יום שישי, 06.12.2024 שעה 01:31
ליגת העל Winner 24-25
277-2312הפועל ב"ש1
2612-2812בית"ר ירושלים2
2610-2212מכבי ת"א3
2313-2712מכבי חיפה4
2015-1712מכבי בני ריינה5
1713-1412הפועל חיפה6
1713-1112עירוני ק"ש7
1415-912בני סכנין8
1217-1412מ.ס אשדוד9
1220-1512הפועל ירושלים10
1222-812מכבי פ"ת11
915-412עירוני טבריה12
822-1312מכבי נתניה13
720-912הפועל חדרה14
לוח משחקים
  • מכבי פ"ת
  • שבת, 07/12, 15:00
  • עירוני ק"ש
  • מ.ס אשדוד
  • שבת, 07/12, 19:30
  • מכבי חיפה
  • הפועל ירושלים
  • ראשון, 08/12, 20:00
  • בני סכנין
  • הפועל חיפה
  • ראשון, 08/12, 20:15
  • מכבי ת"א
  • הפועל חדרה
  • שני, 09/12, 19:45
  • מכבי בני ריינה
  • עירוני טבריה
  • שני, 09/12, 20:00
  • מכבי נתניה
  • הפועל ב"ש
  • שני, 09/12, 20:30
  • בית"ר ירושלים

"רק את ולא אחרת": מכבי ערכה אירוע כבוד לנשים

מחזיקת הגביע, בשיתוף ארגון אחים לסמל ובחסות FILA, ערכה סיור מיוחד וקיימה פאנל על מעמד הנשים בכדורגל לרגל יום האישה. גם שחקני הקבוצה התייצבו

|
פאנל
פאנל "נשים במרכז המגרש" (שחר גרוס)

מכבי תל אביב ערכה הערב (שלישי) אירוע מיוחד לכבוד יום האישה הבינלאומי. האירוע התקיים במרחב החברתי וכלל סיור במקום (מועדון הפוסיקט לשעבר) וגם נערך פאנל בנושא “נשים במרכז המגרש”. הדמות המרכזית באירוע הייתה כמובן שרון תמם, מנכ”לית המועדון, כאשר לצידה ישבו בפאנל עו”ד יעל מרגלית, יועמ”ש המועדון, יונית נקרי עבדי, מנהלת השותפים העסקיים וקרן מכבי ת”א, והאוהדות הבולטות בעמותת אחים לסמל מאיה מור יוסף ופנינה אדלר בק. גם חלק מהשחקנים כיבדו בנוכחותם ואף לקחו חלק בסיור.

שרון תמם, מנכ”לית המועדון דיברה על חשיבותו של היום: ”אני חושבת שהיום הזה עדיין מאוד חשוב. עדיין גם בספורט הישראלי וגם בחברה הישראלית ובאופן כללי בעולם, נשים מתקדמות, אבל עדיין צריכות לעבור כברת דרך כדי להגיע לשוויון. אני חושבת שזה חשוב פעם בשנה מצד אחד לשים לב להתקדמות, ומצד שני לשים לב לעובדה שעדיין לא הגענו לשוויון. במכבי אני חושבת שאנחנו התקדמנו הרבה מאוד”.

פאנל מכבי ת"א לכבוד יום האישה

עוד הוסיפה תמם: “יש הרבה עובדות, והעובדה שאני עומדת פה כמנכ״לית, זה אומר משהו גם על התפיסה של הבעלים, על התפיסה של המועדון, ובעצם להסתכל על המקצועיות ועל התרומה שבן אדם יכול לתת מאשר על המגדר, ואני חושבת שזה ראוי להערכה. היום הזה מבחינתנו הוא חשוב כי קרן מכבי תל אביב, יחד עם אחים לסמל. חשבנו לנכון לעשות משהו שקצת מחבר את התחושה של האוהדים למה שקרה עד לא מזמן ומה אפשר לעשות אחרת, וקצת לדבר על מה זה אישה בכדורגל ומה זה אישה בישראל בימינו”.

