יום שבת, 06.12.2025 שעה 17:36
יורוליג 25-26
71%1173-126614הפועל ת"א1
64%1164-127114מונאקו2
64%1147-120814הכוכב האדום3
64%1178-119814ברצלונה4
64%1199-124214פנאתינייקוס5
64%1194-124614ולנסיה6
62%1063-112313אולימפיאקוס7
62%1021-103513פנרבחצ'ה8
57%1155-117914ריאל מדריד9
57%1126-119714ז'לגיריס10
50%1173-117714אולימפיה מילאנו11
50%1161-113914וירטוס בולוניה12
43%1224-119914דובאי13
36%1200-112114אנדולו אפס14
36%1248-120014באסקוניה15
36%1172-108414באיירן מינכן16
36%1290-126514פאריס17
36%1221-115314פרטיזן בלגרד18
29%1297-124014מכבי ת"א19
21%1202-106514ליון וילרבאן20

הנגיף מתפשט: גם קינן אוואנס חיובי לקורונה

רגע לפני ההמראה למשחק מול אנדולו אפס ב-19:30 ביורוליג, מכבי ת"א הודיעה כי הגארד נדבק. אבי אבן: "עם שחקנים, בלי שחקנים, אנחנו באים לנצח"

|
קינן אוואנס (רדאד ג'בארה)
קינן אוואנס (רדאד ג'בארה)

נגיף הקורונה ממשיך להכות בסגל של מכבי תל אביב לקראת המשחק הערב (חמישי, 19:30) מול אנדולו אפס במסגרת המחזור ה-27 ביורוליג. רגע לפני ההמראה לטורקיה, הצהובים הודיעו שגם קינן אוואנס חיובי והוא לא ייכלל בסגל למשחק. הגארד האמריקאי, הצטרף לרומן סורקין ברשימת הנעדרים בשל הנגיף.

אוואנס, שרשם עד כה העונה 23 הופעות במדים הצהובים-כחולים במסגרת המפעל הבכיר ביבשת, העמיד במהלכן ממוצעים של 8 נקודות, 2.8 כדורים חוזרים, ו-3.7 אסיסטים למשחק.

אבן: "אנאדולו זאת קבוצה מהטובות באירופה"

הצהובים, עם אבי אבן המאמן הזמני על הקווים, יעלו למשחק מול היריבה הטורקית לאחר שניצחו ארבעה מתוך חמשת המשחקים האחרונים שלהם במפעל, כולל ה-75:84 על צסק”א מוסקבה במחזור האחרון.

אבן דיבר על המשחק לפני ההמראה: “צריך לחלק את זה לשניים. מה הציפיות מבחוץ ומה הציפיות מבפנים. מבפנים הן מאוד ברורות, אנחנו באים לכל משחק בשביל לנצח. אנדולו אפס היא אחת הקבוצות הטובות באירופה בשנים האחרונות, אבל ההתייחסות שלנו היא פנימה, מה אנחנו מצפים מעצמנו”.

אבי אבן (שחר גרוס)אבי אבן (שחר גרוס)

המאמן גם התייחס לחסרונו של אוואנס: “זה נשמע קצת קלישאתי, אבל אני מתעסק במי שנמצא ולא במי שאיננו. היינו שמחים עם אוונאס היה איתנו, אבל אנחנו נלחם עם מי שיש”.

המאמן דיבר גם על שחקן הנבחרת והוסיף על ההתמודדות: “קודם אני חייב להגיד על ג’ייק כהן שאני מאחל לכל מאמן שיהיה לו שחקן כזה. זכות גדולה שהוא מגיע גם אלינו וגם לנבחרת. זכות גדולה שיש שחקנים כמוהו. אנחנו רוצים לייצר המשכיות, בהחלט, עשינו מחצית טובה מול אילת. דברים טובים. אנחנו צריכים את הרצף שלנו כדי לבנות את הביטחון ואת הבפנים כקבוצה”.

אבי אבן (שחר גרוס)אבי אבן (שחר גרוס)

על הסיכוי לסיים בשמונה הראשונות במפעל האירופי, המאמן אמר: “זה חלק מהיופי של היורוליג. המפעל מאוד דינמי וחלק גדול מהקבוצות שוויניות. זה חשוב, אבל מה שיותר חשוב זה שאנחנו נבוא לכל משחק על מנת לנצח אותו. הכל פתוח, אנחנו נוסעים למגרש קשה מול קבוצה קשה. עם שחקנים, בלי שחקנים, אנחנו באים לנצח”.

עוז בלייזר גם כן התייחס למשחק: “אנחנו מאמינים מאוד. אנחנו שחקני כדורסל ובאים לנצח כל מי שמולנו. אין ספק שאנדולו היא אחת הקבוצות הטובות באירופה, זאת משימה לא פשוטה. אנחנו הולכים באמונה מלאה שאנחנו חוזרים עם ניצחון. כל העונה הזאת יש להם עליות וירידות, שלא מאפיינות זוכת יורוליג. זה דבר שקורה קצת לכל הקבוצות העונה, גם לנו, עונה קצת מוזרה לכל הקבוצות. הרבה עליות וירידות. אני מתכנן להתרכז בנו, מקווה שנהיה בעלייה ובכיוון חיובי.

עוז בלייזר (שחר גרוס)עוז בלייזר (שחר גרוס)

כמו כן, השחקן התייחס לחסרים ולשינוי בעמדת המאמן: “לא פשוט בלי אוואנס וסורקין. כל שחקן שחסר הוא תמיד משמעותי. יש קבוצה, צריך להתרכז במי שנמצא וכל אחד יצטרך לתת יותר.שינוי המאמנים? זה לא קל, סיפור לא פשוט. אבי עושה עבודה מצוינת, יש שינויים קטנים, כל מאמן והפילוסופיה שלו. מקווה שנחזור לנצח משחקים כי יש לנו עוד מטרות העונה”.

כמו כן הוא דיבר על המטרות להמשך: “אנחנו מסתכלים על כל משחק בפני עצמו. יש לנו מטרה להגיע לפלייאוף, נלחמים על הכרטיס. לא צריך להסתכל יותר מידי קדימה, זה רק יפריע לנו, נסתכל על כל משחק לגופו ונשיג ניצחונות”.

שמעון מזרחי (שחר גרוס)שמעון מזרחי (שחר גרוס)

בנוסף אליהם גם ג’ייק כהן התראיין והתייחס ל-48 השעות המאתגרות שמצפות לו, הכוללות משחק ביורוליג ומשחק עם הנבחרת הלאומית: “אני חשוב שזה ה-48 שעות הכי קשות בקריירה המקצועית, אבל לא הכי קשות שהיו לי. בקולג’ היינו משחקים יותר. זה כמו חזרה לתקופת ההיא בשבילי, אני מתרגש לקראת זה. זה היה בערך לפני שמונה שנים. הנבחרת הלאומית מאוד משמעותית בשבילי. כל החוויות שצברתי שם הם מאוד מקצועניות. זה כדורסל טהור, כולם פשוט רוצים לנצח. אם יש לי הזדמנות לייצג את ישראל, אעשה זאת. אני שמח שהקבוצה שלי הסכימה, אני חושב שזאת הזדמנות מגניבה. כמה אנשים יכולים לשחק ביורוליג לילה אחד ולמחרת עם הנבחרת?”

גג'ייק כהן (שחר גרוס)

כהן סיכם לקראת המשחק מול אנדולו: “אני לא חושב שאנחנו אנדרדוג. אנחנו משחקים נגד קבוצה טובה, אבל ננסה לנצח. ניתן משחק טוב ויהיה לנו הזדמנות לנצח, הם קבוצה כשרונית. היה לנו משחק טוב עם אבי באילת וננסה להמשיך במומנטום. אני מוכן לשחק, אני לא חושב על הפרטים הספציפיים. כשהמאמן יצטרך אותי אהיה זמין וזאת העבודה שלי”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגן השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */