הקטלונים נראו כמו הצל של עצמם והפסידו 3:2 לפרנקפורט, שחגגה עם צמד של קוסטיץ' ושער של בורה כל הדרך לחצי גמר המפעל. בוסקטס ודפאיי צימקו בסיום

את זה היה קשה לחזות. אחרי 15 משחקים רצופים ללא הפסד וכהיא פייבוריטית ברורה, ברצלונה ספגה 3:2 כואב במיוחד מפרנקפורט הערב (חמישי) בקאמפ נואו, והודחה מהליגה האירופית כבר בשלב רבע הגמר אחרי 4:3 בסיכום שני המשחקים.
המפגש בקטלוניה נפתח בסערה וכבר אחרי שלוש דקות אריק גארסיה ביצע עבירה טיפשית ברחבה כשהכשיל את ייספר לינדסטרום, והשופט הורה על פנדל לגרמנים. פיליפ קוסטיץ’ ניגש לבעוט מהנקודה הלבנה ובקלילות הכניע את מארק אנדרה טר שטגן בדרך ליתרון המפתיע.
החניכים של צ’אבי הרבו לאיים על השער של קווין טראפ, אך לא הצליחו להגיע להזדמנות משמעותית, ובדקה ה-36 נענשו על כך. קוסטיץ’, שכבש את השער הראשון, מסר לרפאל סנטוס בורה, ששלח בעיטה אדירה לחיבורים של טר שטגן בדרך ל-0:2 המדהים של האורחת. בורה הקולומביאני עשה מחווה לזכרו של של פרדי רינקון, שהלך לעולמו, אחרי השער שכבש.


בארסה חלמה על לחזור למשחק במחצית השנייה, אבל מציאות לחוד וחלומות לחוד. בדקה ה-67 קוסטיץ’, גיבור המשחק, השלים צמד חלומי והעלה את קבוצתו ל-0:3 מדהים באצטדיון הקטלוני. אחרי השער השלישי החניכים של צ’אבי נראו אבודים ומאוכזבים, אך בתוספת הזמן הם עוד ניסו לחזור, כשסרחיו בוסקטס (90+1) וממפיס דפאיי (פנדל, 90+11) צימקו ל-3:2, אבל זה היה מאוחר מידי. בנוסף איבן אדיקה הורחק בשל העבירה שגרמה לבעיטת העונשין מ-11 מטר, אך זה כמובן לא השפיע על התוצאה הסופית.
ברצלונה תסיים עוד עונה מאכזבת מבחינתה ללא תואר אירופי, שכן אחרי ההדחה מליגת האלופות המטרה של צ’אבי וחניכיו הייתה זכייה בליגה האירופית, דבר שכאמור כבר לא יקרה. מן העבר השני, פרנקפורט, שנמצאת במקום התשיעי בבונדסליגה, הפתיעה רבים מחובבי הכדורגל ברחבי העולם ותקווה להמשיך במסע הקסם שלה במפעל בחצי הגמר, בו היא תפגוש את ווסטהאם.