יום שבת, 06.12.2025 שעה 13:14
ליגה ספרדית 25-26
3717-4215ברצלונה1
3613-3215ריאל מדריד2
3213-2914ויאריאל3
3114-2815אתלטיקו מדריד4
2414-2214בטיס5
2416-1814אספניול6
2015-1314חטאפה7
2020-1415אתלטיק בילבאו8
1715-1314ראיו וייקאנו9
1621-1914ריאל סוסיאדד10
1617-1514אלצ'ה11
1619-1614סלטה ויגו12
1623-1914סביליה13
1515-1214אלאבס14
1422-1515מיורקה15
1422-1314ולנסיה16
1218-1214אוססונה17
1226-1314ג'ירונה18
1022-715אוביידו19
926-1614לבאנטה20

מי צריך את הולאנד? לברצלונה יש גיבור על בחוד

אובמיאנג בא בחינם - והזכיר למה הברנבאו כונה פעם "מגרש האימון של בארסה", כולל סתימת פיות והפיכה לסופר סאייה. וגם: הכתם של ריאל והשיא של צ'אבי

|
פייר אמריק אובמיאנג (La Liga)
פייר אמריק אובמיאנג (La Liga)

בעשור הקודם עם ליאו מסי, צ’אבי וכוכבים נוספים בשיאם, אצטדיון הסנטיאגו ברנבאו נקרא לא אחת “מגרש האימונים של ברצלונה”. ביום ראשון קיבלנו תזכורת לא צפויה לכך, תצוגת כדורגל, טיקי טאקה ודומיננטיות, רק הפעם עם צ’אבי כמנצח התזמורת על הקווים. ה-0:4 ייכנס לספרי ההיסטוריה כאחת מהתבוסות הגדולות ביותר בקלאסיקו, ולאור יחסי הכוחות והתוצאות במפגשים האחרונים, אולי גם התבוסה הגדולה ביותר, לפחות במילניום הנוכחי.

צ’אבי-בול וסופר סאייה

השינוי שצ’אבי עשה בברצלונה מהרגע שהגיע בלתי נתפס. נכון, הוא קיבל חיזוק (שהתברר כמשמעותי מאוד, אגב) בינואר ושחקנים שלא היו לרונאלד קומאן בקיץ, אבל הדרך שבה הקבוצה משחקת, העובדה שהשחקנים חוגגים כמו אחרוני האוהדים אחרי ניצחונות גדולים ובעיקר הכדורגל השמח, הרביעיות, הלסגור את המשחק מוקדם, כל מה שאפיין את בארסה הגדולה של פפ גווארדיולה חוזר עם שחקנים הרבה פחות נוצצים, אבל לחלקם פוטנציאל להפוך לגדולים ביותר בעולם בשנים הקרובות.

כשמדברים על שחקנים לא כל כך נוצצים על הנייר שנמצאים בסגל של ברצלונה, אי אפשר שלא לחשוב על פייר אמריק אובמיאנג. הוא הגיע כאופציה ב’ לאלברו מוראטה בסיום חלון ההעברות של ינואר, החתמתו מארסנל הפתיעה רבים אחרי שמיעט לשחק אצלה (לא שיחק בכלל בחודשיים שקדמו להגעתו לספרד) ועשה בעיות משמעת, אבל בדיוק כמו שעשה בסיום הקלאסיקו, הגאבונזי סתם פיות מהרגע שכף רגלו דרכה על הדשא בקאמפ נואו, עם תשעה שערים ב-11 משחקיו הראשונים, נתון לא פחות ממרשים.

בקלאסיקו אובמיאנג הרבה שהוא בדיוק מה שהיה חסר לבארסה – חלוץ שפיץ עם טכניקה טובה, יכולת ללחוץ היטב ובעיקר יכולת לשים את הכדור ברשת, ובאיזו קלאסה. החלוץ חגג בצורה ייחודית עם כדור של דרגון בול והסביר: “זה כדור שאפשר לבקש ממנו משאלה, אני ביקשתי לנצח ולהקדיש שער לסבא וסבתא שלי שמתו”. מי שעזר לאובמיאנג הוא חברו הקרוב והמקעקע שלו, אלחנדרו ניקולאס, שחיכה לו אחרי השער השני, מסר לו את הכדור הקטן אחרי שהתגנב בין אוהדי ריאל ובעצם נתן את האסיסט לחגיגה האייקונית.

בצל השמועות על צירופו האפשרי של ארלינג הולאנד, שלמרבה ההפתעה דווקא פחתו בתקופה האחרונה, אובמיאנג שהסכים להקריב כסף כדי להגיע התפוצץ מהשנייה הראשונה והשיטה נראית מתאימה לו כמו כפפה ליד. צ’אבי כבר הספיק לקרוא לו “מתנה משמיים” והפרשנים בספרד בטוחים: האפשרות שהנורבגי יגיע בכלל לא מטרידה את ‘אובה’, שרואה את עצמו כמישהו שיכול להוביל את ההתקפה של בארסה בשנים הבאות. אז אולי בכלל לא צריך את הולאנד?

סופר סאייה פייר אמריק אובמיאנג והכדור. רגע שבברצלונה לא ישכחו עוד זמן רב (האתר הרשמי של ברצלונה)סופר סאייה פייר אמריק אובמיאנג והכדור. רגע שבברצלונה לא ישכחו עוד זמן רב (האתר הרשמי של ברצלונה)

האליפות לא בסכנה, בינתיים

אחרי שדובר בחודשים האחרונים על אפשרות לפער שיא בין ריאל מדריד לברצלונה בסיום העונה, ‘אפקט צ’אבי’ בדרך לצמצום הפער בצמרת לחד ספרתי, ואולי גם לסגנות. אז אליפות בפער היסטורי לא תהיה, אבל קרלו אנצ’לוטי צריך לכל הפחות לדאוג שתהיה אליפות. כמו שאמר בעצמו, הוא הפסיד כבר גמר צ’מפיונס ביתרון 0:3 ואם יאבד גם את לה ליגה ביתרון נקודות כה מבטיח, יאבד בוודאות גם את משרתו.

