יום שלישי, 23.12.2025 שעה 09:18
ליגה אנגלית 25-26
3910-3117ארסנל1
3716-4117מנצ'סטר סיטי2
3618-2717אסטון וילה3
2917-2917צ'לסי4
2925-2817ליברפול5
2717-1917סנדרלנד6
2628-3117מנצ'סטר יונייטד7
2619-2117קריסטל פאלאס8
2423-2517ברייטון9
2420-1817אברטון10
2322-2317ניוקאסל11
2325-2417ברנטפורד12
2326-2417פולהאם13
2223-2617טוטנהאם14
2229-2617בורנמות'15
1931-2417לידס16
1826-1717נוטינגהאם פורסט17
1335-1917ווסטהאם18
1134-1917ברנלי19
237-917וולבס20

"ממזר, שומר על שקט עם חברייך הבני ז****"

ירמולנקו ומיקולנקו תקפו את קפטן נבחרת רוסיה, דזיובה: "תראו שיש לכם ביצים", החלוץ הגיב: "לא חייב להביע דעה". הנבחרת והמועדונים יוסרו מפיפא 22

|
ארטם דזיובה (רויטרס)
ארטם דזיובה (רויטרס)

הפלישה של רוסיה לאוקראינה ממשיכה לעורר הדים גם בספורט העולמי. בזמן שחלק גדול מהספורטאים בעולם בוחרים לשתוק, כדורגלני נבחרת אוקראינה פועלים באופן נרחב ברשתות החברתיות ומנסים לעורר מודעות למאורעות הקשים המתרחשים במולדתם. היום (רביעי) תקפו בחריפות שניים מהשחקנים הבכירים של נבחרת אוקראינה, אנדריי ירמולנקו ו-ויטאלי מיקולנקו את קפטן נבחרת רוסיה, ארטם דזיובה.

ירמולנקו יצא כנגד חלוצה של זניט סנט פטרסבורג ועקץ אותו על רקע העובדה שב-2020 הודלף סרטון שלו בעל אופי מיני: “אני יודע שחלק מכם אוהבים להראות שיש להם ביצים בפני המצלמה אבל עכשיו הגיע הזמן להראות את זה בחיים האמיתיים. תחי אוקראינה!”.

מיקולנקו תקף את דזיובה בצורה חריפה יותר: “בזמן שאתה, ממזר, שומר על שקט עם החברים הבני ז**** שלך, אזרחים חפים מפשע נהרגים באוקראינה. אתה תהיה נעול במערה שלך למשך שארית חייך ואפילו גרוע מכך, לשארית חיי ילדייך, ואני מאושר מכך שאף אחד לא יסלח לך, ממזרים”. 

אנדריי ירמולנקו (רויטרס)אנדריי ירמולנקו (רויטרס)

דזיובה לא נשאר חייב והגיב לביקורות הקשות בחשבון האינסטגרם שלו: “המלחמה תסתיים אך יחסי האנוש יישארו, ועבור אלו שמודאגים, זה יהיה בלתי אפשרי לחזור אחורה. לא היה בכוונתי להגיב על מה שקרה באוקראינה. זאת לא שאלה של פחד – אני לא מומחה לפוליטיקה וזאת לא חובתי להביע את את עצמי בקשר למה שקורה. למרות זאת, ברור שיש לי את הדעה שלי. אני נגד כל סוג של מלחמה, זה דבר מפחיד. בדומה לכך, אני גם שונא גזענות, אפליה, אגרסיביות ושנאת אדם. לכן, אני לא מבין למה הספורטאים במדינה שלי צריכים לסבול מהסיטואציה הזאת”.

עוד הוסיף החלוץ הרוסי: “בתקופות של קושי, אנשים מראים את המהות שלהם, לפעמים בצורה שלילית, וככה זה. כל כך הרבה רוע יצא החוצה, כל כך הרבה זוהמה נשפכה על הרוסים ללא קשר לרעיונותיהם ולמקצועותיהם. כל זה יוצר עוד יותר שליליות”.

ארטם דזיובה (רויטרס)ארטם דזיובה (רויטרס)

# מאמן נבחרת אוקראינה לשעבר ויש שיגידו השחקן הטוב בכל הזמנים במולדתו, אנדריי שבצ’נקו, שיתף ב’סקיי’: “אני כל כך גאה להיות אוקראיני. זה רגע קשה מאוד למדינה שלי, לאנשים שלי, למשפחה שלי. אמא שלי ואחותי בקייב כרגע ודברים נוראיים קרו שם. אנשים מתים, ילדים מתים, טילים מכוונים לעבר הבתים שלנו. אנחנו צריכים לעצור את המלחמה הזאת, אנחנו צריכים למצוא דרך לעצור את המלחמה הזאת”.

עוד הוסיף שבצ’נקו: “אמא שלי ואחותי, כמו רוב העם האוקראיני, מסרבות לעזוב. הן נשארות להילחם על החופש שלנו, על הנשמה שלנו. אנחנו עם מאוחד, וברגע זה מדינה מאוחדת. יש הרבה עזרה מסביב. משפחות מנסות לחלוק אוכל עם החיילים, לעזור לחיילים. זה אחד הרגעים היותר קשים בהיסטוריה של אוקראינה אבל אנשים באמת מאוחדים, כי אנחנו רוצים חופש ולהגן על הבתים שלנו. יש לנו פליטים, אנחנו צריכים סיוע הומניטרי. אנחנו צריכים תמיכה רפואית, תמיכה במזון. זה מרגיש שאני יכול לעשות הרבה כאן, ואני אעשה”. שבצ’נקו גם פנה לציבור דרך חשבון הטוויטר של קבוצתו לשעבר, מילאן, וקרא להפסקת המלחמה.

# במקרה עצוב אחר מהמלחמה, התברר כי אחד משני הכדורגלנים האוקראינים שנהרגו במהלך המלחמה עם רוסיה, דימיטרי מרטיננקו (25), היה יהודי. השחקן נהרג אמש עם אמו (אביו שרד) לאחר שהצבא הרוסי הפציץ את ביתו בקייב. מרטיננקו היה קשר ששיחק בגוסטומל מליגת החובבים השנייה בקייב והיה מלך שערי קבוצתו בעונה שעברה.

מרטיננקו זכה אשתקד בתואר שחקן העונה ומלך השערים והיה הכדורגלן הראשון שנהרג כתוצאה מהמלחמה עם רוסיה. הוא הגיע ממשפחה עשירה, גדל וחונך באוקראינה והחל את דרכו בכדורגל בגיל צעיר. יש לו גם אחות בת שבע שנפצעה באותו פיצוץ וכעת נאבקת על חייה בבית החולים.

בעולם הכדורגל כאבו מאוד את מותו של מרטיננקו וגם את ויטלי ספאליו, כדורגלן אוקראיני נוסף שנהרג. בהתאחדות הכדורגל הבין-לאומית, (FIFPRO) נפרדו מהשניים: “המחשבות שלנו עם המשפחות, החברים ושחקני הקבוצות של ויטלי ודימיטרו, שנהרגו במהלך המלחמה. שינוחו על משכבם בשלום”.

# סנקציות גם בעולם הגיימינג: ענקית התחום ‘EA SPORTS’ הודיעה כי תסיר את כל המועדונים הרוסים והנבחרת הלאומית מפיפא 22. בהודעה נכתב: “‘EA SPORTS’ עומדת בסולידריות לצד העם האוקראיני וכמו קולות רבים בעולם הכדורגל, קוראת לשלום ולהפסקת הפלישה לאוקראינה. בתיאום עם הפרטנרים שלנו מפיפ”א ואופ”א, התחלנו תהליך של מחיקת הנבחרת הרוסית הלאומית וכל המועדונים הרוסים ממוצרי פיפא. אנחנו מעריכים גם באופן פעיל שינויים מתאימים לחלקים נוספים של המשחק”. 

# בנוסף לסנקציות נוספות שהטילה על רוסיה, פיב”א שללה את מועמדות המדינה ליורובאסקט 2025.

# זניט סנט פטרסבורג הודיעה שיארוסלאב רקיצקי, הבלם האוקראיני ששיחק בשורות הרוסים ונתפס כבוגד בקרב בני ארצו,  שוחרר מהמועדון לבקשתו: “יארוסלאב רקיצקי ביקש לסיים מוקדם את חוזהו והדבר סוכם על ידי המועדון. אנו מאחלים מכל הלב את כל הטוב ליארוסלאב, חבריו ומשפחתו”.

יארוסלאב רקיצקי ואנדריי שבציארוסלאב רקיצקי ואנדריי שבצ'נקו (רויטרס)

# אברטון גם היא עומדת לצד אוקראינה וניתקה את שיתוף הפעולה שלה עם שלושה ספונסרים רוסים: USM, מגאפון ויוטה. התנתקות הזאת תעלה לטופיז 500 אלף ליש”ט.

שחקני מנצשחקני מנצ'סטר סיטי ואברטון עם דגלי אוקראינה (רויטרס)

# אולכסנדר אוסיק, אלוף העולם האוקראיני באגרוף במשקל כבד במספר קטגוריות, התגייס ללחימה ושיתף בחשבון האינסטגרם שלו: “שחררתם אנשים לנצח. ספינת המלחמה הרוסית, לכי הביתה. החיילים ברוסים, עדיין לא הבנתם שתושבי אוקראינה לא מרוצים מכם?”.

זאת כנראה בעיטת הפנדל הטובה בהיסטוריה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןלאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
לאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
/* LAST / NEXT ROUNDs */