שרון תמם (שחר גרוס)שרון תמם (שחר גרוס)

כאמור, האירוע התקיים במרחב החברתי, איפה שהיה פעיל בעבר מועדון החשפנות “הפוסיקט”. כיום, המקום שהפך לסמל למאבק בזנות, ניצול והחפצת נשים, פועל כסוג של מוזאון, ומעביר סיורים המנסים לתת מושג על מה שהיה שם, ועל מה שעברו אותן נשים.

דניאל טננבאום, שוער מכבי תל אביב, עבר את הסיור וסיפר: “אני חושב שזה חשוב, זה משהו שבכל העולם צריכים לדעת ולקבל אחריות, והסיור הזה היה ממש מעניין ולמדתי המון. יש פה כל מיני דברים שקרו פה במקום הזה. אני הסתכלתי, וזה מטורף כל הסיפור של המקום, ואני חושב שזה חשוב שאנשים יסתכלו על זה ושיהיו שינויים, ושבעתיד הכל יסתדר״

דניאל טננבאום ועידן נחמיאס (שחר גרוס)דניאל טננבאום ועידן נחמיאס (שחר גרוס)
מתן חוזז (שחר גרוס)מתן חוזז (שחר גרוס)

על נושא שוויון לנשים בכדורגל אמר השוער: “בעתיד וכל הזמן, הנשים יהיו עם יותר מקום בכדורגל. אנחנו רואים גם אתכם במדיה, גם בכדורגל, יש כל הזמן יותר קהל וזה משתפר כל הזמן. ואני חושב שזה חשוב מאוד, יש מקום לכולנו”. 

מנכ”לית מכבי סיפרה על תחושותיה מהסיור: “זה סיור מאוד קשה. בעצם עוברים על כל החללים, כל מה שהבנות עברו בזמנו, ועל כל הניצול שהיה בנשים שהיו בעמדה חלשה, ואני שמחה מאוד שהמקום הזה נסגר. אני מקווה מאוד שאנחנו מתקרבים לימים שפחות ופחות מקומות כאלה יהיו פה. זה פותח את העיניים, זה סוגר את הלב, וזה גורם לך לחשוב הרבה. ואני חושבת שאנחנו צריכים לעשות כמה שאפשר כדי לעזור לנשים האלה לא להיות פה”.

שרן ייני, דניאל פרץ ומתן חוזז (שחר גרוס)שרן ייני, דניאל פרץ ומתן חוזז (שחר גרוס)

על נושא הסקסיזם בכדורגל בחרה תמם להרחיב: “אני חושבת שבכדורגל עדיין אנחנו חווים סיטואציות שהן פחות נעימות , לפעמים כשיש כל כך הרבה אמוציות ושיש התקהלויות בצורה כזאת, יכולים להיות מצבים שנשים יכולות להרגיש פחות בנוח ואני חושבת שההשתתפות של נשים ביותר ויותר אירועים כאלה, וההסתכלות גם של האוהדים שלנו שהם גברים יכולים לעזור קצת על חשיבה וקבלה והכלה ולשינויים. אני חושבת שבאמת יש פה התקדמות משמעותית ואני מקווה מאוד שנמשיך בדרך הזאת, ובאמת השמיים הם הגבול מכל הבחינות, גם מבחינת הישגים וגם מבחינה חברתית”.

בחלקו השני של האירוע, התקיים פאנל בנושא נשים במרכז המגרש. הנשים בפאנל דיברו על המקום שלהן כנשים בכדורגל, בין אם בתפקידים במועדון ובין אם ביציע. הן דיברו על התחושות השונות כנשים בעולם הזה, על התגובות של גברים ועל השינויים שהחברה עוברת בנושא הזה באופן כללי, ובכדורגל ובמכבי בפרט.

שרון תמם (שחר גרוס)שרון תמם (שחר גרוס)

יונית נקרי עבדי סיפרה על החוויה מהפאנל: “25 שנה אחורה, לא היו לאישה מגוון אפשרויות של עבודה, והכדורגל היה גברי מאוד. היה לי חזון ליצור מעטפת לספורטאים, בניתי תכנית ופניתי למועדון הכי גדול מכבי תל אביב ואמרו לי ‘מחר את מתחילה’. בהתחלה התמודדתי עם תגובות כמו ‘מה את מבינה בכדורגל’ אבל לאחר תקופה מסוימת אנשים הבינו שהם היו צריכים פשוט להבין את השינוי. אני חושבת שאם נשים ימדדו על הכישורים שלהן, אין סיבה שלא תהיה מאמנת אישה”. 

גם יעל מרגלית שיתפה את תחושותיה בנושא: “בתור ילדה אני זוכרת שלא היו המון בנות במגרשים, והיום אני רואה הרבה יותר בנות, זה נהיה הרבה יותר מקובל. גם כעיתונאית בספורט הרגשתי שאני הרבה יתר צריכה להילחם על סקופים וידיעות, ועל כל ידיעה אנשים שואלים איך הבאתי אותה. אבל מאז שאני עורכת דין, אני לא מרגישה הבדל אם הייתי גבר או אישה”.

פאנל "נשים במרכז המגרש" (שחר גרוס)פאנל "נשים במרכז המגרש" (שחר גרוס)

מרגלית המשיכה: “אבל עדיין בכדורגל יש סיטואציות שקורות. סוכן שלא הסכים לנהל איתי מו”מ כי ‘הוא לא מדבר עם נשים על כדורגל’. אין ספק שהתפיסות האלה עדיין קיימות למרות שברור שיש שינוי. היום כבר מקבלים את זה הרבה יותר, אני לא נתקלתי לא בבית דין ולא מאוהדים בהערות סקסיסטיות. אין סיבה שזה לא יהיה אפשרי, אישה יכולה להבין מי חלוץ טוב ומי לא, בדיוק כמו גבר. גם באן בי איי יש כיום כבר מאמנת אישה. אנחנו לא הולכים נגד האוהדים, אנחנו הולכים נגד מי שפוגע בנו ושגורם לפחות נשים להגיע למגרשים”.

קפטן מכבי ת”א, שרן ייני, על הקללות במגרשים: “בתור שחקן, אף פעם לא הבנתי את העניין שמקללים במגרשים. אני גם חושב שכשאני אהיה אוהד אין מצב שאני אקלל. יש משהו אמוציונלי שאנחנו צריכים כן לשלוט. אני כשחקן לא יכול להחזיר לאוהד שמקלל אותי. ואם כולם יתנהגו ככה, אנחנו כחברה נהיה יותר טובים”.

שרן ייני (שחר גרוס)שרן ייני (שחר גרוס)

מאיה מור יוסף, מנהלת פרויקטים וקהילה בעמותת אחים לסמל ומנויה בשער 11, אמרה: “אני הייתי במגרש פעם ראשונה בגיל 19, אחרי שכל הילדות ההורים שלי סירבו בתוקף בגלל שאני בת”.

גם פנינה אדלר בק, פעילה חברתית ומתנדבת בעמותת אחים לסמל, מנויה בשער 8, סיפרה: “היציע הכיר לי את כל החברות הטובות שלי היום. בשנים האחרונות אני חושבת שכמו בכל מקום שיש בו רוב גברי, כן לפעמים נוצרות היתקלויות והתנהגויות לא נעימות, אבל לאו דווקא כי זה מגרש כדורגל זה אלא כי זה מקום גברי”.

יוסי אירני ושרון תמם (ערן לם)יוסי אירני ושרון תמם (ערן לם)
יונית, פנינה, יעל, שרון ומאיה (שחר גרוס)יונית, פנינה, יעל, שרון ומאיה (שחר גרוס)
אסור לפספס
נגןהמאמן החדש של מסי הגיע: מסצ'ראנו במיאמי
המאמן החדש של מסי הגיע: מסצ'ראנו במיאמי
נגןמני ממטרה מנסה לדחוף את השיר שלו בטדי
מני ממטרה מנסה לדחוף את השיר שלו בטדי
נגןהאם זה השער העצמי המגוחך בהיסטוריה?
האם זה השער העצמי המגוחך בהיסטוריה?
נגןשיעור פרטי מרונאלדו: איך לחגוג כמוהו שער
שיעור פרטי מרונאלדו: איך חוגגים אחרי גול
/* LAST / NEXT ROUNDs */