השחקנים של ריאל שיחקו במדים שחורים, שסימלו את ההופעה השחורה ביותר שלהם בשנים האחרונות, ועוד בבית. דיווחים צצו בספרד על כך שהשחקנים “לא הבינו” מה אנצ’לוטי רצה מהם בתדרוך בהפסקה, בוודאי משהו שאמור להדאיג לקראת ההמשך. קארים בנזמה לא שיחק ורק הדגיש את התלות האדירה בו, מה שגם גרם לפלורנטינו פרס להבין – כדאי שיהיה עוד שחקן שפיץ חזק, כדאי להביא עכשיו את הולאנד.

חד צדדי: צפו בארבעת השערים של בארסה

חמסה חמסה חמסה

אתלטיקו מדריד הישנה והמוכרת חזרה. ניצחון 0:1 קטן-גדול של הקולצ’ונרוס בדרבי הקטן מול ראיו וייקאנו קבע חמישה ניצחונות ליגה רצופים ושם את האלופה חזק במאבק על המקום השני של סביליה המתדרדרת. הפעם הקפטן קוקה היה האיש שהכריע ודייגו סימאונה יכול להתחיל לאותת למנצ’סטר סיטי שלא צפוי לה טיול בדרך לחצי גמר ליגת האלופות. אם זו הייתה היכולת גם בתחילת העונה, ובעיקר התוצאות, היינו רואים מאבק קצת יותר צמוד על אליפות ספרד העונה. עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

אתלטיקו ניצחה בדרבי הקטן ועקפה את בארסה

המספרים של המחזור, בקטנה

# צ’אבי הוא האדם היחיד בהיסטוריה שניצח בסנטיאגו ברנבאו גם כשחקן וגם כמאמן בהפרש של ארבעה שערים או יותר.

# חמשת המשחקים האחרונים של בארסה בסנטיאגו ברנבאו מול ריאל מדריד כשזו הוליכה את הטבלה הסתיימו כולם בניצחונות: 0:2 ב-2010, 1:3 ב-2011, 3:4 ב-2014, 2:3 ב-2017 ו-0:4 ב-2022.

שחקני ברצלונה חוגגים (רויטרס)שחקני ברצלונה חוגגים (רויטרס)

# הנחמה של ריאל מדריד? רק שתי קבוצות בעבר זכו באליפות כשהפסידו משחק ביתי באותה עונה בהפרש של ארבעה שערים – ריאל של 1987/88 (4:0 לאתלטיקו) וריאל של 2002/03 (5:1 למיורקה).

# השחקנים האחרונים שכבשו שבעה שערים בשבעת המשחקים הראשונים שלהם בלה ליגה: אובמיאנג, אנדרה סילבה (2018) וזלאטן איברהימוביץ’ (2009). הגאבונזי הוא גם השחקן השני בלבד שכובש צמד ומבשל בהופעת הבכורה שלו בקלאסיקו. הראשון שעשה זאת היה אלפרדו די סטפאנו באוקטובר 1953.

פייר אמריק אובמיאנג (רויטרס)פייר אמריק אובמיאנג (רויטרס)

# עוד דרך שבה התלות של ריאל בבנזמה באה לידי ביטוי – מאז עונת 2018/19, הקבוצה ניצחה רק ב-45.4% ממשחקי הליגה בלעדיו: חמישה ניצחונות, שלוש תוצאות תיקו ושלושה הפסדים). איתו יש לקבוצה 65.9% הצלחה: 132 משחקים, 87 ניצחונות, 26 תוצאות תיקו ו-19 הפסדים).

# 24 משחקי קלאסיקו התקיימו בברנבאו מאז 2003/04. ברצלונה ניצחה ב-14 מהם (ובשמונה מבלי לספוג), לא רע.

למי כדאי לשים לב? 

גרנאדה התאוששה מהתקופה הרעה שלה ובמשחק עם שני מהפכים גברה 2:3 על אלאבס בקרב התחתית החשוב, שקירב אותה להישארות. הפוטנציאל ההתקפי של האנדלוסים התפוצץ ואחרי מחצית מאופסת קיבלנו חמישה שערים, כולל גול ניצחון של לואיס סוארס (של גרנאדה, כמובן) וכרטיס אדום בדקה ה-95. צפו בדרמה:

2:3 מרתק ומלא תהפוכות לגרנאדה על אלאבס

בואו נראה כמה אתם בעניינים

טבלת הפיצ’יצ’י העדכנית

1 – קארים בנזמה, ריאל מדריד, 22

2 – ויניסיוס ג’וניור, ריאל מדריד, 14

- ראול דה תומאס, אספניול, 14

- אנס אונאל, חטאפה, 14

3 – יאגו אספאס, סלטה ויגו, 13

ולקינוח, ציטוט המחזור

כמו מייקל ג’ורדן אחרי הפרישה הראשונה. ג’רארד פיקה סיכם את הקלאסיקו במשפט (או מילה) בציוץ רגעים ספורים אחרי השריקה האחרונה, שהפך לוויראלי במיוחד: “חזרנו”. קשה שלא להסכים איתו.

משחקי הליגה הספרדית משודרים בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */