במאמץ. עברנו לנו בראש שאלוהים ישמור עליו, אנחנו כמו משפחה, חיים פה יחד כל היום. השחקנים כמו הילדים שלנו, בסופו של דבר הבריאות היא מעל לכל”.

המאמן המשיך: “לא הצלחנו למצוא את הריכוז והקצב מהרגע שזה קרה. אנחנו ספורטאים מקצוענים והמשכנו את המשחק. האמנו שננצח אבל זה לא הסתיים ככה, אני לא מסתכל אחורה. ממצבים כאלה קשים אפשר לצאת מפורקים ואפשר לצאת מאוחדים. אני בוחר לצאת מחוזק, לחבר את החלקים ולהגיע לדרבי כדי לנצח ולעלות לחצי הגמר”.

אבן: ״היה קשה לראות ז'יז'יץ'"

“עשינו הרבה כדי להגיע לסיטואציה הזאת, אבל החיים הם לא תמיד מה שמתכננים. יש רצון לעלות בסדרה מול הפועל ויש לנו כמה חובות לסגור מולם. הפסדנו את הביתיות, אנחנו מסתכלים קדימה כי יש לנו עכשיו רבע גמר, אחר כך חצי גמר ואז גמר ומסתכלים קדימה עד האליפות. חשבנו שיהיה אחרת אבל זה מה שזה. אמרתי לשחקנים בחדר ההלבשה שאני גאה בדרך שבה הם נלחמו עד השנייה האחרונה”.

מאמן הפועל חיפה, אלעד חסין, סיפר בסיום: “אלעד חסין: “לפני הכל אני מקווה שז’יז’יץ’ יחלים במהרה ויחזור למגרשים. זה היה אירוע מאוד קשה, אני מאוד אוהב אותו. הוא שחקן מדהים ואישיות מדהימה. היה פה משחק משוגע, אני מאוד גאה בשחקנים. יש לנו משחק חשוב בעוד יומיים, באנו בשיא הספורטיביות כדי לנצח בלי לחשוב על שום דבר אחר. אני מאוד גאה בעמית, הוא נתן משחק גדול וגם כל הקבוצה. אני לא זוכר משחק כזה של שחקן. הוא מקצוען, מחויב, עובד קשה. אני שמח שיש לי זכות להיות במשחק כזה שהוא דופק 41 נקודות”.

אלעד חסין (איציק בלניצקי)אלעד חסין (איציק בלניצקי)

חסין המשיך: “השתדלתי לא להפריע לו, שימשיך ככה, לא יתקלח ויגיע ככה לפלייאוף. עדיף להגיע לפלייאוף עם ניצחון ולא הפסד, אני משוכנע שזה ייתן לנו רוח גבית להגיע לסדרה קשה מול הרצליה שהיא קבוצה מצוינת עם מאמן מצוין. עשינו התאמות, סיימנו את המשחק עם 34 אסיסטים שזה מרשים ביותר. הלך הרוח והאנרגיות זה בעיניי מראה את מי שאנחנו ומי שאנחנו צריכים להיות הלאה. משהו אצלנו השתבש בחמשת המשחקים האחרונים בהם הפסדנו אבל אני שמח שחזרנו להראות את היכולת מלפני הבית העליון”.

חסין סיכם: “אני לא חשבתי שיש אפשרות לבטל את המשחק בגלל ז’יז’יץ’. השופטים דיברו איתנו, רצינו לעשות חימום. אמרתי לשחקנים להיות ממוקדים ומרוכזים במשחק. זה ניצחון ראשון שלי על מכבי, לקח לי הרבה זמן לנצח אותם. הכל מסביב זה נחמד ויפה אבל אני מאוד גאה בקבוצה ובמועדון. זו שנה רביעית שלי ואני מאוד גאה. זה עוד אבן דרך במסע הזה, לבוא ולנצח פה זה משהו מיוחד”.

שחקני הפועל חיפה חוגגים (איציק בלניצקי)שחקני הפועל חיפה חוגגים (איציק בלניצקי)

עמית שמחון, שקבע שיא עונה עם 41 נקודות ומשחק באמת יוצא דופן, אמר בסיום: “זה בטוח המשחק הכי ארוך בקריירה שלי, אנחנו גמורים ומותשים. מקדיש את הניצחון לאחי ז”ל, היום יום הולדת 44 שלו, ניסיתי לקלוע 44 אבל לא הצלחתי. יש מלאך ששומר עליי למעלה. אני רוצה הלהזכיר שהוא גם שיחק כדורסל ונפטר בגיל צעיר (14). הרגשתי שהוא איתי היום על המגרש וככה אני מרגיש כל הקריירה. אני רוצה גם לאחל החלמה מהירה לאנטה, לא קל לראות את זה. אני כמובן מאחל לו לחזור במהרה, לא כיף לראות דברים כאלה”.

עמית שמחון (איציק בלניצקי)עמית שמחון (איציק בלניצקי)

שמחון הוסיף: “ערב הקליעה שלי? זה רק בזכות אחי ששומר עליי מלמעלה. הרגשתי שהוא נמצא איתי היום ושומר עליי. אני פחות רוצה להתייחס למשחק ולדברים המקצועיים ולהחל לאנטה החלמה מהירה. זה טראומה בשבילי לראות את מה שעבר עליו. אני מאחל לו רק בריאות. לעצור את המשחק? אני חושב שזה משהו שקורה בספורט הזה, זה ספורט אלים. כששיחקתי במכבי חיפה קרה לי אותו דבר עם וויל גרייס. זה קשה. אבל העבודה שלנו זה להמשיך, זה קשה אבל זו העבודה שלנו”.

מפחיד: ז'יז'יץ' נופל ומאבד את ההכרה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */