יום שבת, 06.12.2025 שעה 12:35
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

"הישארות? מראש המשימה הייתה מאתגרת"

קלינגר לקראת המשחק של מכבי פ"ת מול אשדוד בשבת: "המאבק יהיה בין ארבע קבוצות, רוצה שהשחקנים יהיו רגועים". תומר לוי: "יש לחץ, זה כמו גמר גביע"

|
יחזור לנצח? ניר קלינגר (ניסן עייש)
יחזור לנצח? ניר קלינגר (ניסן עייש)

הניצחון הקודם של מכבי פ"ת היה על אשדוד - 3:4 לפני חודש - ובשבת (17:30) היא תנסה לשחזר את זה בפלייאוף התחתון כדי לא להסתבך עוד יותר. המלאבסים לא ניצחו בשלושת המשחקים האחרונים שלהם והם נמצאים מתחת לקו האדום כשברור להם שזה הזמן להתעורר לפני שיהיה מאוחר מדי.

"המשימה הייתה מאתגרת מלכתחילה ותהיה מאתגרת עד הסוף", אמר מאמן מכבי פ"ת, ניר קלינגר, "יש דברים מסביב שיכולים להפריע, אבל אנחנו לא נותנים לזה לזלוג, אנחנו מתעסקים בצד המקצועי ולא במסביב. יצאנו בתחושת פספוס משני המשחקים האחרונים, אבל אנחנו לא מתעסקים במה היה, אלא קדימה. בתקופה כזאת צריך לחשוב חיובי ולחזק את השחקנים".

האם ניצחון יסבך את אשדוד? ״אנחנו לא עושים את החשבונות האלה וצריכים לדאוג לעצמנו", אמר קלינגר, "בסופו של דבר, בגלל פערי הנקודות, המאבק יהיה בין ארבע קבוצות. בדרך כלל ההכרעה על ההישרדות מושגת במשחקי ראש בראש, אבל אין לדעת מה יהיה״.

הניצחון הקודם של מכבי פ"ת היה על אשדוד (ראובן שוורץ)הניצחון הקודם של מכבי פ"ת היה על אשדוד (ראובן שוורץ)

קלינגר דיבר גם על המפגש הקודם מול אשדוד: "יש מפתחות מקצועיים כדי לנצח שוב. אנחנו תמיד מתחשבים ביריבה ובונים את הטקטיקה גם על פי היריבה. אשדוד משחקת במערכים שונים ונצטרך להתאים את עצמנו, אבל אנחנו מגיעים מוכנים ורואים את זה. לצערי, בשני המשחקים האחרונים היו לנו את ההזדמנויות לגמור את המשחק ולא עשינו את זה. אני רוצה שהשחקנים יהיו יותר חדים, מפוקסים ורגועים. הקבוצה התייצבה, אבל זה לא מספיק כרגע״.

המגן הימני תומר לוי הוסיף: ״בכל התקופה האחרונה יש הרבה לחץ ומאבקי תחתית, זה לא משהו שהוא פשוט. השחקנים מבינים ויודעים את זה, עושים את ההתאמות המקצועיות ויש תכונה לקראת המשחק. זו אבן דרך לקראת סיום העונה וכל משחק הוא קריטי וכמו גמר גביע. אנחנו עושים את המקסימום ומקווים שזה יבוא לידי ביטוי בתוצאות״.

לוי דיבר גם על היכולת לאחרונה: "כשאתה נמצא בקלחת הזאת יש הרבה לחץ. אחרי הניצחון באשדוד, הרגשנו טוב ורצינו לייצר המשכיות ולקחת את המומנטום הזה איתנו. היו המון הזדמנויות להשיג הכרעה בשני המשחקים האחרונים, אבל נרים את הראש ויש עוד חמישה משחקים של להיות או לחדול״.

אז מה המפתחות? ״צריך להביא אופי קשוח ולהיות חזקים בראש", אמר המגן, "צריך הרבה אנרגיות חיוביות וזה משהו שאנחנו מדברים עליו בינינו. אחד הדברים שכן יכולים לעשות את ההבדל זה להתעסק בצד המקצועי וגם להישאר ביחד גם ברגעים פחות טובים״.

בכר:"הבאנו את הניצחון הזה בכח"



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */