יום שני, 08.12.2025 שעה 00:24
נ.ב.א 25-26
 מזרח 
85%2277-238720דטרויט פיסטונס
68%2108-226419ניו יורק ניקס
67%2089-215018פילדלפיה 76'
63%2083-225219בוסטון סלטיקס
57%2436-248121אטלנטה הוקס
57%2419-247221קליבלנד קאבלירס
55%2320-233820טורונטו ראפטורס
55%2380-242820מיאמי היט
50%2306-234420אורלנדו מג'יק
44%2179-213918שיקגו בולס
38%2481-239221מילווקי באקס
32%2206-216919שארלוט הורנטס
26%2244-209219ברוקלין נטס
21%2316-212319אינדיאנה פייסרס
11%2302-203018וושינגטון וויזארדס
 מערב 
95%2027-231019אוקלהומה ת'אנדר
78%2109-227718דנבר נאגטס
76%1867-207617יוסטון רוקטס
68%2212-228719מינסוטה טימברוולבס
67%2110-211018לוס אנג'לס לייקרס
67%2062-213218סן אנטוניו ספרס
55%2234-227820גולדן סטייט ווריורס
53%2186-221019פיניקס סאנס
39%2245-217118יוטה ג'אז
38%2408-232821דאלאס מאבריקס
37%2215-213219ממפיס גריזליס
37%2291-226719פורטלנד בלייזרס
32%2317-213919סקרמנטו קינגס
20%2304-219420לוס אנג'לס קליפרס
15%2462-222320ניו אורלינס פליקנס

"האמת", "הניצוץ" והנאחס מלברון: ליל ההכרעות

אינגרם העלה את הפליקנס לפלייאוף וסחט מחמאות, ג'יימס החמיא לטיי לו לפני שהקליפרס התרסקו. באטלנטה מחכים ל-MRI של קאפלה, יאנג מחכה למיאמי

|
שחקני ניו אורלינס בטירוף עם הבאזר (רויטרס)
שחקני ניו אורלינס בטירוף עם הבאזר (רויטרס)

ברנדון אינגרם נתן לפנות בוקר (שבת) הצגה של שחקן שרוצה סוף סוף להיות בפלייאוף. בעונתו השישית בליגה הטובה בעולם, אחרי שבחמש הראשונות הוא לא הגיע לפוסט-סיזן, וכשעונה שלמה על הפרק, אינגרם נתן משחק נהדר של 30 נקודות והוביל את ניו אורלינס לניצחון 101:107 בלוס אנג’לס על הקליפרס, ניצחון ששלח את הפליקנס לסדרה בסיבוב הראשון מול פיניקס ואת הקליפרס הביתה, אחרי עונה סופר-פצועה וסופר-מאכזבת.

הפליקנס סומנו כאנדרדוג לפני המשחק, אבל אז פול ג’ורג’ נכנס לפרוטוקול הקורונה, מה שטרף את הקלפים. אינגרם להט ברבע הראשון עם 16 נקודות והוביל את קבוצתו ליתרון שיא בן 16 נקודות ברבע השני, אבל גם ללא ג’ורג’, טיי לו עשה את העבודה על הקווים והקבוצה שלו חזרה בגדול עם ריצת 6:34 בסוף הרבע השני ותחילת השלישי, מה שהוביל אותה ליתרון מבטיח של 13 נקודות בתוך הרבע האחרון. אבל המילה האחרונה הייתה של אינגרם, של המאמן הרוקי שלו ווילי גרין, ושל חברו הרוקי טריי מרפי.

מרפי קלע שלוש שלשות ברבע האחרון, אינגרם סיפק כמה סלים חשובים וגרין עשה את ההתאמות מול השינויים של לו, ובסיום האדומים מהביג איזי חגגו העפלה לפלייאוף. כוכב הערב אינגרם אמר בסיום: “החבר’ה נתנו מעצמם יותר. טריי מרפי היה גדול ברבע האחרון, לקח ריבאונדים בהגנה, צלף שלשות. אנחנו נצטרך את זה ממנו כשנמשיך. לארי נאנס נכנס והיה ממש ממש טוב בצבע. היינו צריכים משהו מכל אחד היום”. 

לארי נאנס גלארי נאנס ג'וניור ויונאס ואלנצ'יונאס חוגגים עלייה לפלייאוף (רויטרס)

גרין אמר שאינגרם היה בפוקוס מרגע שהקבוצה יצאה מניו אורלינס: “ברנדון אינגרם הוא האמת. הוא פשוט הביא את זה. היה לו את המבט הזה בעיניים מהרגע שעלינו על המטוס. גם באימון הקליעות הוא היה מפוקס. הוא חיכה לרגע הזה, לסוג הזה של הרגע”.

גם סי ג’יי מקולום, שהגיע באמצע העונה בפורטלנד אחרי שמונה שנים ברצף בהן הוא הגיע לפלייאוף ושמר על הרצף, החמיא לכוכב של הפליקנס: “הוא שחקן מיוחד. אני משחק לידו ואני שמח מזה, אבל בעיקר אני שמח שהעולם זוכה לראות מי הוא באמת. אני חושב שלפעמים, אם אתה לא מגיע לפלייאוף אנשים שוכחים ממך או מזלזלים בכישרון שלך. עכשיו הוא זוכה לשחק בבמה הגדולה ביותר. הוא הראה הלילה כמה הוא שחקן גדול”.

אינגרם מול הקליפרס (רויטרס)אינגרם מול הקליפרס (רויטרס)

בחזרה לגרין, מאמן שנה ראשונה ב-NBA, שפגש מולו את טיי לו שנחשב לאחד המאמנים הטובים בליגה, ויצא המנצח בסיום. אחרי המשחק הוא התייחס להתמודדות מול לו: “הוא עשה התאמות. הוא הוציא את הגבוהים שלו. היינו צריכים להתאים את עצמנו אליהם. זה לא עבד לנו. הכנסנו חזרה את הגבוהים שלנו. גם זה לא עבד. אז זרקנו חיצים למטרה בניסיון להבין איך אנחנו יכולים ליצור מצב בו נשחק טוב בשני צדי המגרש”.

והיה גם מי שהחמיא למאמן – טריי מרפי, שהצטיין בעצמו כאמור ברבע האחרון, סיפר מה הדליק בו את האש – נאום של מאמנו בהפסקה שלפני הרבע האחרון: “זה היה צד שונה של ווילי שלא ראיתי, אם לומר בכנות. הוא היה בשיא הלהט. רוב הזמן הוא עם הרגליים על הקרקע, אבל הוא ממש ‘נדלק’ וזה נכנס בנו. אני חושב שזה נתן לנו את הניצוץ ברבע האחרון. בסופו של יום, לא רצינו שהעונה שלנו תיגמר. רצינו להמשיך לשחק ואין ספק שהוא הוביל את זה”.

מנגד הקליפרס, שהתמודדו עם עונה קשה מבחינת פציעות במסגרתה אחד משני הכוכבים הגדולים שלהם, קוואי לנארד, החמיץ את כל העונה ואילו הכוכב השני, פול ג’ורג’, החמיץ את רובה (שיחק ב-32 משחקים מתוך 84), סיימו עונה עם תחושה קשה מול הקהל הביתי, אבל עם תקווה לעתיד.

קוואי לנארד צופה מהספסל בקבוצה שלו מודחת מהפלייאוף (רויטרס)קוואי לנארד צופה מהספסל בקבוצה שלו מודחת מהפלייאוף (רויטרס)

טיי לו שם את ההדחה מאחוריו והוא כבר עם הפנים לעונה הבאה: “אנחנו נקבל את החבר’ה המרכזיים שלנו חזרה. אנחנו יכולים להיות מסוכנים. בריאות זה חלק מזה. אנחנו צריכים להישאר בריאים ולהמשיך לעבוד. כשנקבל חזרה את קוואי, אחד מחמשת השחקנים הטובים בליגה, ואת פול ג’ורג’, שהוא אולסטאר, הקבוצה תשתנה מקצה לקצה. שחקנים שלקחו תפקיד גדול יותר העונה, שלא היו מעולם בעמדה כזו בעבר, יכולים ליפול חזרה לתפקידים המקוריים שלהם. אנחנו יכולים להיות מאוד שונים אם שני החבר’ה האלה יחזרו ויהיו בריאים. אנחנו יכולים להיות מיוחדים”.

אגב, ברשתות החברתיות מי שנעקץ רבות היה דווקא לברון ג’יימס, שמעריך מאוד את טיי לו. אחרי המהפך הגדול של הקליפרס וכשהם הובילו ב-13 הפררש ברבע השאחרון, קינג ג’יימס צייץ ע טיי לו: “פשוט המאמן הטוב בליגה. תתווכחו עם הילדים שלכם, לא איתי”. מאותו רגע, הקליפרס התרסקו והם יראו את הפלייאוף מהבית, בדיוק כמו לברון. ברשתות הזכירו ציוצי עבר דומים של לברון בהם הוא ניחס את חבריו (כמו המחמאות שלו לכריס פול כשפיניקס היו ביתרון 0:2 בסדרת הגמר בשנה שעברה).

באטלנטה מחכים ל-MRI של קאפלה, יאנג: “הייתי צריך להישאר אגרסיבי”

ובקצה השני של ארצות הברית, אטלנטה, שהגיעה בשנה שעברה עד לגמר המזרח, העפילה לפלייאוף במזרח אחרי ניצחון חוץ על קליבלנד, שהקבוצה השיגה בזכות הכוכב הגדול שלה, טריי יאנג, שלהט עם 38 נקודות, כולל 32 במחצית השנייה אחרי מחצית ראשונה חלשה של 6 נקודות באחוזים רעים מהשדה. 

מאמן ההוקס נייט מקמילן אמר בסיום: “הקבוצה הזו בנויה עבור רגעים כאלה. לטריי יש המון ביטחון במשחק שלו, ביכולת שלו, והוא המשיך להאמין. לא ראיתי שום פאניקה במשחק שלו. הוא עלה למחצית השנייה והמשיך להיות אגרסיבי. הזריקות שלו התחילו להיכנס, אותן זריקות שהוא לקח במחצית הראשונה, הן התחילו להיכנס בחצי השני”. 

טריי יאנג מנופף לשלום לאוהדי קליבלנד, שיראו את הפלייאוף מהבית (רויטרס)טריי יאנג מנופף לשלום לאוהדי קליבלנד, שיראו את הפלייאוף מהבית (רויטרס)

יאנג עצמו אמר: “בתחילת המשחק הם קראו כמה מהלכים ועשו חילופי שמירות ואני ניסיתי להכניס את החברים שלי לעניינים. החטאתי כמה זריקות, אבל הייתי צריך להישאר אגרסיבי, וזה מה שעשיתי במחצית השנייה. פשוט עשינו מה שצריך לעשות. לקבוצה שניצחנו הלילה לגמרי הגיע מקום בפלייאוף, אבל העונה הזאת מאוד קשה והם לא הצליחו לעשות את זה. זה רק מעיד על הקבוצה שלנו שהמשכנו להילחם”.

יאנג שקלע את 32 הנקודות שלו בחצי השני עם שני רבעים של 16 נקודות, סיים גם עם תשעה אסיסטים וללא איבוד במחצית שנייה כמעט מושלמת. הוא קלע או מסר אסיסט ב-43 מ-56 הנקודות של קבוצתו בחצי השני, כך שהוא ייצר לבד יותר נקודות מכל הנקודות של קליבלנד בחצי השני – ליריבה היו רק 40 כאלה.

על המפגש מול מיאמי אמר הכוכב של ההוקס: “הכל עבד להם העונה, וגם הייתה להם קצת יותר מנוחה משלנו הייתה, אנחנו חייבים להיות מוכנים. אנחנו יודעים שהקהל יהיה משוגע ואווירה תהיה כיפית”

טריי יאנג חוגג בקליבלנד (רויטרס)טריי יאנג חוגג בקליבלנד (רויטרס)

אטלנטה התמודדה בגבורה עם פציעה של הסנטר קלינטנ קאפלה בברך ברבע השני, כשהסנטר של קליבלנד אוון מובלי נפל ופגע בברכו. קאפלה היה צריך סיוע לרדת מהמגרש לחדר ההלבשה ולא ברור אם הוא יוכל לשחק מול מיאמי.  באטלנטה יש אופטימיות זהירה שלא מדובר בנזק משמעותי לברך של הסנטר, אבל המועדון סירבו לתת עדכונים לפני בדיקת MRI שיעבור קאפלה במהלך היום.

מן הצד השני מאמן קליבלנד ביקרסטאף אמר בסיום: זו העונה הכי כיפית שהייתה לי מאז שאני ב-NBA. זו קבוצת האנשים הכי מיוחדת שהייתי סביבה. לא הייתי יחד עם חבורת אנשים שכל-כך אכפת לה אחד מהשני ושאכפת לה מהקבוצה יותר משאכפת לה מפרסים או מהישגים אישיים. כל מה שהם עשו כל העונה היה עבור טובת הקבוצה. זה דבר מיוחד להיות חלק ממנו ואני מודה על זה ומעריך את זה”. 

גארלנד, לברט, לאב ומובלי מאוכזבים (רויטרס)גארלנד, לברט, לאב ומובלי מאוכזבים (רויטרס)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */