יום שבת, 27.12.2025 שעה 18:09
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

אופיר חיים: אסור לוותר על הספיישל אולימפיקס

מאמן נבחרת הנוער שבנו אובחן עם אוטיזם החל לשחק במכבי ת"א בזכות העמותה שבסכנת סגירה, כפי שנחשף ב-ONE: "התרגשתי עד דמעות כשהוא שם את החולצה"

|
העמותה לא תיסגר? (חגי מיכאלי)
העמותה לא תיסגר? (חגי מיכאלי)

בימים אלה העמותה שמנהלת את פעילות הספיישל אולימפיקס נמצאת במשבר. התקציב שהיא מקבלת מהמדינה זעום, היא מתקשה לגייס כסף מתרומות וההורים חוששים כי הפעילות שלה בדרך להיעצר ואף להיסגר, כפי שפורסם בתחקיר ONE בשבוע שעבר. כעת מאמן נבחרת הנוער בכדורגל, אופיר חיים, נרתם למאבק.

חיים שהעפיל עם הנבחרת לאליפות אירופה לאחרונה, הוא אביו של אור שאובחן עם אוטיזם. בזכות הפעילות של הספיישל אולימפיקס, בנו החל לשחק כדורגל במסגרת מיוחדת במכבי תל אביב, מועדון נעוריו של המאמן, והשתלב בספורט קבוצתי.

“ספיישל אולימפיקס זה דבר כל כך גדול וחזק”, אמר חיים, “אין הרבה דברים שאפשר לעשות עם הילדים. הרבה פעמים אתה מחפש להביא אותם לעשייה ולעשות דברים שיגרמו להם לאושר. כשהבן שלי בא אליי ואמר לי שהוא רוצה להיות שחקן כדורגל כמו אבא, זה היה משהו מדהים בשבילי. מאותו רגע, זה הפך לחלום שלי וזה חלום שהתגשם בזכות ספיישל אולימפיקס. לשמחתי, נפתחנו יותר לשילוב של הילדים האלה וזה חשוב לתת להם את האמצעים להרגיש טוב. הספורט תורם להם המון”.

"זה דבר כל כך גדול וחזק". אופיר חיים (שחר גרוס)"זה דבר כל כך גדול וחזק". אופיר חיים (שחר גרוס)

לדבריו, “הפעילות הזאת חשובה מעבר לעשייה הרגילה ומעבר לניצחון כזה או אחר על המגרש, כי הספורט מפתח אותם ואת היכולות שלהם כבני אדם. כשאני רואה את הבן שלו בועט בכדור, החיוך שיש לו על הפנים זה האושר הכי גדול שיש בעולם הזה. קשה לי להסביר מה אני חווה כשאני רואה אותו מחייך ומרגיש חלק מהספורט הקבוצתי הזה. כשהוא שם את החולצה של מכבי תל אביב, זה היה משהו שריגש אותי עד דמעות”.

הפעילות של עמותת הספיישל אולימפיקס עוזרת מאוד לילדים עם מוגבלות שכלית, התפתחותית ותקשורתית. חיים ציין כי “הילדים לא עושים הרבה ספורט וקשה להזיז אותם. לכן זה דבר מאוד חשוב שהפעילות הזאת תימשך. מעבר לספורט, זה שהם מרגישים חלק ממשהו זה בכלל מדהים. בכל פעם שאור אומר לי ‘אבא תיקח אותי גם להתאמן בכדורגל’, זה הניצחון של הספיישל אולימפיקס, כי הוא רוצה להיות חלק מזה והוא מחכה לזה. ספיישל אולימפיקס זה דבר מאוד חשוב ואסור לוותר על זה”.

ברק בכר מדבר לקראת המשחק מול מכבי ת"א



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */