יצאה מהמרוץ? ב"ש חילצה רק 2:2 מהפועל ת"א

שער מאוחר של בריירו (85) סידר לברדה נקודה, אך מכבי חיפה יכולה להגדיל את הפער ל-9 נקודות. חטואל פתח, פלומין הפך זמנית בצמד במשחק בקצב נפלא

יצאה מהמרוץ? ב"ש חילצה רק 2:2 מהפועל ת"א

האם אפשר להגיד שזה נגמר? ככל הנראה שנצטרך לחכות למפגש הענק מחר בין מכבי תל אביב למכבי חיפה, אך ה-2:2 שסחטה הפועל באר שבע הערב (ראשון) מהפועל תל אביב עלול לא להספיק לה ולהוציא אותה ממאבק האליפות במידה והאלופה תנצח את מחזיקת הגביע. יחד עם זאת, זה היה יכול להסתיים הרבה יותר גרוע כאשר שער שוויון מאוחר של מריאנו בריירו בדקה ה-85 חילץ נקודה במשחק רב אירועים עם קצב מסחרר.

המחצית הראשונה הייתה פשוט נהדרת. המשחק נפתח בקצב מסחרר והתקפות מצד שתי הקבוצות, כאשר שחקניו של קובי רפואה היה דווקא אלו שהיו קרובים לעלות ראשונים על לוח התוצאות כבר בדקה השלישית מנגיחה חזקה של דן איינבינדר, שנעצר אצל עומרי גלזר בשער המארחת. מי שלא כובש סופג? כנראה. שלוש דקות מאוחר יותר, הפועל באר שבע עלתה ליתרון משער של רותם חטואל שדייק לרשת בבעיטה חלשה אך מדויקת.

האורחת מתל אביב הייתה עדיפה במחצית הראשונה וגם הגיעה למצבים המסוכנים יותר, כשהם סבלו מחוסר מזל של שלומי אזולאי החלוץ שבעט לקורה. מנגד, בדקה ה-43, הדרומיים כמעט הכפילו את היתרון וכבר חשבו שעשו זאת לאחר שסתיו למקין כבש שער עצמי לאחר מבצע אישי מצוין של רותם חטואל, אך השער נפסל לאחר בדיקה חוזרת ב-VAR בעקבות עבירה על פרדי פלומין באותו המהלך.

מריאנו בריירו חוגג (ראובן שוורץ)מריאנו בריירו חוגג (ראובן שוורץ)

המחצית השנייה נפתחה בסערה ובדיוק כמו שהתחיל המשחק, כאשר הפועל ת”א השיגה את השוויון משער של פלומין בדקה ה-48. חלוץ הרכש הלוהט של קובי רפואה ללא עצר ובדקה ה-56 ניצל מסירה מצוינת של שלומי אזולאי הקשר והפך ל-1:2 עבור הקבוצה מתל אביב במהפך מוצדק. למרות זאת, החילופים שביצע רפואה ויציאתם של פרדי פלומין ושלומי אזולאי הקשר והחלוץ מעט פגעו בהפועל ת”א שהורידה בהמשך מעט את הקצב ונענשה על כך. כאמור, בדקה ה-85, מראינו בריירו נגח מעומק רחבת הפועל ת”א פנימה והשיג נקודה דרמטית לב”ש.

שחקניו של אליניב ברדה יקוו לניצחון של מכבי תל אביב במשחק הכי גדול של הכדורגל הישראלי, בעוד שהפועל תל אביב מצאה את עצמה לשלבים ארוכים במשחק כבר במקום הרביעי אך בסיום מצאה את עצמה במקום השישי. ראוי לציין כי שתי הקבוצות ערכו כבוד בצורה מרגשת ל-14 הנרצחים בגל הטרור האחרון עם דקה של מחיאות כפיים בדקה ה-14. אוהדי הפועל תל אביב הרימו שלטים לזכרו של תומר מורד ז”ל שאהד את הקבוצה, כאשר גם השחקנים חגגו את אחד מהשערים עם חולצה עם שמו.

שחקני הפועל תל אביב עורכים כבוד לתומר מורד ז"ל (ראובן שוורץ)שחקני הפועל תל אביב עורכים כבוד לתומר מורד ז"ל (ראובן שוורץ)