יום שני, 02.03.2026 שעה 18:39
ליגת העל Winner 25-26
5523-5424הפועל ב"ש1
5127-5624בית"ר ירושלים2
4628-5024מכבי ת"א3
4526-4424הפועל ת"א4
3925-4624מכבי חיפה5
3535-4024הפועל פ"ת6
3153-4224מכבי נתניה7
2933-2524בני סכנין8
2649-3024עירוני טבריה9
2442-3424עירוני ק"ש10
2440-3024הפועל חיפה11
2347-3024מ.ס אשדוד12
2035-2224הפועל ירושלים13
1157-1724מכבי בני ריינה14

סגל: צריך להשעות את גרינפלד עד הודעה חדשה

בעלי נתניה אחרי תצוגת השיפוט: "כל משחק שלו מתחיל בחשבונאות אין סופית, צריכים לפתוח לכולם את השיח בתוך ה-VAR ובין ה-VAR לשופט ולבצע פוליגרף"

|
אוראל גרינפלד ואייל סגל (רדאד ג'בארה)
אוראל גרינפלד ואייל סגל (רדאד ג'בארה)

אייל סגל, הבעלים של מכבי נתניה, לא נשאר אדיש לתצוגת השיפוט של אוראל גרינפלד במשחק העונה בסמי עופר בין מכבי חיפה להפועל באר שבע, בו הרחיק השופט את דנילו אספרייה בהחלטה שבוועדה המקצועית לא הסכימו עמה. יחד עם זאת, סגל כתב פוסט שמתייחס בפירוט לדעותיו על השיפוט בכדורגל – והשיפוט עצמו הוא לא בהכרח הבעיה המרכזית מבחינתו.

“אוהדי כדורגל מגיעים כל שבת לאצטדיונים על מנת ליהנות משחקנים וקבוצות אהודות וממש לא מהשופט, שהצלחתו הגדולה תהיה, בהיותו לא מורגש. הענשת השופט במשחק המרכזי אתמול על הרחקת אספרייה, תהיה גניבת דעת והתעלמות בוטה של הבעיה המרכזית”, כתב סגל.

“הבעיות אתמול, כמו כל משחק בניהולו, מתחילות ונגמרות בחשבונאות אינסופית, כדוגמת אירוע עצירת פלאניץ’ בגופו (תארו לכם שזה היה בני לם...) או חלוקה/אי חלוקת צהובים בלי קשר לחומרת המקרה. על אירועי אתמול ועל התנהלותו מאז "נמשח למלוכה" הוא חייב להיות מושעה עד להודעה חדשה, בדיוק כמו עוד מספר שופטים בישראל שמשוכנעים שאין עוד איש מלבדם ובהתנהלותם פוגעים במרבית חבריהם ובענף כולו”, הוסיף.

שחקני הפועל באר שבע (רדאד גשחקני הפועל באר שבע (רדאד ג'בארה)

“זה לא נגמר בשופטי המשחק, זה מגיע לעמדות ה-VAR ולוועדות המקצועיות, שמייצרות ומפרסמות/לא מפרסמות דו"חות על פי פוליטיקה פנימית או חיצונית ולא בצורה שיטתית ועובדתית. שבוע אחרי שבוע נפסלים (או מאושרים) שערים, על ידי מערכות הווידאו או הצוותים במגרש, כשבאותם אירועים במשחקים אחרים, ההחלטות הסופיות הפוכות.

כדרך, בנתניה לא מבקרים שיפוט או שופטים לאחר מעשה, בפועל זה מונע מאירועים חריגים במשחקי הקבוצה להתייחסות בוועדה המקצועית (ראו את הקליפ המצורף). וכשהתקשורת לא מקיימת דיון, באיגוד מחרישים. בחרתי להתייחס למשחק אתמול שלא משפיע בשום צורה על מכבי נתניה, כי ההתנהלות במהלכו ואחריו, חושפת את הבטן הרכה שעיקרה, חוסר שקיפות מוחלט שהופך לחוסר אמון של בעלי המועדונים שמשקיעים ממיטב ומירב כספם (כולל ב-VAR ותקציב איגוד השופטים) בחלק מאותם פוסקים שמכריעים גורלות.

זה הזמן לעשות מעשה, אחד מיידי והאחר בטווח נראה לעין. המיידי, שקיפות מלאה בפתיחת השיח בתוך ה-VAR ובין ה-VAR לשופטים לאוזני כל כרשת פתוחה. ולאפשר להקשיב (לאחר מעשה) לשיח בין שופטי המשחק במהלכו. ובטווח נראה לעין, בניית סגל מקצועני של שופטים שיעבדו במשרה מלאה, תמורת שכר ראוי ומכבד, תוך כדי שקיפות יום יומית שתיבחן בבדיקות "פוליגרף", שיאפשרו לכולנו לבטוח בשיקולי ההחלטה”, סיכם.

בכר:"הבאנו את הניצחון הזה בכח"



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */